Scudo Sports

22 yaş üniversiteye başlamak için geç mi?

İlk sınavıma 2014 mart ayında girdim. Hedefim hiç birşeyim yoktu zaten :) 2015 mart ayında bir daha denedim, istediğim oldu kayıt yaptırdım ama bu sefer benim canım istemedi. 2016 mart ayında bir kez daha girdim sınava bu sefer iyice işin içine ettik :) 2015 de kazandığım ve istediğim Nevsehir HBVÜ Turizm İşletmeciliği bölümüme 2016 Eylül ayında başladım. Hiçbirşey için geç değil, istediğin olana kadar devam! Sınıfımızda 45 yaşında bir ablamız bile var :)

Scudo
50 yaşında Tıp doktoruyum, ihtisas yapıp uzman olamadım. Şu anda sınavsız alsalar 5 yıllık Acil Tıp ihtisası yaparım ki en zor ihtisaslardan biridir. Ne demek 22 yaş geç mi; okumanın yaşı mı olurmuş?

SAKIN VE KESİNLİKLE MOTİVASYONUNU KIRMA ! Kararından asla ve kat'a dönme. Bir hedef koymuşsun (Aslında en zor olanı başarmışsın), peşinden koş ve onu al ! Üniversite okurken ne denli iyi bir iş yaptığını göreceksin. Kendine yatırım yap, geleceğine yatırım yap ! (Ben 32 yaşında binlerce km uzakta Mastır yapmakla uğraşıyordum)

imkan olsa da hep öğrenci olarak kalsaydım.

22 çok güzel bir yaş. Ben 38'im. Hafta sonu LYS sınavım var. Nasipse Eylül'de tekrar öğrenci olacağım. Bakalım 15 yılda neler değişmiş.:)

Üniversiteye kaç yaşında girdiğin değil kaç yaşında çıktığın önemli. Bir makine mühendisi olarak 18 yaşında girdim ama ancak 25 yaşında çıkabildim. :)

Liseden mezun olunca üniversiteye girdim. 6 senemi oldu 7 mi oldu hatırlamıyorum hala çıkamadım :D
22 yaş güzel yaş :)

• Beğen
Tepkiler: Groims
lise biter bitmez üniversiteye girdim, istediğim bölümü ama pek istemediğim bir okulda başladım. sınıfın en küçüğü bendim aramız da 4-5 yaş olan arkadaşlarım vardı ki hala görüşürüm güzel insandır vesselam.
yani geç yada erken yaş yoktur zamanı gelince o olur isteğin varsa özellikle hedeflediğin bir meslek varsa onun için ne gerekiyorsa yap. yapmaktan keyif aldığın yada alacağını düşündüğün iş ne ise onu yap onu oku. bence kendine sorman gereken soru ''günde 8-10 saat sevdiğim işi yapmak mı? yoksa günde 8-10 saat sevmediğim işi yapmak mı?'' ... üniversite sana çok büyük şeyler veren çıkınca mükemmel insan olacağın bir yer değil. ancak sen çok büyük şeyler öğrenmeye meraklıysan ve kendini geliştirmek istersen sana bir şeyler katar. yaptığın işte ilk yıllarda üniversite okusan da okumasan da çırak olacaksın. çıraklık dönemin bittikten sonra ya üniversite okumuş o işin erbabı olursun yada üniversite okumamış o işin erbabı olursun. benim için bu durum fak etmez o işin erbabı olmak bence yeterlidir. ancak iş ararken patronun, çalışırken mesai arkadaşların yada kendi işini kursan müşterilerin için bu önemli ola bilir.
iyi düşün hayalinden vazgeçme ömür biriciktir.

herkese yaptığı yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim

@StevenBayLouise teyzem ve ben geçen yıl aynı üniversitede farklı bölümlerde okumaya başladık. Ben 18 yaşındaydım o 45.ben 1.dönem tembellikten 2.dönem sakatlıktan kaldım, o ise iyi bir ortalamayla sınıfı geçti. Herkes söylemiş bir de ben söyleyeyim; istedikten sonra oluyor, istemezsen de benim gibi sürekli ben ne napıyorum burada hissi ile gidip geliyorsun.

