Scudo Sports

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Ocak ayında geliyor Carraro stokları güncel fiyat listesi üzerinden. Şubat yada en geç Mart ayında sezon öncesi zammı var. Bu sefer %15-25 olarak konuşuluyor şimdiden.

Bence 330 yerine 328 alın. Sadece aktarıcılar gidon ve gidon boğazı için 6800 tl fark cok mantıklı değil. Furş takımları ikisindede fsa

Birde 330 da Schwalbe nin en dandik lastikleri var Kodjak lar. Birde lastik masrafi ekleyeceksiniz üstüne. Cikan Kodjakları satamazsınızda en tutulmayan lastik, hediye verirsiniz anca. Hoş bana bedavada verseler alıp bisikletime takmam yani.
Kojak gayet iyidir ama kodjak yeni bir seri ise hakkınız olabilir.

• Beğen
Tepkiler: fatihbitirgen
Scudo
Ocak ayında geliyor Carraro stokları güncel fiyat listesi üzerinden. Şubat yada en geç Mart ayında sezon öncesi zammı var. Bu sefer %15-25 olarak konuşuluyor şimdiden.

Bence 330 yerine 328 alın. Sadece aktarıcılar gidon ve gidon boğazı için 6800 tl fark cok mantıklı değil. Furş takımları ikisindede fsa

Birde 330 da Schwalbe nin en dandik lastikleri var Kodjak lar. Birde lastik masrafi ekleyeceksiniz üstüne. Cikan Kodjakları satamazsınızda en tutulmayan lastik, hediye verirsiniz anca. Hoş bana bedavada verseler alıp bisikletime takmam yani.
Zam vs beni ilgilendirmiyor artık ben ücretini ödediğim ürünü almayı bekliyorum eğer üretilirse. çünkü 330 için daha öncesinde de yazdığım gibi bedelini ödedim.Kojak için ise mitas lastiklerden sonra gayet memnun olacağımı düşünüyorum.328i almayı düşünseydim boşuna masrafa girmez mossomla devam ederdim.

Tüm markaların son zamlı fiyat listelerinden sonra bisiklet ekonomik olmaktan çıkmaya başladı malesef. Benim gözümde bisiklet ekonomik bir araçtır, alırken belirli bir değeri geçmemeli, servis aralıkları uzun ve ucuz olmalı, bir parcasi degismeye kalktiginda yine ucuz olmalidir. Parcalar hassas ve kırılgan olmamalıdır.

Tabiki ucuz olsun diye çin malı bisiklet alıp binerken yorulup hemde kötü parcalar yuzunden kaza yapmayalım yada ayda bir servise gitmeyelim. Yani kıssadan hisse o günün ekonomik kosullarina gore fiyat/performans olmalidir.

Takip ettigim kadarı ile 2021 yilina kadar böyleydi. Sonra iş çığrından çıktı. Ben bisikleti öncelikle ulaşım için kullaniyorum. İş, çarşı pazar...vs arada da kızlarım ile kısa gezintiler için. Etrafı izleyerek yavaş yavaş çarşıya gitmekde bana muthis keyif veriyor. 😊

Sorunsuz bir bisiklet olmalı, en azından bilindik yerli bir marka, parça kalitesi alt seviyenin bir tık üzerinde olmalı ki fazla yormasın ve kolay bozulmasın. Mesela geçen bir rubleye baktım 3 bin tl üzeri, aynakol desen ona keza maşallah araba parcasi gibi, aktaricilar öyle, istedigi kadar kaliteli olsun, hatta lcd ekrandan dokunmatik vites gecisli desinler o sistemin bir rublesine 3 bin tl vermem kesinlikle. Benim mantigim için ekonomik ulaşım aracı fiyatından çıkıyor çünkü.

Yine ekonomik olmadigi icin aksesuar, koruma, kiyafet..vs almiyorum.

Fiyat performans diyorum o yüzden, şu yaziyi yazdigim tarih itibari ile fiyat performans bir sehir bisikleti min. 8 bin tl olmuş durumda. Alacagimizi şimdi almaliyiz yılbasindan sonra durum dahada vahim olacak çünkü.

Yazimada alinmayin lutfen, kendi sahsi dusuncelerimdir beni baglar sadece. Dedigim gibi bisiklet benim gözümde sadece ulaşım ve işimi görecek bir arac ayricada kısa mesafelerde tatlı bir gezinti aracıdır. O yüzden bu kadar pahalı ve zam ustune zam almasına mana veremiyorum.

Keyifli sürüsler.

