Scudo Sports

23.07.2016 tarihli bisiklet kazası (videolu)

Hangi tarafta suç var?

• Taksici

• Bisikletli

• Her ikisinde

• Sende suç var

• Belki ışıklarda sıkıntı vardır

• Duramayan bisikletin frenlerinde

• Toplam katılım
    125
Geçmiş olsun. Bugraacik kameranızın marka ve modelini öğrenebilir miyim?

Geçmiş olsun. @Bugraacik kameranızın marka ve modelini öğrenebilir miyim?

Scudo
Şehir içinde yol bisikleti gerçekten tehlikeli dikkat edin Fransa bisiklet Turu sürekli sakin köy yollarından geçiyor. Şehir içi yerine köy yada sakin yollarda kullanılmalı yol bisikleti. Geçmiş olsun.

@elric1982 sjcam sj4000 modeli. Memnunum güzel makine, fakat şarj sıkıntısı var biraz.

@Hasan Saylık en sakin ve düzgün yollar olarak sahil yollarını seçiyoruz. Ama iş çıkışı saatlerine yaklaştıkça biraz kalabalık olmaya başlıyor. Gerçi o gün haftasonu diye hatırlıyorum...

Ufak bi anket ekledim, yazmaya üşenen yada yazmak istemeyen arkadaşlar ankete katılabilir.

Kırmızı'da geçilmemesi gerektiği kaç kez söylendi.Yasak ayrıca.Trafik'te saygı bekliyorsak, trafikte diğer taşıtlar gibi hareket etmemiz gerekmez mi? Bir araba'nın durduğu kırmızı'da bisikletin geçme hakkı yok.Arkadaşınız hata bedelini canıyla ödememiş neyse ki.Çok çok geçmiş olsun.Mümkünse bir daha kırmızı'da geçmeyin.Hiç uğruna ölmek makul değil.

kirmizida gectin hadi anladik , hadi hiz kesmedin cok cengaversin anladik , ilk suruslerimde bnde boyle hatalar yapabiliyordum buraya kadar hersey normal bana gore . fakat kim suclu diye anket baslatmak nedir onu zerre anlamadim . forumda sazan avina mi ciktin yoksa baska bir problem mi var ?

@I am the Uptown C. Kesinlikle haklısınız. Bi anlık dalginlik veya ansızın gelen bi istek doğrultusunda dikkat eksikliği olabiliyor. Iyi dilekleriniz icin teşekkür ediyorum.

@furkan.zaman ilk olarak durumu izah etmişsiniz ne güzel. Fakat kazayı yapan arkadaşım. Evet hız kesmedi, kırmızı da geçti, hata yaptı. Fakat video da sağ tarafın net gorunmedigi ortada. Konteyner vs. bulunduğu için zor bi görüş açısı bırakıyor. Ve ek olarak taksiciye yeşil yandığına pek inanmıyorum. Istanbul taksicileri sarı yanar yanmaz kornaya basan insanlar. Ve bir ek daha olarak diğer arkadasa verdiğim cevabı okuyabilirsiniz. Ve son olarak, konudan,mesajdan veya yazılanlardan memnun degilseniz bu başlığa girmek zorunda ve yazmak zorunda değilsiniz. Iyi gunler.

Cok geçmiş olsun.
Hemen bir önceki ışıklarda da kırmızıda geçmissiniz. Hâl böyleyken anket biraz gereksiz olmuş. Yani temel konularda durum değerlendirmesini ve öz eleştirimizi yapmak zorundayız. Bunlar tartışmaya açık konular değil ki. Evet cok fazla sorunumuz var ama bu sorunlar bariz hatalarımızı gölgeleyemez.
İstanbul gibi bir yerde yeşilde bile ihtiyatlı olmak gerekirken, kırmızı da geçmek kazaya davet çıkarmaktır. Ne mutlu ki iyi bir insana denk gelmişsiniz. Yoksa arkadaşınız o stresle daha da kötü olabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Öncelikle geçmiş olsun.
İstanbul'da yaşayan arkadaşlarım burada bisiklet sürülmüyor diyor, böyle olursa tabi ki sürülmez. Bir bisikletli de olsan trafik kurallarına uymalısın ve o kırmızı ışıkta durmalısın arkadaşım. Neyse ki büyük bir sorun olmamış.

sariyer donusu gofret yiyin sekeriniz benim gibi dusuuyo olabilir:)

• Beğen
@Soner Közen sağolun. Lakin geçtiğimiz ilk ışık sadece yayalar için olandı ve yaya olmadığı için bende geçiş yaptım. Fakat arkadaş bodozlama girmiş...

