Scudo Sports

25-28 Ekim 2007 Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması-1

Arkadaşlar günaydın,
Öncelikle Necati bey dostuma selam. Tekrar görüşmek beni de çok sevindirecek emin ol.
Diğer bir arkadaşımın 'etker' beni karıştırdığını sanıyorum. Ankara Yenimahalle'de 1987 lerde Yenimahalle Milli Eğitim Dispanserinde doktor olarak çalışmıştım. İşe bisikletle gidip gelirdim ama dükkanım yoktu tabii ki.
Yine de bu kadar benzerlikte bir hayır vardır, belki tanışmış da olabiliriz. Kim bilir..
Necati bey dostumun dedikleri çok önemli. Kendisine bu konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu nedenle bir teknik toplantı yapmayı düşünüyoruz. Ama herkesin bilmesini istediğim konu, teknik toplantı ile işin bitmeyeceği, yıllardır tur deneyimi olan tüm arkadaşlarımın aynı zamanda birer denetimci gibi diğer arkadaşları uyarmalarının hepimizin bir görevi olduğunu bilmelerini isterim. Arkadaşlar uzun turcu arkadaşlar bilir, tura çıkılınca aramızdaki genç bir bisikletçinin tehlikeli şekilde hızlı gitmesi veya tehilkeli hareketler yapması hepimizi ilgilendirmektedir. Bu tur bireysel olmayıp hiç kimse kendi başına bisiklet sürmediğini, burada önemli olanın diğerlerinin keyfini kaçırmadan gezinin gerçekleşmesini ön planda tutmaları gerekmekte. Aramızdan birilerinin canının yandığı bir olay gerçekleşirse bu, turun başarısı ve keyfi açısından olumsuzluk yaratacaktır. Herkes kendi için değil "diğerleri" için bisiklet sürecektir. Bu tur bir performans turu değildir.
Biz burada bisikletin bir alt kültür olarak varlığının tescili, bisikletin evrenselliğinin konuşulduğu- tartışıldığı- yaşandığı bir ortamı herkese ve kendimize yaşatmak istiyoruz.
Uzun lafın kısası, Necati bey, Ahmet Mumcu, Gürsel Akay ve diğerlerinden özellikle ricam, turun başarısı için sadece bizden beklemeden, gördüğümüz tüm olumsuzluklara müdahale etmenizdir.
Bu turu biz organize ediyoruz ama bu tur hepimizin, başarısı da Muğla'lı arkadaşların değil, "hepimizin", bisiklet dostlarının olacak.
Hepinize selam ve sevgiler..
Bülent Savran

Scudo
@bulentsavran

Bülent bey, gerçekten karıştırmışım. Ama dediğiniz gibi bunun sonucunda da bir güzellik olur mutlaka bende sizinle tanışmayı çok isterim. Gelince görüşmek üzere. Saygılarımla. Ergün TEKER

Sevgili arkadaşlarım,
43 yıllık hayatımda hiç bu kadar heyecanlı ve mutlu olmadım. Her şeyden önce bu organizasyonu düşünen, yüreklerini ve emeklerini ortaya döken tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. 27 Ekim benim doğum günüm. Allah kısmet ederde bu turda tüm katılımcılarla birlikte pedal çevirirsem hayatımın en güzel doğum gününü kutlamış olacağım. Bisiklete gönül veren bir insan, insan gibi insandır. Yüreğini kinden nefretden arındırmış bir bireydir. İnsanları seven, doğayı, çevreyi koruyan, dürüst ve onurlu yaşamayı kendine ilke edinmiş bir bireydir. İşte böylesine seçkin insanlarla birlikte, ortak aşkımız bisiklet ve bisiklet kültürüne hizmet edenlerle beraber yaşayacağım doğum günüm benim için unutulmaz olacaktır.