Şimdi 22 yaş geç mi diyorsun ya, seneye 23 yaş geç mi diye düşüneceksin. 24,25,26... Sonra diyeceksin ki keşke 22de başlasaydım şimdiye bitmişti:D

Ben 31 yaşındayım hatta belki de 32. Bu sene ygs ye girdim 302 aldım haftasonu da lys ye girmeyi planlıyorum ama hiç çalışamadım bu sefer. Bence ben yapabiliyorsam (evli çocuklu çalışan biri olarak)siz hayli hayli yaparsınız. Bu arada 32 yaşında lys ye giren biri olarak geç cevabı vermek saçma olurdu zaten.

@StevenBayLouise 21 22 yaş hiç geç olurmu okumak için benim öz dayım tam 68 yaşında kendisi manavgat ta yaşıyor uzun yıllar turistik eşya mağazası çalıştırdı.Bir üniversite mezunu kendisi şimdi ise uluslararası ilişkiler okuyor 2. sınıfta şu an tek kelimeyle okuma aşığı kendisi feleğin çemberinden geçmiş tam hayat dersi alınacak birisidir istersen özelden numarasını vereyim sana; o seni okumanın yaşı olmadığı konusunda gayet güzel ikna edebilir emin ol..SELAMLAR.

ilk üniversiteme 94'de girdim, 98'de bitirdim, kesmedi, 99'da üzerine bir de işletme okudum, o da 2003'de bitti. askerlik, iş, güç, çoluk çocuk, anca kendimizi toparladık, seneye bir daha gireceğim bakalım :)

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
kardeşim ben 23 yaşında sınava girdim.Askerliğimi yapıp geldim.1,5 seneye yakın sigara paramı çıkaracağım bir işte çalıştım.Sonra dedim olum nereye kadar bu şekilde çalışacaksın.Son bir kez sınava gireyim dedim ve üni okudum.Çünkü burada önemli olan senin geleceğin için en sağlıklı kararı vermen.Eğer okumak istediğn bölüm üzerine geleceğini şekillendirmek istiyorsan vakit kaybetmeden oku.Emin ol bir çok kişi senin yaşında olmayı ister bazı şeyleri değiştirmek için bende dahil.

@StevenBayLouise

Daha yaşın çok genç. Hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir.

Üniversiteyi kazandığımda 17 yaşındaydım.Kazanmasaydım rahmetli peder defterdarlığa işe aldıracaktı,.hiç istemediğim halde...Lise arkadaşlarımdan eğitimini sürdüren de oldu,çalışmaya başlayanda..Yaşam paradigmasında eğitim çok önemlidir ama sana yaşam standartı anlamında garanti vermez.Doğru soru yaşamda ne yapmak yada nasıl bir yaşam tarzını seçmek için eğitim alacağım olmalı.Hedef ve amaçlarını kendini daha iyi tanıyarak belirlemeni öneririm genç adam...

Hocam okursun ben de 18 yasindayim, temmuzda 19 olucak. 5 gun sonra LYS. 20 yasinda universiteye bosta yil yapmadan giren var, hem lise hem universite hazirlik okuyan hem de 97 dogumlu bir arkadasim daha bu sene universite bir'e geciyor 21 yasinda baslamis olucak. Hicbir zaman gec degildir.

Çok sevdiğim bir sanatçı

Rahmetli Kemal Sunal

12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nü 1995 yılında bitirdi (51 yaşında)ve yüksek lisans yapmaya başladı.
Unutmadan kendisi 1944 doğumludur

Hayatta hiç birşey için geç değildir

@StevenBayLouise Yaş kesinlikle kapitalist düzenin ve türk aile örf-adet ve geleneklerinin sebep olduğu tuzak bir paramatredir. İnsanlar yaşım geçecek diye istemedikleri bir bölümde okumaya bir sene daha çalışmayı bu toplum baskısından dolayı tercih ediyorlar ve sonrasında pişmanlık oluyor.

Geri