makara
Üye
- Tepki
- 228
- İsim
- Mustafa Ahmet KARA
- Bisiklet
- Specialized
Merhabalar,
Dün tek başıma ne zamandır istediğim bir tur vardı onu yapmaya karar verdim ve oldukça güzeldi, bu rotayıda sizinle paylaşmak istedim. Rota aşağıdaki gibidir:
Rota
Genel Bilgiler:
Toplam Mesafe:167 km (İzmitte tren istasyonunu bulana kadar ekstra 4-5 km yol yaptım)
Toplam Süre:13 saat
Toplam Pedallama Süresi: 8 saat 17 dk.
Ortalama:20.14
Yol durumu: Tamamiyle asfalt, trafik rahat, igdaş çalışması var kısmen.
Rüzgar:Oldukça hafif ama karşıdan esti tüm gezi boyunca.
Yol Tarifi:
Capitol dan Şile Yolunu takip ederek Şileye ulaşabilir. Oradan Sahil yolu ile Ağvaya ulaşıyorsunuz. Ağvadan Kandıra yoluna çıkarak Akçaova Tarım Kredi Kooperatifi yanından girip,Deli Veli üzerinden meşhur cezaevi sonrasında Kandıra-İzmit yoluna çıkabilirsiniz. O yoldan 2 büyük rampadan sonra İzmittesiniz.
Şileye kadar yol oldukça güzel ve çok hızlı gidilebiliyor, Şile-Ağva arası sürekli rampa dolu sonrası inişlerle çıkışlarla dolu güzel bir rota, yolculuk sonu ise Kandıra girişinin unutulmaz 7 kmlik 60 km civarında hızlara pedal çevirmeden ulaşabileceğiniz inişi. İzmit içi ise dümdüz.
Ömerliye kadar şehir havasından sonra, İzmit son rampaya kadar ormanlık ve deniz havası soluyarak gidilebilecek güzel bir yol.
Son olarakta görebileceğiniz kareleri paylaşayım :
Cumartesi sabahları yollar bomboş oluyor.
Oldukça güzel patika ve orman içi yollar mevcut
Şile yolu gerçekten muhteşem, 20 km kala
Şile
Şile
Şile-Ağva Arası
Ağva
Ağva
Ağva Kandıra Yolu
Kocaeli Sınırı
Kocaeli Tepelerindeyim
Deli Veli Köyü mola
Son durak Tren İstasyonu
Hepinize bol pedallı günler
Not: Tüm resimler için (link)
Dün tek başıma ne zamandır istediğim bir tur vardı onu yapmaya karar verdim ve oldukça güzeldi, bu rotayıda sizinle paylaşmak istedim. Rota aşağıdaki gibidir:
Rota
Genel Bilgiler:
Toplam Mesafe:167 km (İzmitte tren istasyonunu bulana kadar ekstra 4-5 km yol yaptım)
Toplam Süre:13 saat
Toplam Pedallama Süresi: 8 saat 17 dk.
Ortalama:20.14
Yol durumu: Tamamiyle asfalt, trafik rahat, igdaş çalışması var kısmen.
Rüzgar:Oldukça hafif ama karşıdan esti tüm gezi boyunca.
Yol Tarifi:
Capitol dan Şile Yolunu takip ederek Şileye ulaşabilir. Oradan Sahil yolu ile Ağvaya ulaşıyorsunuz. Ağvadan Kandıra yoluna çıkarak Akçaova Tarım Kredi Kooperatifi yanından girip,Deli Veli üzerinden meşhur cezaevi sonrasında Kandıra-İzmit yoluna çıkabilirsiniz. O yoldan 2 büyük rampadan sonra İzmittesiniz.
Şileye kadar yol oldukça güzel ve çok hızlı gidilebiliyor, Şile-Ağva arası sürekli rampa dolu sonrası inişlerle çıkışlarla dolu güzel bir rota, yolculuk sonu ise Kandıra girişinin unutulmaz 7 kmlik 60 km civarında hızlara pedal çevirmeden ulaşabileceğiniz inişi. İzmit içi ise dümdüz.
Ömerliye kadar şehir havasından sonra, İzmit son rampaya kadar ormanlık ve deniz havası soluyarak gidilebilecek güzel bir yol.
Son olarakta görebileceğiniz kareleri paylaşayım :
Cumartesi sabahları yollar bomboş oluyor.
Oldukça güzel patika ve orman içi yollar mevcut
Şile yolu gerçekten muhteşem, 20 km kala
Şile
Şile
Şile-Ağva Arası
Ağva
Ağva
Ağva Kandıra Yolu
Kocaeli Sınırı
Kocaeli Tepelerindeyim
Deli Veli Köyü mola
Son durak Tren İstasyonu