gunesmubin
Aktif Üye
- Tepki
- 643
- İsim
- Mübin Güneş
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- KTM
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Çok şükür 12. Katta oturuyorum2. ele nur yağacak demek ki...
Kilitleri ikilemek lazim!
Benim düşüncem; geçen sene uygulanmaya başlanan ''Kamu bankalarından yerli bisiklete kredi'' sistemi , bisiklet kullanıcına teşvik özelliği taşıması gerekirken , yerli üretim yapan markaları daha özgürce zam yapmaya teşvik etti sanırım. Nakdi olan zaten alır , olmayan içinde kredi alternatifi var nasılsa. Daha çok insan bisiklet kullanmasın , ben mevcut kullanıcıdan daha çok para kazanayım derdindeler.Ee bunlar çok sayıda personel çalıştıran kurumsal firmalar aynı zamanda. Ve yeni yılda artan giderlerine karşılık , gelirlerini yükseltmek durumundalar. Ama zam oranlarına bakınca, ortada gelir/gider dengesi korunmasından çok , açgözlülük hakim. Sürümden kazanmak gibi , çok bilindik ve etkili bir ticari yoldan haberi olmayan , aç gözlü amatörler hepsi.eğer ithal marka bisikletler de bu oranlara yakın zamlanırsa, yerli markaların aslında bu durumu avantajına çevirip bir çıkış yakalayabilmesi aşırı mümkün. ithal marka %45 zam yaptıysa, yerli marka da %40 değil de %30 zam yapsa bisiklet alacak insanlara ekonomik olarak daha cezbedici geldiği için satış adetleri %40 zamla yapacağı adetlere göre çok daha yüksek olabilir. sonuçta sıfır bisiklet her zaman alınan bir ürün. hele de pandemi ile beraber ulaşım niyetine de az buçuk kullanılmaya başlamışken.
ama gel gör ki, yerli firmalarda zerre pazarlama bilgisi yokmuşcasına "kârımı arttıram da köşeyi dönem" kafasına giriyorlar. hep bir vurgun, geçirme peşindeler. 3-5 tane satayım ama normalde 10'a satacakken 15'e satayım bana zaten muhtaçlar kafasındalar.
sonuç olarak bisikletlerimize bu sene iyi bakıyoruz, kadroyu ortadan ikiye yarmıyoruz. öpüyoruz, seviyoruz.
aynı ozellikte ki scott 25 bin , gerçi o da hayalBisan'ın fiyatları beklediğimin üzerinde gelmiş. Mitra-Disc Ultegra galiba hayal ürünü olarak kalacak benim için.
Bisan çok akıllı davranmış en çok talep gören grandtour modeline 100%54 zam tam esnaf kafası aferin bisan a. Böyle giderse piyasayı silip süpürürler kesin
Bunun sebebi bizim millet ticareti bilmemesinden kaynaklı kültürel bir şey. Ticareti bilmeyen bir toplum ticaretin etik değerlerini de bilmez. Bunlar kanundur. uyulmalıdır. Artı olarak basiretli tacir olmak demek güvenilir olmak demektir Para güvenli kişi ve kurumlara gelir. Ama bundan bi haber tüccar esnafımız veya işletmelerimiz, bugün voliyi vuruyim yarından banane der. Bu kafayla bu ülke hiç bir şey üretemezde satamazda. Böyle ikinci ele bakarsınız onunda kafa aynı olduğu için sıfırdan yüksek fiyat bile bulursunuz. Bir garip ülke dedim ya burası bizim yapabildiğimiz şeylere odaklanmalıydık tarım ve askerlik gerisi bizi bozdu.Benim düşüncem; geçen sene uygulanmaya başlanan ''Kamu bankalarından yerli bisiklete kredi'' sistemi , bisiklet kullanıcına teşvik özelliği taşıması gerekirken , yerli üretim yapan markaları daha özgürce zam yapmaya teşvik etti sanırım. Nakdi olan zaten alır , olmayan içinde kredi alternatifi var nasılsa. Daha çok insan bisiklet kullanmasın , ben mevcut kullanıcıdan daha çok para kazanayım derdindeler.Ee bunlar çok sayıda personel çalıştıran kurumsal firmalar aynı zamanda. Ve yeni yılda artan giderlerine karşılık , gelirlerini yükseltmek durumundalar. Ama zam oranlarına bakınca, ortada gelir/gider dengesi korunmasından çok , açgözlülük hakim. Sürümden kazanmak gibi , çok bilindik ve etkili bir ticari yoldan haberi olmayan , aç gözlü amatörler hepsi.
Bu yerlı markalarda carraro var mı? acaba devam edıyor mu kı bu kredı olayıBenim düşüncem; geçen sene uygulanmaya başlanan ''Kamu bankalarından yerli bisiklete kredi'' sistemi , bisiklet kullanıcına teşvik özelliği taşıması gerekirken , yerli üretim yapan markaları daha özgürce zam yapmaya teşvik etti sanırım. Nakdi olan zaten alır , olmayan içinde kredi alternatifi var nasılsa. Daha çok insan bisiklet kullanmasın , ben mevcut kullanıcıdan daha çok para kazanayım derdindeler.Ee bunlar çok sayıda personel çalıştıran kurumsal firmalar aynı zamanda. Ve yeni yılda artan giderlerine karşılık , gelirlerini yükseltmek durumundalar. Ama zam oranlarına bakınca, ortada gelir/gider dengesi korunmasından çok , açgözlülük hakim. Sürümden kazanmak gibi , çok bilindik ve etkili bir ticari yoldan haberi olmayan , aç gözlü amatörler hepsi.
Şu an güncel durum nedir bilmiyorum. Carraro'yu da kapsıyor olması lazım. Accell bisiklet tarafından üretiliyor çünkü.Bu yerlı markalarda carraro var mı? acaba devam edıyor mu kı bu kredı olayınetten baktım bırazda ertelemelı odeme felan dıyor tam bana göre
Mesela şu haberdeki Vakıfbank cok iyi bı kredi olur
(link)
Kapsıyordu ama süresi bitti yanılmıyorsam. Ve niyetlenip anlaşmalı birkaç bisikletçi ile görüştüğümde çok uğraşmak istememişlerdi yaz döneminde.Şu an güncel durum nedir bilmiyorum. Carraro'yu da kapsıyor olması lazım. Accell bisiklet tarafından üretiliyor çünkü.
Vakıfın sıtesıne baktım gözüküyor orada. Accel bısıklette var anlaşmada. Gıdıp bankaya sormak lazım. Yarın sorayım durum neymişŞu an güncel durum nedir bilmiyorum. Carraro'yu da kapsıyor olması lazım. Accell bisiklet tarafından üretiliyor çünkü.