Scudo Sports

25 Eylül Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu

Scudo
Sevgili Bisikletçi Dostlarımız,
Forumdaki mesajları okuduktan sonra bir kaç noktayı aydınlatmak istedim.
Mudanya yokuşu için endişelenmeyiniz. Bizimle gelecek kamyonetlerimize bisikletlerinizi koyup kolayca çıkabilirsiniz :) . Tabii sınırlı sayıda yerimiz var.
Geri dönüş için bu yıl ilk defa otobüs ve kamyon birlikte organize ettik. Bursa Otobüs İşletmesinden gelecek otobüslere kendiniz, kamyonlara da bisikletiniz binecek ve dönüşte sizi kolayca Bursa'ta götürecekler.

Bir arkadaş 'Rotary Kulübü nedir? Neler yapar?' diye sormuş. Rotary Kulüpleri her ne kadar ismi kulüp olsa da spor kulüpleri gibi veya kanarya sevenler derneği gibi dernekler masasında kaydı olan resmi derneklerdir. Kulüp üyelerine rotaryen denir. Kulübe üye olmak için sizi bir üyenin önermesi, iş veya meslek hayatınızda başarılı olmanız ve topluma hizmet aşkınızın olması gerekir. Siyasi bir yönü yoktur. Peki neler yapar: Dünya'da Polio (çocuk felci) hastalığını bitirme noktasına getiren (şu an 2 ülkede 6 vaka kaldı) kuruluştur. 1999 depreminde İzmit'te Rotary Hastanesi yapılmıştır. Hastanelere cihazlar alır, bağışlar. Bunları kahvaltı, yemek, sergi, yarışma gibi organizasyonlar düzenleyerek elde ettiği gelirlerle yapar. Öğrenim bursları verir. Biz Tophane Rotary Kulübü bisiklet turunu hiçbir maddi kazancı olmadan 8 yıldır yapıyoruz. Her turda bir tema belirliyoruz. Bisikleti günlük hayatımızın bir parçası yapmaya ve toplumda bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Daha fazla bilgiyi web sitemiz (link) 'tan alabilirsiniz.

25 Eylül Pazar günü Tophane'de buluşmak üzere..
Kaskınızı takmayı unutmayınız.

Alper Deniz
Tophane Rotary Kulübü Başkanı

Yarın gelicez allah kısmet ederse hava biraz bozuk yagmur görünmese de . Herhangi bi ertelenme yada iptal söz konusu degil dimi oraya gelip geri dönmeyelim.

Kasksız katılım oluyor mu acaba ?

Kasksız katılım olmadıgı söyleniyor fakat tabi tek tek kontrol edilebilicek bi duırum degil 100 kişi üzerinde katılım oluyor genelde. Ama kask işi önce kendi güvenligimiz için ve birde bu turu düzenleyen insanlar da olası bi durumda zan altında kalmış oluyor. Emaneten bi arkadasınızdan falan alırsanız iyi olur ,yoksa size neden kasksız geldn dicek biri olmaz die dşünüyorum.

Kaskım üniversite okudugum sehirde kaldı. buradada ödünç alabilceğim kimse yok. kasksız katılsam sorun olur mu acaba?

Bence gel ya cok kişi zaman bulamıyor , baska sehirde oldugundan gelemiyor istedikleri halde. Senin zamanın var istegin var aynı sehirdesin bi tek kask için vazgecme bi sekilde cözülür die düşünüyorum.

şuan kask araştırıyorum uygun fiyata 2.el bulursam gelicem. tesekkür ederim =)

Bir arkadaş rotary kulüp ve rotaryenlik hakkında kendince cevap vermiş , tabii kendi masum(!) ama yanlı ve taraflı dünyalarından bakarak.
Herşeyden önce, amacım tartışma çıkarmak değil. Aynen sizlerin iddia ettiği gibi insanların bilinç ve bilgilenmesi adına yani insan ve toplum yararına amacım bilgi paylaşımıdır.
Sözlerimi dürüst okumamış cevap veren arkadaş. Ben aynen masonluk için olduğu gibi rotary kulüplerin de tartışmalı olduğunu ve olumlu olumsuz görüşleri dile getirerek konunun bilmeyenler için açıklanması gereğini ifade ettim.

Dünyada herşey göründüğü gibi olmuyor çoğunlukla maalesef. Zararlı sivil toplum kuruluşları toplumlar içindeki urlardır. Masonluk rotaryenlik vs asla kanarya sevenler gibi resmi ve masum bir sivil toplum kuruluşu kabul edilemez edilmemelidir. Arkadaşın belirttiği gibi bir bakış açısı bizim zekamızla ve bilgimizle alay etmekten başka birşey değil. Bu kulüplerin yaptığı şeyi Nasıl gördüğümü söyleyeyim, kompradorluktan başka birşey değildir. Afrika'ya yardım edenler, dünyadaki binlerce coğrafyada yerlilere yardım ettiğini iddia edenler - ki bunlar batı kaynaklıdır nerdeyse tümüyle ve rotaryenlik de Batı kökenlidir- o toplumları yardım adı altında dinamitlemişlerdir.
Bizim masonlukla ilgimiz yok denecektir, görünüşte bir fark olduğu görülse de esasında en büyük ortaklıkları milli ve yerli olmayışlarıdır. Ve biz 15 temmuzda birkez daha gördük ki içimizdeki yerli ve milli olmayan bütün ilinti ve bağlar yakın gelecekte hayatımıza kastetmektedir, edecektir.
Tekrar belirtiyorum yazdıklarım siyasi veya provakasyon olarak yorumlanmamalıdır. Öncelikli amacım siyaset değil. Bilgi ve düşünce paylaşımı.

Bu stk görünümündeki güçlüler lokalinin yardım görüntüsüyle düzenlediğine inandığım etkinliğe katılacak insanların birkez daha düşünmelerini sağlayabilirsem ne mutlu bana.

Çok güzel bir organizasyon , 2 senedir katılıyorum , spor ve bisiklet adına farkındalık yaratmak için çok başarılı.

@yakubi

Milli olanları da gördük 15 temmuz'da başımıza bomba atmakla meşguldüler. Sırf batılı diye topluma ve insana faydalı bir organizasyonu yerin dibine sokmak kuzey kore'de bile kanıksanmış değil daha. Eğer bu denli ciddiyseniz bu konuda işe elinizdeki telefonu ve bilgisayarı elden çıkararak başlayabilirsiniz. Böyle bir etkinliğe katılmakla ne mason olunur ne de siyonist. Sırf yaptıkları okullar için yarın orada olacağım.

Merhaba arkadaşlar,

İstanbuldan katılmak isteyenler nasıl gidecek? Hızlı feribotlar maalesef zamanında yetişmiyor. Otobüs ile gidecek olan var mı?

@kemalone
Eğer otobüs ile gelirseniz otogardan 96 numaralı terminal aracını kullanarak tophaneye gelebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: makineci
Ben 1200-1300 kişi civarı tahmin ediyorum katılımcıları.
Hangi sivil toplum örgütü bu kadar insanı toplayabiliyor?
Hatıra tişörtü dağıtılmasa katılımcı sayısı ne olurdu?
Hem Nilüfer hemde Mudanya belediyesi destekledi,bu iyi ve toplumsal yönü olan bir bir etkinlik olduğunu göstermiyor mu?
Bu sorulara cevap arıyorum...
12-18 yaş gurubu katılımcılardan bazıları tüm düzeni bozan riskli sürüş ve pervasız tavırlarıyla hepimizi riske attı,neyseki bir kaç küçük kaza ile atlatıldı..Seneye buna bir çözüm bulunmalı..
Özdündar çiftini andık ve görenlere"-Yahu Bursa da bi kadar bisikletli varmıymış?" dedirtmek bile bir kazanımdır.
Emeği geçenlere teşekkürler.
9.buluşmada görüşmek dileğiyle...

Bugunku turdan bi kac kare paylasayım bende

Fsm den mudanya yoluna girişte bi tıkanıklık sırasında
(link)

Mudanya bayırı baslangıcı
(link)

Mudanya bayır cıkıs
(link)

Tur sonu mütareke binası önünde toplanma konusma ve cekiliş
(link)

Bu da dönüşte mudanya bayırı tekrar cıkarken denizide almaya calısmıstımda cok cıkmamıs :D
(link)

1200-1300 kişi olduugnuda düşünmüyorum acıkcası tam ne kimse bişe diemez die düşünüyorum forma almak için katılıp sonra dönenler var her sene duyuyorum yada yarıda ayrılanlar vs . Evet tur kalabalıktı ama 300-400 max insan vardır die düşünüyorum benim sahsi fikrim. Ben 9 30 gibi geldim tophaneye sadece XL forma var dediler bende kalsın dedim almadım.

Mütareke binası önünde 9. tur için verilen söze deginmek isterim ; bidahaki turda cekilişle 100 kask ve 20 bisiklet olacagı söylendi . Allah nasip ederde seneyi görürsek gene katılırız insallah.

Tur gayet güzeldi ben ve arkadaşım için çok iyi bi deneyim oldu 1 aydır bisiklete binmiyordum mudanya'da çimlere attım kendimi :bsmagryr: organizasyon olarak gayet güzeldi ancak zihinleri değiştirmedikçe daha ileriye gidemeyiz. Sol şeritte araçlar akarken yapılan defalarca uyarıya rağmen arabaların arasında sol şerit aşıklarımız eksik olmadı. Hatta hemen önümde soldan giden bir arkadaş vardı mudanya inişinde arkasından gelen araçla aynı anda sağa geçti arkasındaki ufak bir dokundurup yere düşürdü onun hemen arkasından gelen kaçmak için sağa kırdı ve düşen bisiklete çarptı az daha eziyordu arkadaşı aracın kıçının kalktığını gördüm en son öyle gitti dedim. Ne var o sol şeritte ben anlamıyorum. Yine beklemeye tahammül edemeyen 2 araç şoförü vardı sanayi caddesinde 2 tartışma gördüm. Bu şekilde mudanya'ya ulaştıktan sonra asıl sorun dönüştü. 2 kamyon ve 5 otobüsle mudanya'yı geçtik fsm girişinde kamyon durdu ve tepeleme doldurulan bisikletleri kendimiz indirdik. Gördüğüm kadarıyla her 3 bisikletten biri çizilmişti. Bu dönüş işinin düzeltilmesi lazım bir de dönüşte en azından fsm bulvara kadar bisikletiyle dönüş yapan arkadaşlar için yine güvenli biçimde tek şerit ayrılarak eşlik edilmesi gerekiyor. Seneye daha kalabalık oluruz umarım herkesin ayağına sağlık.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çok güzel bir turdu rampa daha uzun olsa en başı çekebilirdim.. Zaten görenler görmüştür yeşil ng450 ☺

• Beğen
Tepkiler: kadirboz
Mudanya rampasinda destek kamyonu supermis :D keske heryerde yanimizda olsa o kamyon :D

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Geri