Scudo Sports

25 km/h ile Duran Araca girmek-Yine Kaza

Owlknife

Forum Bağımlısı
Tepki
370
İsim
Samet Elmacı
Bisiklet
b'Twin
Herkese iyi günler,
Geçenlerde triban500 kaza isminde konu açmıştım minibüs çarpmıştı
Bugünde dur-kalklı bir trafikte yokuş yukarı giderken şeritte duran bir araca çarptım
Bi anlık bir arabaya dalmam yüzünden oldu kaza, önüme döndüğüm saniye fren yapamadan arabanın farına gömdüm kafayı, Allahtan ne jantta ne arabada ne bende birşey yok Ama ön frene yüklenince furçtan tak diye tok bir ses geliyor hızlanınca vs yine tok diyor tahminim tık-tık birşey hareket ediyor yardımcı olabilecek varmı, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim
Şimdi çok bilmişler gelecek önüne bakmamanın sonu vs diye bilmişlik taslayacak ama kalabalık trfikte gözümüzü yoldan ayırmamanın önemini acı olarak yaşadım, aklınızda bulunsun, okuduğunuz için sağolun

Scudo
Tour de france da falan yaris kostunuzmu hic? :D

Aracın arka ışığı kırmamışsın iyi ki :D Pahalı parçaymış ben kırdım da öğrenmiş oldum :D

:)artık doğru yolu bul bisikleti sat kendine toplu taşımayı kullanabileceğin bir kart al her yere toplu taşımayla git hem kendine hem başkalarına zarar veriyorsun yahu;)

@Owlknife
Ben ondan demedim, yokus yukari 25km/h demissinde ondan dedim, büyük basari gercekten. Normal düzyolda ortalama 30km/h oluyorda 25km/h yokus yukari cok iyi bir basari. :koptum::koptum::koptum:

Gerçekten büyük başarı yokuş yukarı 25 km hız. Keşke benim de olsa böyle bir anim. Yokuş yukarı 40 km hızla giderken kamyona çarptım, kamyon ikiye parçalandı gibi. :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Çekigenin istiap haddine ulaşmış bulunuyorsunuz.:)
Geçmiş olsun. Besmele ile binin ve fakire fukaraya hayır yapın.

Yokuş aşağı herhalde hocam yanlış yazdınız. Bu arada çok geçmiş olsun.

@Owlknife Öncelikle geçmiş olsun.

Sorunuza gelince;
"ön frene yüklenince furçtan tak diye tok bir ses geliyor hızlanınca vs yine tok diyor tahminim tık-tık birşey hareket ediyor"

Bu durumda genellikle iki seçenek olur. Ya furşunuz gevşemiştir ya da maşanın alın borusu çatal ile birleştiği taç kısmından çatlamıştır.

İlk seçenek için çözüm basit, furş kapağı vidasını gevşetin, gidon boğazı vidasını gevşetin, furş kapağı vidasını sıkarak boşluğu alın, son olarak gidon boğazının vidalarını tekrar sıkın. Ön frene basarak boşluk kalıp kalmadığını kontrol edin. Boşuk olmamalı, gidon da rahat dönüyor olmalı.

İkinci seçenek ise Btwin500'ün maşası çelik olduğu için pek ihtimal dahilinde değil. Genellikle karbon veya karbon-aluminyum maşalar darbe sonucu taç kısmından çatlayabiliyor. Çelik maşa ise genellikle çatlamadan önce taç kısmından eğilir. İlk seçenek çözüm olmadıysa maşayı yerinden çıkarıp kontrol etmekte yarar var.

İyi akşamlar dilerim.

Jantınız sağlam mı, yamulma falan yok mu?

@Cako92 yokuş yukarı köprü çıkarken :)

@atasoy hayır hasenat önemli ,nşallah 3. olmaz olursa da hafif birşey olur :) bisikleti bırakmayı düşünüyorum yada arkadaşlarla çıkacağım sadece, çılgın falan sürmüyorum kesinlikle ama oluyor işte
@Mosso Relativo çelik benimki 2016 model
@antika 2 ay önceki kazada r500 almıştı minibüs şöförü jant taş gibi fren kolları yamulmuş
@HandeKavak sağol ablacım
@cempro sağolasın bisikletten soğudum odada tek başına cezalı duruyor dediklerinizi uygulayacağım :harika:
@Kayacik galiba yalan söylediğimi düşünüyorsunuz :(

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geçmiş olsun yine :)

Ben de ilk kez yoğun trafiğe çıktığım zamanlarda önümdeki taksinin ani bir şekilde durması yüzünden zamanında frene davranmadım. Adamın arka tamponuna çarptım. Adamın tamponunda lastiğimin izi hatıra kaldı :D Çok şükür iyi birisine denk gelmişim bayağı yardımcı olmuştu bana. Böyle taksiciler çok bulunmaz yani. Angara bebesi çıksa ne olurdu kim bilir...

Allah'a emanet gidiyoruz.

@Işıklar Gazisi İyi ki bende tofaşa falan çapmadım, zaten bi apaçiye bakarken kaza yaptım, angara bebesi dediğinizde torbacı bi soytarı maalesef

@Owlknife geçmiş olsun tabiki inanıyorum. Performansın çok iyi bırakma bence biraz daha dikkat olsan yeterli olur.

@Owlknife
Kardeşim geçmiş olsun aman dikkat ol.
En kötüsü bu olsun trafikdeyken çok daha dikkatli olmak gerekiyor.
Büyük geçmiş olsun.

ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
Geri