Scudo Sports

24 saat/400 km Maraton Denemem

PuncherZ

Puncher
Tepki
6.223
İsim
Ziya D. Bilgitoğlu
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Cipollini
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Amacı sadece yol yapmak olan ilk maraton denememi gerçekleştirdim. Tüm yolu videoya çeksem de 24 saatlik videoyu editlemek kasınca videoyu sonraya bıraktım. Yeni bir deneme yapmadan öncede paylaşmak istedim.

Fazla uzatmadan anlatayım. Sabah saat 7'de Eskişehir'den gravel bisikletimle yola çıktım. Bursa'ya kadar hafif karşıdan rüzgarla 27km/s ortalama yol aldım. Bursa'da çevre yoluna girme gibi bir hata yaptım. Yoğun trafikle boğuşup Bursa'dan çıktıktan sonra Bandırma'ya kadar karşıdan kuvvetli esen rüzgara karşı mücadele ettim. Ortalamam yavaş yavaş düşmeye başladı. Bandırma'da Biga'dan sonra devam edip etmemeyi düşünsem de güneşin batmasıyla rüzgarın dinmesi devam etme isteğimi artırdı. Çanakkale 40 km kala üstüme yağan çiğ, soğuk ve uykusuzluk ağır basmaya başladı. Hiç yapmadığım şeyi yapıp enerji içeceği içtim ama fayda etmedi. Saat 7 gelmek üzereyken 400 km'yi görünce kenara çekip yolun kenarında doğmakta olan güneşin ısısıyla 1 saat uyudum. Sonra Çanakkale'ye gidip 12'ye kadar gezip Eskişehir'e otobüsle geri döndüm.

Yakın bir gelecekte 24 saat içerinden yol bisikleti ile Eskişehir - Ankara - Eskişehir yapmayı planlıyorum.

Strava Link: (link)

LDD8JZ.png

DDDmk3.jpg

EDDNEg.jpg

2aaqQE.jpg

Z33p13.jpg

oVVpzX.jpg

lZZpzQ.jpg

VDDNyB.jpg

Scudo
mukemmel tur tebrik ederim bir sey sormak istiyorum bir resimde gordum karanlik gordum zifiri karanlikta gitmekten korkmuyor musunuz benim cok buyuk korkum oluyor sahsen ve de isiginiz var mi hava karanlikken

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Hocam uzun yolda yol/gravel farklarından bahseder misiniz?
Bende akşamları çıkmak istiyorum yola, akşam serinliğinde insan yorulmak bilmiyor ve çok zevkli oluyor. :)

@KitapSever

Her şeyden önce daha konforlu, açı ve lastik kalınlıkları (34c) bakımından. Bu tur harici değinmek gerekirse yol bozukmuş iyiymiş bakmıyor, yolun bittiği yerde patikalarda devam edebiliyorsun. Gravelimin vites oranı 50-36 / 32-11. Toplamakta olduğum yol bisikleti 52-39 / 25-12 vites oranında. Gravel 9 kg iken yol 6 kg civarı olacak. Aero yapısı, profil jantları vs. ortalamamı oldukça yükselteceğini düşünüyorum. Gravel maceraya sürüklüyor, yolda ise kafanın içinde bir ses sürekli hız yap diye fısıldıyor :)

@Ziya On Road
Hocam 34c ile de 400 kilometre yapılabiliyormuş o zaman, bende gravel bisikletim için gün sayıyorum. Bu arada gravel'de tur bisikleti selesi kullanmak mümkün mü acaba? :)

@KitapSever

Eğer kadro boyuna göreyse tur selesi kullanamazsın çünkü dar bir açıyla oturma pozisyonuna sahip. Sele gidondan yukarıda yani. Gravel değil de advanture tarzı bir bisiklet olması lazım tur selesini kullanabilmek için.

@Ziya On Road
Rahatsızlık durumunda gidonu yükseltip tur selesi denemek isterim hocam. İkisi aynı hizada olsun yeter. Bu arada sizin bisikletinizde alın borusu uzun olmasına rağmen biraz agresif bir sürüş tarzı var.

@KitapSever

Kadro boyu 54, bacak iç boyuma göre tam uygun. Üst boru uzunluğu 56 cm, boyuma göre bu ölçüde uygun. Yani demek istediğim bu bir gravel. Ne yazık ki her şey bir arada olmuyor. Bisikletime binen turcular çok rahatsız buluyor, bana göre süper rahat. Sadece maraton değil, 2 haftalık turlara çıktığımda da hiç bir ağrı, rahatsızlık çekmiyorum. Alışma ve fizyoloji meselesi biraz. Yol bisikletim çok daha agresif olacak. Uzun soluklu turlarda tribar takıyorum. Bilekleri yaslayıp çok daha konforlu yolculuk yapabiliyorum.

Aşağıda yüklü hali. Toplam 34 kg.

X66jgR.jpg

@Fatih Yasin Söndüren

Benim farın pili 5000 mah. Hızıma göre ışığı ayarlıyorum. Hızım artıkça ışığın gücünü de artırıyorum. Normalde 1500 lümende 5 saat çalışıyor, bu şekilde kullanınca geceyi çok rahat çıkartıyor. Ayrıca kadro üstü çantada 20000 mah powerbank var. Aksiyon kameranın pillerini doldurmak için. Farın bir güzel özelliğide 3a çıkışlı powerbank takılıyken 1000 lümen ışık verebilmesi. Olurda biterse 1000 lümen de oldukça iyi bir aydınlatma yapıyor.

Bravo Ziya!!
Bundan cok daha iyi kilometreleri yapacaginin bi isareti oluyor bu mesafe. tebrik ediyorum.

@Ziya On Road seni gördüm hocam Erdek teyim şuan gelirken pedallayanlar vardı muhtemelen biri sendin. Geçmiş olsun. Ayağına sağlık.

Pedallara fisildayan adam
Süpersiniz ziya

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
@Ziya On Road Tebrik ederim.
Trans Continental'e başvurmalısın.Bence tam senlik.

• Beğen
Tepkiler: umutntm
Geri