Scudo Sports

25 ağustos 2024 kartepe tırmanma yarışı

Tepki
397
İsim
ahmet
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Şehir - Tur
geçen yıl 20 ağustosta gerçekleştirilen kartepe tırmanma yarışına ilgi olmamış idi.nedeni ulaşım sorunu olabilir,katılım ücreti alınmamış idi, 246 erkek 20 bayan acımasız suadiye eğimlerinde mücadele etti .yarışın başlangıc saatinin 11 e alınması yarışçılara zor anlar yaşatmıştı, 35 derecede tırmanışa geçen yarışçılar onuncu km de 25 derecede rahat ettilersede ortalaması dokuz olan eğimlerde çetin mücadele verdiler .aşağıda linkte kartepe yarışı hakkında genel bilgiler verilmiştir

(link)

bu arada kartepe belediyesinin kocaeline bağlı olduğunu yeni öğrendim .diğer topikte yanlış yazmış idim .adapazarı değilmiş.bilgi noksanlığımı affedin.bu yarışı nedenmi takip ediyorum .çünkü katılmadığım halde ilgimi çekmektedir, belki forumdan katılanlar olabilir ,kocaeli bisiklet federasyon başkanı sayın mehmet bozdemirin bildirdiğine göre, 25 ağustosu işaret etmiştir ,aynı günde ankarada yarış vardır
mehmet beye göre isteyen paralı yarışı seçer isteyen katılım ücreti alınmayan kartepe yarışını seçer, kaynak olarak kurtcebe dedenin face deki duvarını takip etmekteyim ,biliyorsunuz kendisi bu foruma çok fazla hizmet vermiş bir kişiliktir .kendi isteği ile ayrılmıştır, istanbulda seveni çoktur dede kurtcebe bir çok gence gerek bu forumda gerekse sahada ilham kaynağı olmuştur olmayada devam etmektedir .

geçen yıl dağıtılan para ödülleri aşağıdadır

1717268233289.png

kurban bayramından sonra detaylar belli olacaktır,forum sakinlerini bilgilendireceğim .

367760469_2017469518600974_4965167436618279675_n.jpg

kartepe yarışının en yaşlıları demek istemiyorum ve hatta dedelerde demiyorum açıkçası arslan bey eğimini aracım ile zor çıkmış idim ,resimdeki üç yarışçı nasıl çıktı hayret doğrusu, bir numara eski milli bisikletçi altan tatlışen aranızda bursalı var ise onu bursa yarışından tanıyacak ,geçen bursa yarışında uzunda tek idi ve bir oldu bursanın ultra adamı,ikinci gene eski milli ve de antreör ankaralı ahmet hidayet akyürektir ,üçüncü ise forumun tanıdığı alaydan dede demiyeceğim artık kurtcebe ,bu adamlar bence bu ülkenin ultra gençleri yaşları ise altan bey 1958 doğumlu ahmet bey 1953 ve kurtcebe ise 1957 ,toplam Parkur: 23,3 km , 14,3 km tırmanma

sonuçlar ise,

KARTEPE 2023 TIRMANIŞ YARIŞI ,,

1- ALTAN TATLIŞEN 2.04.09 (1958 )
2- AHMET HİDAYET 2.13.10 (1953)
3- KUDRET (KÜLTİKİN) (1957)
2.18.27

339422918_766403558116510_6720535059664963923_n.jpg

sağda kurtcebe solda ahmet hidayet mastır 65 in devleri

357466040_6652052784827239_1212749953505063674_n.jpg

uzun etapların devi mastır 65 de altan tatlışen istanbulda uzunda bir olmuştu en zor etapta idi ,geçen bursada gene bir oldu
bu üç adamın ilerleyen yaşlarına rağmen hala zor etaplara talip olması karşısında anca şapka çıkartılır ve saygı duyulur

Son düzenleme:
Scudo
istanbul'dan ulaşım kolay olur heralde. bacaklar biraz yansın 😅 😅

• Beğen
Tepkiler: ahmet sabuncu
Sanırım net bir tarih yok. Gelmek isterim.

• Beğen
Geçen seneki tırmanışta vardım. Aslında az katılım olduğunu belirttiniz ama bence gayet idealdi katılım. Ne az ne çok. Bunda tırmanış olmasının da etkisi var tabi. Bu sene aynı tarihteki Ankara ile çakışacak olması belki katılımı bir tık daha düşürebilir. Bu avantajmı dezavantajmı izleyip göreceğiz. Her iki yarışada katılacak olanlara şimdiden başarılar.

