Scudo Sports

21 vites altustan 27 vites deore ye geçiş

emrahozkan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.757
Bisiklet
Cube
arkadaşlar merhaba, 28" düz maşa şehir-tur bisikletim var yakında vites sisteminde değişiklik yapmayı planlıyorum, konu hakkında uzman arkadaşlardan fikir almak isterim... mtb aynakolu kullanacağım, 44x11 yeterli hız sağlayacaktır diye düşünüyorum, özellikle her sene datça gibi aşırı eğimli %10 yerlerde kullanacağımı düşündüm için 48 dişli düşünmedim...

kullanacağım setin parçaları şöyle:
göbekler yurtdışından gelecek deore LX v fren...
Ayna Kol Deore FC-M590 175 22-32-44
Arka Aktarıcı Deore RD-M592
Orta Aktarıcı Deore FD-M591
Vites Kolları Deore SL-M591
Fren Kolları Deore BL
Fren Ayakları Deore BR
Orta Göbek Hoolowtec
Dişli Deore CS-HG50 11/32
Zincir Deore HG 53

Scudo
Ben de aynı durumdayım ve aynı değişimi planlıyorum. Hatta fren-vites kollarım ve arka aktarıcım Tourney.
Aynı sizin gibi 28" düz maşa ve V fren kullanıyorum ben de.

Ve bir süredir takipte olduğum donanım yaklaşık olarak yukarıda sizin yazdıklarınız.
Göbek olarak XT düşünmüştüm sadece.
Ben de ağırlıklı olarak asfaltta kullanacağım ancak bol çıkış yaptığım uzun turlarda rahat etmek için istiyorum.

Siz bu geçişi yaptınız mı? Maliyet ve performans hakkında öneri paylaşabilir misiniz?

shimanonun zincirleri önerilmiyor:) ağırsanız dik bir yokuşta elinize alabilirsiniz deniyor. kmc öneririm

@emrahozkan

maliyet bilgisini yazarsanız bende mtb de 21 den 27 geçiş yapıcam bilgi için iyi olur

arkadaşlar bu geçiş 750 lirayı buluyor

parçaları nerden almayı düşünüyorsunuz. bir sakıncası yoksa ankaradan mı değilse nerden öğrenebilir miyim?

@Ömer Yelmenoğlu

erdoğanlar bisiklet

Konuyu 8 yıl sonra hortlatıyorum. En ucuz şekilde 21'den 27'ye yükseltiş şekliyle. Şuan ki arka akarıcım shimano tourney. Vites kollarım yine tourney. 21 vites 14 28 dişli oranları 22/44 üçlü aynakol. Yeni aldığım ürünler: shimano ruble 11/32 ( 34 olmasını özellikle belirtmeme rağmen Kayseri Erciyes bisikletin 32 lik ruble vermesini bunu mağazadan çıktıktan sonra farkettiğimi, tekrar iade için zamanımın olmaması ve aktarıcıma güvenmediğim için iade etmediğini ayrıca belirtirim.), btwin kmc 9 lu zincir ve shimano tourney göbek. Tüm aldığım malzemeler bunlar. Tüm malzeme fiyatları 300 tl tuttu. Bisiklet jant örümü için 35 tl verdiğimi hesaba katarsak 335 tl gibi fiyatlara 21 den 27ye geçiş yapabilirsiniz. Vites kolu için şuanlık 7 li sistemi kullanmaya devam ediyorum. Şuanlık sıkıntısı yok. İleride sıkıntı çıkarsa elimdeki 2000 lerin shimano cırcır vites kolunu kullanacağım. Çünkü onun belirli mesafesi yok. İstediğiniz yerde durdurabilirsiniz. Barend shifter sistemi gibi düşünülebilir. Zincirden ses gelirse istediğiniz aralıkta durdurabilirsiniz. Bisikletin üstünden 20201024_171944.jpg20201024_171906.jpg

Geri