Zam vs beni ilgilendirmiyor artık ben ücretini ödediğim ürünü almayı bekliyorum eğer üretilirse. çünkü 330 için daha öncesinde de yazdığım gibi bedelini ödedim.Kojak için ise mitas lastiklerden sonra gayet memnun olacağımı düşünüyorum.328i almayı düşünseydim boşuna masrafa girmez mossomla devam ederdim.
@Myali inşallah bisikletine sağsalim kavuşmak nasip olur

• Beğen
Tepkiler: Myali
Carraro yeni modellerini sitesine eklemiş hoşuma giden iki modeli ekliyorum
1- (link)
Commuter, Peugeot t11x2 ile aynı donanıma sahip gibi görünüyor ilk bakışta. (Suan bende almayi düşündüğüm için bilmiyorum :) ama daha bisikletimi satmam gerek) hollowtech 2li aynakol tercih edilmesi çok güzel olmuş şehir içinde yetip artacaktır bence. Kadrosu CRT world ile aynı galiba ama tam emin olamadım( düzeltin lütfen) öndeki sepeti ise aşırı gereksiz alır almaz sökeceğim malzemelerden üzerindeki ise grupset yetip de artar

2- (link)

Townsman aşşşşırı derecede hoşuma gitti şehir bisikletine dropbar takılamaz tabusunu yıkmak için tasarlanmış resmen. Şuan genel incelememde g0 ile donanım olarak birebir aynı gibi duruyor ancak aynakollarda fark var. Carraro neden claris aynakol takmamış da 50x34 kare göbek seri dışı aynakol tercih etmiş anlayamadım. Claris aynakol taksalardı hem ne güzel hollowtech orta göbek gelecekti.
Bu bisikletle bence hafif arazi sorunsuz şekilde yapılır üstünden çamurlukları söküp daha da hafifletebiliriz.
Bu senenin başında (2022 sezonuna girmeden) tanıtsalardı kesinlikle ama kesinlikle alırdım arada sırada içimden böyle dropbar şehir bisikleti almak geçiyordu ama artık 16k fiyatla biraz zor ikinci ele düşse bile diğer claris setli bisikletler gibi 5-6kya bulunmaz. ( Umut fakirin ekmeğidir bakalım belki alırız kim bilir) Kısaca alacaklara hayırlı olsun :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Myali
Vallahi bilmiyorum sanırsın bugatti veyron special edition alıyoruz ya!

Carraro yeni modellerini sitesine eklemiş hoşuma giden iki modeli ekliyorum
1- (link)
Commuter, Peugeot t11x2 ile aynı donanıma sahip gibi görünüyor ilk bakışta. (Suan bende almayi düşündüğüm için bilmiyorum :) ama daha bisikletimi satmam gerek) hollowtech 2li aynakol tercih edilmesi çok güzel olmuş şehir içinde yetip artacaktır bence. Kadrosu CRT world ile aynı galiba ama tam emin olamadım( düzeltin lütfen) öndeki sepeti ise aşırı gereksiz alır almaz sökeceğim malzemelerden üzerindeki ise grupset yetip de artar

2- (link)

Townsman aşşşşırı derecede hoşuma gitti şehir bisikletine dropbar takılamaz tabusunu yıkmak için tasarlanmış resmen. Şuan genel incelememde g0 ile donanım olarak birebir aynı gibi duruyor ancak aynakollarda fark var. Carraro neden claris aynakol takmamış da 50x34 kare göbek seri dışı aynakol tercih etmiş anlayamadım. Claris aynakol taksalardı hem ne güzel hollowtech orta göbek gelecekti.
Bu bisikletle bence hafif arazi sorunsuz şekilde yapılır üstünden çamurlukları söküp daha da hafifletebiliriz.
Bu senenin başında (2022 sezonuna girmeden) tanıtsalardı kesinlikle ama kesinlikle alırdım arada sırada içimden böyle dropbar şehir bisikleti almak geçiyordu ama artık 16k fiyatla biraz zor ikinci ele düşse bile diğer claris setli bisikletler gibi 5-6kya bulunmaz. ( Umut fakirin ekmeğidir bakalım belki alırız kim bilir) Kısaca alacaklara hayırlı olsun :)
commuter kadrosu sportive kadroları ile aynı

Amerika da bütçe dostu olarak bilinen bir bisiklet markası var Diamondback. Bu markadan daha önce bisiklet temin edip kullanan var mı? Bizim yerel markalara benzettim biraz, carraro, salcano, bisan vb gibi.

Townsman harika duruyor , belki de çoğu insanın keşke biraz daha hızlı olsa dediği bisiklet...sadece aklıma takılan konu: mekanik diske gerek var mıydı...
Hocam şehir bisikleti konseptiyle üretilen bir bisiklette en az 35mm lastik olmalı. Bu da kumpas freni direkt iptal ediyor. Geriye hidrolik kalıyor ki en ucuz hidrolik sti kol tiagra düzeyinde var yada grx 400 var. Yani bu da bisiklette en az tiagra grupset olması anlamına gelir. Yani kısaca maliyetlerden kısarak claris takmışlar. Ki bence mantıklı bir karar olmuş. Şuan tek eksiği aynakol

Geri