Scudo Sports

24 Kasım Öğretmenler Günü

Fethullahın izmir fen imamalarından biri benim edebiyat dersime giriyordu okulda. her der ama herrrr ders sandalyeyi yere sürüyerek çeker batı müziği heh heh heh derdi. edebiyata ısınmam sayesinde üniversite 2. sınıfta olabildi ancak. zaten 15 temmuzdan sonra da atıldı MEB den. Şimdi ben adamın öğretmenler gününü kutlarsam eli öpülesi kıymetli öğretmenlerime büyük ayıp etmiş olurum.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
Scudo
Bir tane din hocamız vardı Bornova anadolu lisesinde. içinde arapça Allah yazan cam anahtarlık ile Allah yarattı demez herkesin kafasına vururdu. öğrenciye olan kin ve nefreti derslerinde hissederdiniz .

@vela2016
Sadece yaşının değil, beyninin küçüklüğünüde yazılarında belli ediyorsun ama, bunun farkında değilsin. belki büyüdüğünde anlarsın.
atatürkçülerin hepsini aynı kefeye koyamam hepsi ayni değil, çeşit çeşit. Makul mantıklı, sorgulayan, okuyan araştıran, eleştiren, m.kemalin hatalarini dile getiren ve bu yanlışların düzeltilmesi gerektiğini savunan atatürkçülerde var, sen ve senin gibi aşırı derecede dar kafalı, taasupçu, ilkel zihniyetlerde var maalesef. senin gibilere gore o hiç hata yapmaz, o olmasa olmazdık, herşeyi o bilir, millet hiçbişey bilmez akıl edemez, devletin idare şeklini de, milletin yazısınıda lisanınıda ne giyip ne giymeyeceğini de, ne öğrenip ne öğrenmeyeceğinide o karar verir, herşeyi onun canı ne istediyse millet onu yapmak zorunda, biz bilmeyiz o bilir dimi? biri çıkıpta bu dayatmayı dile getirmeye başladığında sen ve senin gibilere göre hain oluyor, öldürülmeyi hakediyor dimi? bu nasıl bir dar kafalılıktır, nasıl bir vahşiliktir?

Şapka takmadı diye adam asan bir zihniyete halk adamı diyebilene ne anlatılabilirki...

şapka takmayıp da eşek cennetini boylayan soytarı fes takmayı iyi biliyor ama nedense... Ayrıca ben Atatürkçü değilim, Mustafa Kemalciyim.

@vela2016

:D :D :D ya cok afedersin ben seni ataturkcu saniyordum m.kemalcimiydin sen? :D cok pardon ya onu iyi bilelim ikisi farkli kişiler olduğundan iftira atmış olmayalım :D

zeka seviyeni bir kez daha teyit etmiş oldun.

Tarih bir bütün olarak ele alınır.
Eğer geçmişimizde hoşumuza giden yanları görür , hoşumuza gitmeyenleri görmezden gelirsek tarihten "ders almak " deyimi boş bir söz olarak kalır.
Tarih ile ilgilenecekseniz önce tarafsız olmayı öğreneceksiniz.
Mesela Yavuz ' un Türkmenleri katlettigini, dindar dediğiniz padişahların hiç hacca gitmediğini ve yeni doğmuş sehzadeleri bogdurmaktan çekinmediğini, 4. Murad ' in tatli şarap, Fatih ' in bal şarabı, Sarı Selim ' in sek şarap, Abdülhamid' in rom içtiğini, valide sultanların % 90 kadarının yabancı uyruklu olduğunu, Türk anne babadan doğan padişah sayısının bir kac taneyi geçmediğini, aşırı toprak kaybının Lozan ve Atatürk ile değil 1699 Karlofca' dan itibaren Osmanlı padişahları ile başladığını göreceksiniz
Ceddimiz bizimdir. Başarısı da bizimdir hatası da bizimdir.
Ama tarihte salakliga yer yoktur.
Bir şeyi ya tam olarak ele al ya da sus.
Cımbızla veri ayiklanip tarih anlatilmaz.hele'de sözde tarihciyim diye ortalıkda gezen palyaçolar örnek verilmez ve alınmaz demek atatürk adam asdı:) şapka yüzünden.

birbirini anlamaya çalışan değil birbirine düşman nesiller yetiştiren ideolojik eğitim geleneğinde öğretmenler günü de böyle kutlanıyormuş demek. bu ideolojik bağnazlıklar bitmeyecek ve çocuklarımıza, onların çocuklarına da yazık olacak.

@frost

Merhaba. google'da "şapka zulmü" diye aratın çok sayida delili kaynaklari ile göreceksiniz.
Asagida alintiladigim yazilarda tek kelime şahsi yorumum yoktur, olduğu gibi 9 eylul 1928 tarihli Fransız "La Presse" gazetesinde bir başmakalede yer alan birkaç satırı paylaşıyorum;

"Bir memlekette ki, başına hükümetin istediğini giymeyeni asarlar, orada Cumhuriyet olur mu? Sizde (Türkiye’de) Millet Meclisi mi var?”

Yani görüleceği üzere "gavur" dediğimiz adamların bile insafına sığmıyor yapılan zulümler!

Ama gel gör ki hala bazilarina gore "biz kurtarildik! bi adam kurtardi bizi! herseyi ona borcluyuz!"

Millet harpten çıkmış yiyecek ekmek bulamazken milletin parasiyla dunyanin en lüks en pahali yatini satin alip icinde sabahlara kadar alem yapan bu degilmiydi desen, alacagin cevap bellidir "olsun o bizi kurtardi!"