• Beğen
Reklamı daha iyi yapılması gereken, güzel bir yarış. Kaza ihtimali de olmadığı için amatör bisikletçiler kaçırmasın. Granfondolar gibi kallavi katılım ücreti falan da yok. Mis gibi tırmanış.

Reklamı daha iyi yapılması gereken, güzel bir yarış. Kaza ihtimali de olmadığı için amatör bisikletçiler kaçırmasın. Granfondolar gibi kallavi katılım ücreti falan da yok. Mis gibi tırmanış.
2022 versiyonunda yolu düzgün bir şekilde kapatamadıkları için, o dar kartepe yollarında, yanımızdan hafriyat kamyonları geçiyordu. Umarım bu sene yolu düzgün kapatırlar da araçlar ve kamyonlarla burun buruna gelmez sporcular.

Bitiremezsek ne oluyor, yani geldik diyelim fıtı fıtı 3 kilometre, 5 kilometre tırmandık baktık olmuyor ne yapacağız? Kenarda herkesin geçmesini beklemek gerekir herhalde değil mi?

Sordum, vallahi sordum, yerilmeyi, sövülmeyi, lanetlenmeyi göze aldım ve sordum :(

Bitiremezsek ne oluyor, yani geldik diyelim fıtı fıtı 3 kilometre, 5 kilometre tırmandık baktık olmuyor ne yapacağız? Kenarda herkesin geçmesini beklemek gerekir herhalde değil mi?

Sordum, vallahi sordum, yerilmeyi, sövülmeyi, lanetlenmeyi göze aldım ve sordum :(

Süpürge araçları var, ben lastik patlattığım için yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. Onunla zirveye kadar yavaş yavaş çıkıyorsunuz.
İsterseniz de yavaş yavaş akşama kadar çıkabilirsiniz. Ama süpürge aracı sonrası trafik açıldığı için, orada oluşan trafik ile sürmeniz gerekebilir.

2022 versiyonunda yolu düzgün bir şekilde kapatamadıkları için, o dar kartepe yollarında, yanımızdan hafriyat kamyonları geçiyordu. Umarım bu sene yolu düzgün kapatırlar da araçlar ve kamyonlarla burun buruna gelmez sporcular.
Umalım bu sene böyle bir şey olmasın. Zaten yarış sayısı az, hepsinde de kalite düşüyor. Madem yol kapatamayacaksınız kriteryum, MTB ya da gravel yarışı yapın diyoruz o da yok.

• Beğen
yarışla ilgili bir gelişme var mı acaba ?

Mesajına geç cevap verdim nedeni uzun zaman forumda değil idim,kurtcebeden özelden faceden messenger ile temas kuruyordum ,fakat face book 'u kilitlemiş gene onu kızdırdılar herhalde,yalnız cep telefonunuzdan goggla 'a kartepespor.com yazın ilk siteye tıklayın 2023 yılının sayfası çıkar onu güncelleyecekler takipte kalın ,yukarda link verdim gerçi çıkmıyor dediler .

çok sağolun, dediğiniz gibi site 2023 bilgilerini veriyo. yarış yapılacak muhtemelen. ben haftada 3 kere uçmakdere'ye tırmanmaya başliyim 😅 yarışta hedefim sondan ikinci olmak en kötü

Haftada 3 uçmakdere ile sondan ikinci olmak biraz iddialı olmuş. Neden sondan ikinci ? Bence daha iyisi çıkacak

Haftada 3 uçmakdere ile sondan ikinci olmak biraz iddialı olmuş. Neden sondan ikinci ? Bence daha iyisi çıkacak
beklentiyi düşük tutayım da sonradan içime öküz oturmasın 😅 yarışa katılalım, sağlam bitirelim sıralama gereksiz

Tirmanis rotasinin yarisini daha bu hafta yeni asfalt dokmusler ve cok guzel olmus sanirim tepeye kadar ayni dokecekler.

Felfena bir yarış, iki hatta üç farklı rotadan yapılabilir ( maşukiye,derbent girişi, bir de kocaeli tarafı ) ama kartepe belediyesi yarışı derbent girişinden düzenliyor diye hatırlıyorum. Nefes alacak tek bir yer var o da rota ortasında bir köyün içindeydi, eğim 5-6 derecelere düşüyordu. Rotanın kalanında hatırlamıyorum başka bir yer. Her rotanın kendine has zorluğu var ama şahsen maşukiye girişli olan (özellikle başlangıcı) en zoru ve manzarası en iyilerinden. Bu sene saçma bir talihsizlik yüzünden iptal olmasıyla sonuçlanan yarış :/

Geri