@fruc7ox teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi ışık kurallarına uymakta büyük fayda var.

@ercst0rm ben 3 4 cukulat ve şeker attım ama arkadasa vermeyi unutmuşum demekki :D

edit veya dipnot: kaza yapacağınızı anladığınız an SPD'leri çıkartın...

Kırmızıda geçmek çok tehlikeli. Ayrıca olası bir kaza durumunda haklılık payı bırakmıyor size. Arkadaşınıza çok geçmiş olsun.

• Beğen
@furkantrojka Arkadaşımın durumu iyiydi çok şükür. İzlediğim tüm bisiklet kazalarında "neredeyse" bisikletlinin kırmızıda geçmesi yüzünden oluşuyor.

geçmiş olsun bence oy pusulasına başka bir seçenek eklenmeliydi

avrupadaki gibi bisiklet yolları yapmayan belediyenin suçu dur bu !

• Beğen
@T.R.E.K
Avrupadaki bisiklet yollarında da kavşaklarda araçlarla birlikte kırmızı ışıkta beklersiniz. Kurallara uyulmadıktan sonra yol falan faydasız.

@T.R.E.K kesinlikle. Çünkü o sahil yolunda bölük pörçük bisiklet yolu var. Tam giderken bi anda önünüze demir barikatlar çıkıyor.

@furkantrojka gerçi bazen bisiklet yolları daha kötü olabiliyor. O gün geri dönüşte bu olaydan önce bisiklet yolunu kullanıyorduk. Balık tutan abilerimizden biri oltasını oyle bir bırakmış ki, ben bisiklet yolundan geçerken oltanın kancası yüzümde herhangi bir yere girmek üzereydi son anda durabildim.

videoda "ben gecerken sariydi isik" dedi bisikletci. insallah ben yanlis duydum. yazik

@Alizee doğru yada yanlış olma payı var açıkçası. arkadaşımı şuan ki duruma göre savunamıyorum lakin trafik kuralları yasalarını okuduğunuzda hız ve ışığa yakınlığa göre kırmızı da geçme hakkınız da oluyor.

bi an baktığında sarıyı görmüş olabilir, sarı yanıyor geçerim demiştir belki de net konuşamadık pek kırık çıkık var mıdır diye düşünmekten. lakin geçemedi...

@Bugraacik hocam videonun 0:16 da bile isik sari oluyor, orda vites arttirmak yerine gayet rahat bi sekilde durabilirdi. orda da bakmadan gecti neyse ama ilerdekiyle ayni anda kirmizi sari oluyor. buda demekki cook onceden kirmizi olmus. 0:22 de gorebilceginiz uzeri yine gayet sakince durabilirdi.

Kisa ca arkadasiniz 2 isigi da takmayarak ( cidden takmayarak, onceki isikta gecisini gorebilirsiniz tereddutsuz geciyor ) devam ediyor ve frene abandigi an aslinda taksinin debriyaji kavradigi an ve o an zaten bisikletle arasinda 1 metre bile yoktu. o an ne olursa olsun kim olursa olsun zaten girerdi taksiye.

@Alizee keşke gönül rahatlığıyla haksızsınız diyebilsem...

Lakin fren izine baktık taksiyle arasında 3 4 metre var gibiydi. Tabiki yeterli bi mesafe değil tabii. Her zaman ışıklara uyarak tur yapardık. Arkadaşımın bu hatayı yapmasını cidden bende beklemezdim. Bi anlık dikkatsizlik diyelim bu seferlik.

Edit: oylama da ciddi ciddi benim suçlu olduğuma da 1 oy gelmiş :D:D

• Beğen
Tepkiler: Alizee
arkadaşa geçmiş olsun.adamda iyi bir adammış dandun bir adam çıkmamış karşısına yine de allah korumuş geçmiş olsun tekrar

• Beğen
Geri