Demek ki bunlar m.kemali kendi hayal dunyalarinda insanustu bir varlik olarak tasvir ediyorlar.

Gormuyorlarmi ki o da bizim gibi, Allah'in karsi konulmaz kudreti karsisinda aciz zavalli bir insan. Bilmiyorlarmi o da cikip hesap verecek Allah'in huzurunda.

Allah, hepimize ölmeden uyanmayi nasib etsin.

• Beğen
Tepkiler: allegromoderato
2. mahmut fes i sarığın yerine getirdiğinde de benzer uygulamalar olmuş. takılmayın öyle zulüm mulüm. 1 şeye dikkat edin, çalmış mı çalmış mı? çalıyor ama çalışıyora itibar etmeyin. aslolan biraz bu. adamın yaptığı en büyük zulüm ona bakarsanız 1 gecede alfabeyi değiştirmek. O daha büyük zorluk ama Osmanlıda basılı kitap o kadar az ki zaten bugün arpaça öğrenmemiz şart diyenler bile mezar taşı okumak için diyebiliyor. enkazdan bir cumhuriyet çıkarmak için eski ile bağları koparmak gerekir. bakın 1830 da yunan Yunanistan ı kurdu herşey Osmanlıdan farklı. keza Bulgaristan ve Rumeli komple yeni düzen kurdular. Osmanlıyız elhamdülillah diyip devam etmediler. Arap yarım adası zaten ingiliz ve Fransızın insafına kaldı ve şimdi petrol olmasa yüzlerine bakan olmayacak. onlar da Osmanlıyız demiyor zaten ingilizle birlik olup anadolu çocuklarına karşı cephe almışlar. özerklik ve özgürlük isteyen kürt kökenliler bile Osmanlıyız demez. tee 1890larda kürt teali cemiyeti ile Osmanlıdan ayrılmayı planladıkları artık şahitli ispatlı. tarih ileri doğru akar ama geçmişi bilip ders alırsak. yoksa tekerrür eder. 1900 başlarında Bulgar ile yunan savaşa tutuşmasa istanbul elden gidiyordu. osmanlı istanbulu kurtaramazdı maalesef. Şimdi de Suriye'de ırakta 40 yıldır yapılması gereken şeyler yapılmak isteniyor ve çok geç kalındı
1900 başında Rumeli elden çıktı ve böyle giderse doğu ve güneydoğu Anadolu elden çıkmak üzere.
Mustafa ile İnönü yü bir tutmayın. ülkenin en büyük eziyeti inönüdür. ardından menderes gelip hukuk dilini arapçalaştırmıştır. Sonra Demirel devşirilmiştir. Benim gördüğüm 1
türkiye cumhuriyeti çökmüştür. tarihi 1980dir. 2. cumhuriyet muhtemelen daha küçük bir coğrafyada devam edecektir. tarih tekerrür etmiştir. yine dış borç almış yürümüş üretim yerlerde. Avrupa size ürettirdiği parçayı Macaristan üretsin derse ne yapabilirsiniz? hiç bişi? ama vw almak için kuyruk olmaya devam edersiniz.

Benim iyi öğretmenlerim bana Osmanlıyı veya cumhuriyeti kötülemedi de övmedi de, kendime olan güvenimi arttırdı. birşeyler başarabileceiğimi öğretti. O nedenle kıymetliler. ama din sosuna fazla bulanmış olanları alenen bizim gibilerden nefret ediyordu çünkü onlara biat etmiyorduk çünkü hem cahildiler hem donanımsız. öğrencisinden daha az bilen kendini geliştirmeyen papağanlara ben öğretmen diyemem kusura bakmayın. onlar militandı ve tarihin çöplüğünde yerlerini aldılar.

Özgür düşünen donanımlı öğrencinin ufkunu açanlar ise bin yaşasın. Cennet mekanları olsun.

Osmanlı ile TC nin ortak olduğu tek şey vergi. Osmanlıda konan geçici vergiler her zaman kalıcı olmuştur. bizde de öyle

(link)

Pedal çeviren ve çevirene destek olan tüm öğretmenlerim; günümüz kutlu olsun.

387620b40efe395bc16971f3c6cdb951.jpg

Bugünün kahramanı olan kutsal görev sahibi, dünyanın en zor mesleğini, ülkemizde en güç ve en ekonomik şartlarda fedakarca icra eden bu değerli insanların öğretmenler gününü kutlarım

Bu başlık için ve altında günümüzü kutlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Biz de insanız ve hata yapıyoruz. O kadar geçen yılda öğrencilerimizden de çok şey öğrendik. İçinde bulunduğumuz gerçeklerden dolayı genç insanlara yol göstermek, bazen zor olsa da sevgiyle yapıldığında çok keyifli bir iş.
Kendi cevreme bile öğrencilerime olduğu kadar sabırlı değilim. Öğrenciler çok kutsal çok özel ve geleceğin bize emaneti... Onları öğretmen arkadaşlarım ın çoğundan daha fazla seviyorum

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyetçi tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.İyi ki varsınız.

ogretmenler-gunu.png

Her öğretmenler gününde kendim oğlumun tüm öğretmenlerini ayrıca arar veya mesaj atarak günlerini kutlarım. Hepsi e çok iyi öğretmenlerdi.Verdikleri emek ve kattıklarının ölçülebileceği bir ölçü yok. Hele de severek yaptığı her hallerinden belli olan öğretmenlerimize diyecek bir şey yok, çok kutsallar.
Bu arada Serkan MISTINOĞLU Öğretmen mi?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geleceğin mimarları olan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri