Scudo Sports

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

Scudo
Nisan 2020 deydi saniyorum , brent 17,5 usd lere gelmisti. yine yanlis hatirlamiyorsam , USD 6,65 TL civarindaydi. kisaca biz yine dunyanin en pahali yakitini kullanan ve bir o kadar da vergisini veren ulkesiyiz.
Kisaca demek istedigim su ; USD dusuyor diye , burada hic bir urunun fiyati dusmez.
Duser, dusuyor

Nisan 2020 deydi saniyorum , brent 17,5 usd lere gelmisti. yine yanlis hatirlamiyorsam , USD 6,65 TL civarindaydi. kisaca biz yine dunyanin en pahali yakitini kullanan ve bir o kadar da vergisini veren ulkesiyiz.
Kisaca demek istedigim su ; USD dusuyor diye , burada hic bir urunun fiyati dusmez.
Benzindeki ortalama oransal vergi yuku acisindan karsilastirma
Turkiye: %60.7, Almanya: %61.4, Finlandiya: %62.4, Hollanda: %63.6, Portekiz: %67.2 Macaristan: %54 ...

@Gazelleous
su an bizde benzin litre fiyati 0,90 Euro civarlarinda , Ingiltere :1,76 Euro , Almanya : 1,36 Euro , Yunanistan : 1,5 Euro civarlarinda.
buna gore haklisiniz , Euro bazinda en az vergisi olan ve en ucuz yakit bizde.
Ancak biz asgari ucret ile 360 litre aliyoruz , ancak digerleri 1000 litreden basliyor . (Ingiltere de 1313-1800 Euro arasi asgari ucret verilemktedir, saat ucretine gore)

@Gazelleous
su an bizde benzin litre fiyati 0,90 Euro civarlarinda , Ingiltere :1,76 Euro , Almanya : 1,36 Euro , Yunanistan : 1,5 Euro civarlarinda.
buna gore haklisiniz , Euro bazinda en az vergisi olan ve en ucuz yakit bizde.
Ancak biz asgari ucret ile 360 litre aliyoruz , ancak digerleri 1000 litreden basliyor . (Ingiltere de 1313-1800 Euro arasi asgari ucret verilemktedir, saat ucretine gore)
Buna ragmen euro bazinda en pahali bisiklet bizde. O saydiginiz ulkelerde 1500 euro olan bisiklete 2000 euro fiyat cekiliyor. Surdurulebilir degil. O yuzden dusmesini bekliyorum.

Sadece döviz kuru olsa iyi.
Döviz kurundan 7-8 0 Avrupa'ya göre zaten maça geride başlıyoruz.
Bir de ÖTV, KDV filan girdimi.
Araba, ev fiyatına bisiklet fiyatlarıyla karşılaşmak şaşırtmıyor tabiki artık.

@Gazelleous çünkü biz de vergiler çok yüksek ve bir tesvik yok. Örneğin , Almanya bir site fahradd di sanıyorum , 6600 Euro ya S5 satıyordu 2020 model. Aylık 300 Euro civarı ödeme ve faizsiz finans ile.
Almanya daki arkadaşlar bu konuda çok daha iyi bilgi verirler , belki ben yanlış hesapladım bilmediğim başka ilave ücretleri de olabilir. Ama konunun temeli teşvik ve ödeme kolaylığı olması. Tabii ki alım gücü kistasina hiç girmiyorum bile.

Geçtiğimiz Ekim acele etmeyip biraz bekleyeyim dediğim bisiklet 2 gün içinde satılınca tam anlamıyla sap gibi ortada kalmıştım. Sonradan aynı bisikleti 1000 tl daha fazla para vererek almak durumunda kaldım. Yani bazen sürat felaket değildir.

Bu arkadaşın yanına gidip 7500'ü eline saysanız, o bisikleti alır dönersiniz. Nakit para kadar zihin berraklaştırıcı bir nesne görmedim şimdiye dek. :)

Sizin strateji tutmadı!
Ben bu arkadaşın fiyat politikasına hayran kaldım. Dünden bugüne de 11.250'ye yükseltmiş :D ahahaha..

