Scudo Sports

24 vitesten 27 ye geçiş yardım?

koray onur

Üye
Tepki
2
öncelikle selamlar,

bisikletim salcano astro 240 srv sram 24 vites var şuan ve sr suntour xct aynakol

internetten biraz araştırdım ve 27 ye geçmek için şu ekipmanları buldum

SHIMANO ALIVIO CS-HG30 9S RUBLE

SHIMANO ALIVIO SL-M430 VİTES KOLU SETİ

SHIMANO ALIVIO RD-M430 SGS ARKA

aynakolu bulamadım bende şuan xct var uyumlu olurmu ? ve 27 ye geçmek sizin önerdiğiniz başka ekipmanlar varsa yazabilirsiniz

Scudo
sahbndende satılık ilanında biri bu xct aynakolu 27 vites deore ile kullanıyordu. hatta sedona 711'di :)

Muhtemelen kullanlır, 8li aynakolu 10lu sistemde kullanıyorum. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım.

muhtemelen uymayacaktır. 8 li sistemle 9 lunun zinciri farklı bildiğim kadarıyla. bu yüzden zincirde değişecek ve yeni zincir pedala sert bir şekilde asıldığında aynakola sarmaya başlayacaktır ve daha da kötüsü zinciri kırma ihtimaliniz çok yüksek). en azından ben bu talihsiz deneyimi yaşamıştım. ucuz bir aynakol arıyorsanız 2011 alivio aynakol önerebilirim. eğer bulamazsanız burada bir bisikletçide vardı sizi ona yönlendirebilirim. (tabi hala duruyorsa)

Ben henüz 24 vitesten 27 vitese gecmıs bırı olarak söylüyorum size , Arka Ruble , Ayna Kol , Vites attırıcıları ve vites kollarını komple değiştirin sorun yaşamayın.

bende 9 lu sistem kullanıyorum..
aynakolum 8 li sistemler için ama bugüne kadar sorun yaşamadım.
ancak 9 lu ayna ile daha iyi performans alacağına da şüphem yok

ayrıca zinciri de 9 lu yapmalısın

arka göbeğiniz nedir, 9lu ruble uyumlu değildir diye sanıyorum, göbekte değiştirmeniz gerekecektir.

8'li sistem göbeği ile 9 - 10'lu göbekler uyumlu. Dişli araları daha yakın bu yüzden zincirin değişmesi şart. Sadece Ruble, Zincir, Attırıcılar Aynakol ve Vites Kolları değişimi yeterli. 7'li sistemde göbekler farklı.

yeni zincir de alman gerek.aynakolu bence 9lu sistem kullan.yoksa zincirin daha çabuk tükenir.

bi soru sorucaktım 27 vites yaparken Arka Ruble , Ayna Kol , Vites attırıcıları ve vites kollarını yerine Aynakolu ve zinciri değiştirirsem sorun yaşarmıyım yani 24 vites olucak ama 27 performansıyla gitcek :) yoksa illaki hepsinimi değiştirmek zorundayım

Geri