Bu arada aklıma gelen bir öneriyi de sizlere sunmak isterim. Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz üzerinde dış güçlerin baskısının arttığı, her gün nice emeklerle yetiştirip asker ocağına teslim ettiğimiz evlatlarımızın hain emellere hizmet eden teröristlerce şehit edildiği bu günlerde ki aynı zamanda bu günler ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanımızı ve milletimizi düşmanlardan kurtarmak için verdiği mücadele sonrasında bizlere kazandırdığı Cumhuriyetin en büyük bayramının haftası. Böyle anlamlı günlerde tüm tura katılan arkadaşlarımızın biskletlerine birer Türk bayrağı asması bence muhteşem olacaktır. Ancak bu konu siyasi boyuta taşınmamalı taşıdığımız bayrak Türk olmanın gururu, özgürce vatanımızın en güzel yerlerinde pedal çevirmemizin, hürriyetimizin ve bağımsızlığımızın, bundan sonra da hür ve bağımsız olarak yaşayacağımızın bir simgesi olmalıdır. Bütün bunlara rağmen düzenlenen bu turun esas amacına yani bisikletin bir yaşam kültürü olduğuna, ülkemizin her yerinde bisiklet kullanıcılarına gerekli saygı ve düzenlemelerin kazandırılması mücadelemize de zarar vermemelidir. Ama ben kendi adıma bisikletimde bir Türk bayrağı taşımayı ve tur boyunca onu dalgalandırarak turumu tamamlamayı çok arzu ederim. Bu konuda organizasyon komitesinin ve katılımcı arkadaşlarımın kararlarına saygı duyarım. Sevgiyle ve sağlıkla kalın. Ergün TEKER

Yazılanlardan anlaşılıyor ki bu tura biribirinden değerli bisiklet severler katılıyor. Sayın Can Demirel, gibi, etker dostumuz gibi, Bülent Savran bey gibi çok değerli insanlarla tanışacağımı bilmek beni daha da mutlu ediyor ve heyecanlandıryor.

Türk bayrağını ben yanımda getireceğim, fikir güzel. Takdir yine tur komitesinindir.

Sevgilerimle

MFG(+)
MOTİVATÖR

can abi slmlar ben ismail odabaşıoğlu ankaradan parayı atmden yaıtmış bulunuyorum.Ama açıklama yazılmadan hesaba aktarılmış durumda bilgilerine abi...görüşmek dileğiyle.....

Arkadaşlar merhaba,
Ergün Etker beye tekrar selam. Tüm ömrü Ankara'da geçmiş biri olarak, Yenimahalle'den beni "hatırlayan" biri olarak ve bayrak meselesini açtığı için tabii. 27 ekimde bir de doğum günü kutlayacağımız anlaşılıyor. Organizasyon komitesi olarak belki bir şeyler yapabiliriz. Ama bu hediye vereceğimiz anlamına gelmiyor tabii. Ergün bey şimdiden beklentiye girmesin..
Arkadaşlar 2005'de ABD'ye gittiğimizde de yanımızda bayrağımızı götürmüş ve bisikletimin üzerinde taşımayı düşünürken evinde bizi misafir eden sevgili Frank'ın bahçe kapısı üzerinde Türk ve Amerikan bayraklarını yanyana asılı görünce ne yapacağımızı şaşırmıştık. Frank bununla da kalmamış tur sırasında kendi bisikletine bayrağımızı asıp hep öyle gezmişti.
Biz de bu turda yabancı katılımcıların bayrakları ile kendi bayrağımızı yanyana bisikletlerimizde taşımayı düşünüyoruz. Bunun için Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü ile de görüştük. Bayrakları ondan temin etmeyi düşündük. Tabii bu herkese bayrak dağıtacağımız şeklinde anlaşılmasın. Şu ana kadar geleceği kesin olan Amerika ve Almanya dışında Portekiz, Avusturya, Fransa, Yunanistan, Rusya ve İsrail'den kardeş kentlere davet gitmesini önerdik ve bir süre peşinde koşturduk. Ama her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Bu ülkelerden bazılarına davet yazıları gitti, bir kısmına ise hala gitmedi sanıyorum. Davet yazısı gidenlerden gelen olur mu bilemiyorum ama inşallah gelir diyorum.
Amacımız bisikletin evrenselliğinin vurgulanması, en son yan yana geldiğimiz baltık bisiklet grubuyla konuştuğumuz gibi, uluslararası bir bisiklet ağı oluşturulması, bunun bir alt kültür olarak hem ulusal hem de uluslararası çapta toplumun dikkatine sunulmasıdır. Hatta CCE (Cyclist for Cultural Exchange) bu turun kendi amaçları ile tamamen örtüşmesi nedeniyle ve bunun uluslarası bisikletçi ağının bir parçası olacağını düşündüğünden kurumsal olarak bu geziyi destekleme kararı aldı. Onları temsilen 4 kişi gelecek ama belki artar.
Sonuç olarak küçük Türk bayrağı olan getirsin. Bu bizim için ancak bir sevinç olur. Ben de kişisel olarak bayrak taşımayı düşünüyorum ama tüm yabancı konukların bayrağını taşımayı düşünüyorum.
Hepinize selam ve saygılar..
Bülent Savran