Türk'ün Türk'ten başka dostu yok örnekteki gibi.

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    13,2 KB · Okunma: 87
@Gazelleous çünkü biz de vergiler çok yüksek ve bir tesvik yok. Örneğin , Almanya bir site fahradd di sanıyorum , 6600 Euro ya S5 satıyordu 2020 model. Aylık 300 Euro civarı ödeme ve faizsiz finans ile.
Almanya daki arkadaşlar bu konuda çok daha iyi bilgi verirler , belki ben yanlış hesapladım bilmediğim başka ilave ücretleri de olabilir. Ama konunun temeli teşvik ve ödeme kolaylığı olması. Tabii ki alım gücü kistasina hiç girmiyorum bile.

Bisiklette OTV yok (ben mevzuatta bulamadim, var mi, varsa ne kadar?). Vergi karsilastirmasi yapacak olursak.

EU da gumruk vergisi orani %14 (Cinden ve bazi ulkelerden gelenler icin %48.5 e kadar cikabiliyor), Turkiye'de %20. Ayrica yerli bisiklet ureticileri icin parcalarda daha dusuk.

EU da VAT %19, Turkiye'de KDV %18.

Dolayisiyla, euro bazinda yaklasik %30 dan fazla olan fiyat farki vergiyle aciklanamaz, Turkiye'deki fiyat politikasiyla aciklanabilir.

(oranlarda yanlisim varsa duzeltiniz)

Son düzenleme:
Bisiklette OTV yok. Vergi karsilastirmasi yapacak olursak.

EU da gumruk vergisi orani %14 (Cinden ve bazi ulkelerden gelenler icin %48.5 e kadar cikabiliyor), Turkiye'de %20. Ayrica yerli bisiklet ureticileri icin parcalarda %0.

EU da VAT %19, Turkiye'de KDV %18.

Dolayisiyla, euro bazinda yaklasik %30 dan fazla olan fiyat farki vergiyle aciklanamaz, Turkiye'deki fiyat politikasiyla aciklanabilir.

(oranlarda yanlisim varsa duzeltiniz)
Bisiklette ÖTV var. Ancak bunu siz değil bayii ödüyor.

@Gazelleous EU ithalatlarinda KDV %18 Ingiltere ithalatlarinda %20 dir.
Urunlerin menseii Cin yada diger ulke olursa bu urunlerin Gumruk vergisi GTIP kodlarina gore farklilik gosterebilir.
Ornegin ; Orijinal Bianchi italya uretim olur ve Turkiye'ye Italya'dan gelirse , Gumruk vergisi %0 dir , sadece KDV odersiniz .
Ancak ayni urun , Vietnam'dan gelirse yanklis hatirlamiyorsam %28 vergi+%18 KDV odersiniz.

diger taraftan bu baslik "2021 de beklenen bisiklet zamlari " ve siz bastan beri , USD dusuyor , dolayisiyla bisiklet fiyatlari da dusecek , bekleyin diyorsunuz.
Ben de USD 7.-TL nin altina bile gelse indirim olmayacagini soyluyorum.
Zaman , herseyi bize daha net gosterecektir.

@a.valverde Bilgiler icin tesekkurler. Aslinda Turkiye'deki fiyat politikasi hakkinda daha net fikir veriyor.
OTV konusunda da bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim. O konuda net bir bilgi bulamadim.

@Gazelleous OTV'nin olup olmadigini en net GTIP kodu ve menseii kontrolu ile yapabiliriz. Ancak , bildigim kadariyla son kullanici icin OTV yok.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@bonder76 bu tip fiyat oynamaları genelde favorisine ilanı ekleyene bildirim göndermek ve ilanı sürekli göz önünde tutmak.

genelde bisikletçiler siparişlerini aralık-şubat arası verirler ve mart gibi vitrinlerine koyarlar. sipariş ödemesi yaptıklarında euro/dolar ne kadar ise fiyatlar o kur üzerinden olacaktır. yani ocakta 1 euro 9 tl den siparişi geçen bir bisikletçi size 1 euro 7 tl fiyatından vermez. o yüzden çok bir indirim beklemiyorum döviz düşse bile.

Geri