Scudo Sports

24.34.44 yerine 28-38-48 aynakol taksam ne olur

Tepki
1
İsim
Fuat
Bisiklet
Bianchi
Merhaba aynakol dislilerim yamuktu bende yeni aynakol aldım ama normalde 24 34 42 idi ama aldigim 28 38 48 zinciri uzatmama gerek varmı uzatmadan kullansam sıkıntı çıkarmı

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Scudo
Hocam zincir uzunluğu -Shimano'nun tavsiyesi- zinciri aktarıcılardan geçirmeden ön ve arka en büyük dişlilerden geçirip ortada birleştiği yere 1 yada 2 bakla ekleyerek yapın diyor. Şimdi zincirinizin de 44 dişli aynakola göre ayarlandığını var sayarsak bakla eklemek gerekir bence.

Hocam eski bisikletimin zincirinden bir bakla söküp takarim o zaman

48 disli aynakolu takmaniz fark sorun yarata bilir. Sizin bisikletinizde büyük ihtimal 44 disli var ise MTB dir diye düsünüyorum. MTB ler sehir/tur bisikletlerine göre geometri olarak orta göbek yuvasi yere daha yakin, bundan dolayi araziye girince yeni aynakolunuzdaki 48 disili olan yaprak yere daha yakin olacagi icin engellerde takilacaktir. MTB ye kücük disli bu nedenle takilir ve arazide daha kolay rürüs saglar.

Gelelim negativ yönlerine.

1. Ön aktariciniz 48 disliye uygunmu, bunu denemeniz yada modeline göre bilgi almaniz gerekiyor. Uyugun degilse degismesi gerekiyor.

2. Zincirinize 1 bakla takmakla bitmiyor is, uzunlugu tamamem arka aktaricinizin bacaginin uzunluguna bagli . Zincir uzunlugunu tamamlamanin bir ayari var ve o ayrda/uzunlukta olmasi gerekiyor.

3. Yeni aynakolunuz bisikletinizin üzerindeki göbege uyacakmi. 4 köseli yada octalink göbek ise göbegin uzunlugu aynakola müsait mi. (Kisa göbek ise aynakolun yapragi kadro deger uzun ise aradaki mesafe cok acik olur.

Yani demek istedigim kafaniza göre herhangi bir aynakolu almayin, her aynakol her komponentlerle ve Bisikletlere uyum saglamaz.

Kolay gelsin.

Tamam usta sağolasın ben şimdi madem yeni aynakolmu alayim bu bi işe yaramaz

Bisikletim Bianchi speed 8000

Yanlış anlamazsanız ben olsam takardım, denemeden tam olarak ne sonuç çıkaracak bilemeyiz.

Bisikleti ikinci el aldım aynakol yamuktu arkadasin biride alacakmis hazır o almisken bende alayım dedim netten bugün elime geçti ama taktirsammi bilemedim

sorunsuz uyması gerek. sadece on arttırıcıyı tekrar ayarlamanız gerekebilir

24-34-42 aynakolu 28-38-48 ile değiştirdim. beraberinde ön aktarıcıyı da değiştirmek durumunda kaldım. murat bey en net reçeteyi vermiş, dikkate alırsanız sorun yaşamazsınız.

bence daha fızlı gidersin:):)

Daha hizli gitmek yerine zamanla yavaşladığını fark edip tekrar 44e gecmen büyük olasilik.Ayni seyleri yasadim,ayrica kadroya uymadig icin yuksek viteslerde orta gobekten surtme sesi geldigini,aynakolun uyumsuz olduğunu fark etmende olasi.

Kaan Yıldırım

Ben 48-38-28'den 44-32-22'ye geçtim tur bisikletimde.

Yavaşlamadığım gibi hızlandım bile :)

Eskiden dik rampaları 4Km hızla yürürdüm, geçen haftasonu Mudanya-Trilye arasını en yavaş yerlerde 6-7Km ile geçtim!!!

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
aynı geçişi ben yaptım. en küçük dişlisi 28 olan bir bisikleti tavsiye etmiyorum. tekrar değiştirecek olsam 26-36-48 e geçerim kesinlikle. hızlı gitmek için evet gerçekten fark yaratıyor 48 dişli. 42 ile (o zaman rublenin en küçük dişlisi 14'tü) 45km'nin üstünde boşa çeviriyordum. 48 ve 12 ile 65-68km ye kadar dolu dolu çevirebiliyorum.

Ben de bu değişimi zamanında yaptım ne bir bakla ekledim ne başka bir değişiklik , bu şekilde yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç bir sıkıntı çıkmadı.(vitese ince ayar yaptıktan sonra tabi)
@Kaan.Özçelik Tamamen meraktan soruyorum yanlış anlamayın.Bildiğimiz yürüme hızı 6 km zaten siz bisikletle nasıl 4 km hızla tırmanacak kadar yavaş pedal çeviriyordunuz ben onu anlayamadım, en yavaş yerden kastınız Tirilye'ye 1 km kala son rampa var eğim olarak en yüksek?

@Ceyhun Özkan
Yokuşlarda bisikleti iterek 4Km ile yürümekten bahsediyorum :)

Evet tam da Trilye öncesi son rampadan bahsediyorum. Zaten Yalova, Armutlu, Gemlik gelmişken o rampayı ancak 6-7 ile çıkabildim :)

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
@Kaan.Özçelik Ben 'yürürdüm'ü mecazi olarak anladım :D , kusura bakmayın lütfen.Bu arada iyi yol yapmışsınız, hem mesafe olarak hem de eğim olarak, iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
Bende bugün 42-34-24 aynakolu 48-38-28 aynakol ile değiştirdim. Bisiklet mosso legarde 1521. Lastikler 700*38 yerine 700*28 oldu. Değişimin peşiinden 20km kadar kullandım. Düz yolda da yokuş yukarıda baya bir performans artışı oldu. 34 dişli ile çıkamadığım yokusu hic zorlanmadan 38 dişli ile çıktım. Tabi bu lastik kaynaklı da olabilir.

• Beğen
Zincirden kaynaklı bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Bacaklarınız kuvvetlendikce hızınız artıcaktır.

Geri