Bülent bey, fikirlerinize tamamen katılıyorum. Bizler 40 yaşın üstünde bisikleti seven ve bisiklet sevenlerle gönül bağları kurmuş kişileriz. Bu yaşlarda doğum günlerinde hediye beklemek gibi düşünceleri geride bırakmış kişileriz. İşte bu yüzden bu seneki doğum günüm bana çok anlamlı geldi ve sizlerle paylaşmak istedim. Bana en büyük hediyeyi katılanlar vereceklerdir. Böylesine güzel bir kitle ile pedal çevirmekten daha güzel bir hediye olamaz bence. Ben kendimi hediyemi almış var sayıyorum ve size teşekkür ediyorum. Tüm katılımcı arkadaşlarla kazasız, kimseye bir zarar gelmeden hayırlısıyla geçirelim bu organizasyonu bundan daha güzel hiç bir şey olamaz. Misafirlerimizin bayraklarını taşımaktan gurur duyarız. Daha önceden de bahsettiğim gibi bisiklete gönül verenler dil, din ve ırk ayrımı gözetmezler. Bence hepimiz biriz ve hepimiz ne kadar çoğalırsak o kadar güçlü oluruz. Saygılarımla. Ergün TEKER

Sıra_ Ad Soyad____ Şehir

1_ A.Bülent YAMANER____ İstanbul
2_ A.Mehmet MUTLUOĞLU____ Muğla
3_ Adnan CANGIR____ Muğla
4_ Afşin AŞERİ____ Balıkesir
5_ Ahmet Giray KÜTÜK____ Ankara
6_ Ahmet MUMCU____ İstanbul
7 Ahmet TÜRKYILMAZ İstanbul
8_ Akif TÜRKEL____ Ankara
9_ Ali AKTAŞ____ Denizli
10_ Ali KIRBAŞ____ Muğla
11_ Alp MOR____ Ankara
12_ Alper GENÇALP____ Denizli
13_ Altan KALAY____ Muğla
14_ Anıl Can BAŞARAN____ Muğla
15_ Aykut DEMİRTÜRK____ Muğla
16_ Aylin KOÇ____ İzmir
17_ Aysel TUNA ____ Muğla
18_ Barış MENGÜTAY____ Denizli
19_ Behçet ATINÇ____ İstanbul
20_ Bilal KARACA____ Muğla
21_ Bilge Kağan UZUN____ Muğla
22_ Birsen AŞERİ____ Balıkesir
23_ Birsen İNAL____ Muğla
24_ Bülent SAVRAN____ Muğla
25_ Cahide AKMAN____ Denizli
26_ Can DEDE____ Nevşehir
27_ Çağrı TOSYALI____ İstanbul
28_ Devrim BURSAL____ Denizli
29_ Dilek BULUT____ Muğla
30_ Dilek KÜÇÜKYELKENCİ____ İzmir
31_ Dursun Ali GÖK____ İstanbul
32_ Ender ALICIOĞLU____ Antalya
33_ Ender YILMAZ____ Denizli
34_ Erdinç Haskaya____ Muğla
35_ Ergün TEKER____ Ankara
36_ Fatih GÜÇLÜ____ İstanbul
37_ Fırat OKUTUCU____ Muğla
38_ Gökhan AK____ Ankara
39_ Gökhan TOPSAKAL____ İstanbul
40_ H.Can DEMİREL ____ Muğla
41_ H.Hakan KOÇ____ İzmir
42_ H.Hüseyin TATAR____ İstanbul
43_ H.İbrahim TOPRAK____ İzmir
44_ Hakan KÜÇÜKYELKENCİ____ İzmir
45_ Hasan DERYA____ İstanbul
46_ Hasan KOŞALOĞLU____ Ankara
47_ Hayrettin ERSAN____ Muğla
48_ Hüseyin SUDA____ İstanbul
49_ Hüseyin TÜRKYILMAZ____ Denizli
50_ İlknur ALICIOĞLU____ Antalya
51_ İsmail AKMAN____ Denizli
52_ İsmail ODABAŞIOĞLU____ Ankara
53_ Judy İSVAN____ A.B.D
54_ Kayhan ÖZOĞLU____ Balıkesir
55_ Kemal TECİMEN____ İstanbul
56_ Kubilay DEMİRKAN____ Ankara
57_ Kürşad ERİŞTİ____ Muğla
58_ Levent SEVİL____ Muğla
59_ Levent SÜNGER____ Muğla
60_ Lütfü ÇOLAK____ İstanbul
61_ Mehmet TAHÇA____ Muğla
62_ Muammer GÜLER____ Ankara
63_ Muharrem KARADAĞ____ Antalya
64_ Mustafa DİNÇ____ İzmir
65_ Mustafa YENİÇERİ____ Muğla
66_ Necati BİLGEN____ İstanbul
67_ Necla HEIMAN____ Almanya
68_ Nezayet DİNÇ____ İzmir
69_ Nurten YİĞİT____ Ankara
70_ Osman İSVAN____ A.B.D
71_ Peter HEIMAN____ Almanya
72_ Raziye ERTAN____ Ankara
73_ Sercan GEDİK____ Konya
74_ Serkan TAŞDELEN____ Erzincan
75_ Serpil YILDIRIMER____ Muğla
76_ Süleyman ŞATIR____ İstanbul
77_ Şadan ÖKMEN____ Muğla
78_ Tolga GÖK____ Muğla
79_ Tony DEL MASTRO____ İtalya
80_ Tuğrul MUTLU____ İstanbul
81_ Turay BÖLÜKBAŞI____ Ankara
82_ Ümit TOSUN____ Denizli
83_ Ünsal EKMEKÇİ____ Denizli
84_ Y.Barış SÜNGER____ Muğla
85_ Zafet BÜLBÜL____ Muğla

Değerli arkadaşlarım 20-09-2007 tarihi itibarıyla kayıtları sona erdirmiş bulunuyoruz.Kayıtlarını yaptıranların listesini sizlerle paylaşmak istedim.Kayıt ücretini 19-09-2007 tarihine kadar yatırmış fakat listede adı olmayan arkadaşlarımız olabilir.Lütfen listeyi kontrol ederek bir hata varsa bana ulaşınız.20-09-2007 tarihi ve sonrasında katılım ücreti yatırmayınız.Yatıran arkadaşlarımızın kayıtlarını üzülerek belirtmek isterimki kabul etmeyeceğiz.

Organisazyon hazırlıklarının daha sağlıklı yapılabilmesi için katılımcı sayısını 100 kişide sınırlandırmak zorunda kaldık.Bu tarihten sonra üzülerek yeni kayıt almayacağımızı belirtmek istiyorum.

Belediyelerimizin kardeş kentlerinden gelecek yabancı misafirlerimizide düşünerek 15 kişilik kontenjan ayırdık.Zira yazışmalar ve uluslar arası kurallar gereği kayıtlarında gecikmeler olmaktadır.

İlgi ve anlayışınıza organisazyon komitesi adına teşekkür ederim.

Saygılarımızla...

Organizasyon Komitesi:

Bülent SAVRAN bulentsavran@gmail.com
Dilek BULUT dilekaybulut@gmail.com
H.Can DEMİREL hcandemirel@hotmail.com
Kürşat ERİŞTİ eristi@hotmail.com
Fırat OKUTUCU firatokutucu@hotmail.com
Mustafa YENİÇERİ mxyeniceri@hotmail.com
Altan KALAY altan_kalay@yahoo.com.tr
Adnan CANGİR adnancangir@gmail.com
Ender ALICIOĞLU enderalicioglu@hotmail.com
Gökhan AK gokhan.ak@gmail.com

herkese selamlar
5 yil sureyle datca da yasamis ve firsat buldukca turun yapilacagi bolgelerde bisikletle dolasmis birisi olarak bir konuda uyarida bulunmak isterim.
bu bolgede cok sayida ari kovani vardir, ve ari tarafindan sokulmak muhtemeldir,ki ben gecen haftalarda datcada bisikletle dolasirken yine sislendim. ari alerjisi olanlari bu konuda uyarmak isterim.her ne kadar ambulans takibi soz konusu olacaksa da bence dikkat edilmeli.
gecen sene Alp Mor ile 8-13 ekim arasi Mugla-Antalya turu sirasinda ozellikle yukseklerde bol bol yagmur yemistik gerci bu tur deniz seviyesinde olacak ama yine de yagmura karsi hazirlikli olup takip aracina esyalarini verecek dostlarin bu konuya da dikkatlerini cekmek isterim
(link) adresinde gecen yil yaptigimiz turun Alp
tarafindan yazilan guncesini bulabilirsiniz.

hoscakalin
kubilay demirkan

Araya Allah işi karışmassa , bir şans eseri bende katılıyorum bu tura ve sizlerle tanışacağımdan dolayı çok heyecanlıyım. heleki gökova körfezi şimdiye kadar hep görmek istediğim ve hiç göremediğim bi yer. üstelik burayı bisikletle gezeceğim. bu benim için inanılmaz bir deneyim olacak. umarım bi aksılik çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: tırt kaptan
Arkadaşlar yağmur meselesi önemli. İnşallah güneşli bir dönem olur ama yağmur da yağabilir. Biz daha önce Kubi ve Alp'le birlikte yağmur altında çok yol yaptık. En önemlisi akşam çadırı kurunca kuru bir zemin bulmak. Herkes bolca eşya özellikle yağmur için tedarikli gelsin. Yağmur yağsada biz bu turu yapacaz. Emin olun kimse geldiğine pişman olmayacak. Yağmur sürekli yağmaz, yağar sonra açar. Kubilay daha iyi bilir bir Datça lı olarak, değil mi Kubi?
Hoşçakalın..

bu arada tamamını okumadım yazılanların ama tamir ve sağlık ekibi olmayacak sanırım.bu kadar yüksek katılım varken ayarlansa çok iyi olurdu.izmirde yaptığımızda hem tamir ekibi hemde ambulans ayarlamıştık ve malesef ikisinide kullandık.hemde 90 km lik bir turdu

GPA Kayıtları sona erdi...

@cinosantancero

Gezi boyunca teknik ekipmanları ile birlikte bisikletçi arkadaşımız Ali Kırbaş teknik ve yedek parça konularında bizlere yardımcı olacak.

İl sağlık müdürlüğünden tam donanımlı 112 acil servis ambülansı 4 gün boyunca bizlerle birlikte olacak.

Değerli arkadaşlarım 20-09-2007 tarihi itibarıyla kayıtları sona erdirmiş bulunuyoruz.Kayıtlarını yaptıranların listesini sizlerle paylaşmak istedim.Kayıt ücretini 19-09-2007 tarihine kadar yatırmış fakat listede adı olmayan arkadaşlarımız olabilir.Lütfen listeyi kontrol ederek bir hata varsa bana ulaşınız.20-09-2007 tarihi ve sonrasında katılım ücreti yatırmayınız.Yatıran arkadaşlarımızın kayıtlarını üzülerek belirtmek isterimki kabul etmeyeceğiz.

Organisazyon hazırlıklarının daha sağlıklı yapılabilmesi için katılımcı sayısını 100 kişide sınırlandırmak zorunda kaldık.Bu tarihten sonra üzülerek yeni kayıt almayacağımızı belirtmek istiyorum.

Belediyelerimizin kardeş kentlerinden gelecek yabancı misafirlerimizide düşünerek 15 kişilik kontenjan ayırdık.Zira yazışmalar ve uluslar arası kurallar gereği kayıtlarında gecikmeler olmaktadır.

Gezi ile ilgili yaptığım açıklamalardan sadece bazıları.Gelmek istediğiniz gezinin ayrıntılarına gösterdiğiniz ilgi ortada lütfen açıklamaları daha dikkatli okurmusunuz.

İlgi ve anlayışınıza organisazyon komitesi adına teşekkür ederim.

kusura bakmayın herzaman fırsatım olmadığı için tüm yazıları takip edemedim.çok istiyordum ama kayıtlar bitmiş.en son listeye baktığımda 85 kişiydi.artık gelemiyecek durumda olan olursa bildirir umarım.

Geri