Goflet
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.579
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
ben hep 50 binlik bisiklete biniyorum amaPara yok diyorsunuz sonra 50 binlik bisiklete biniyorsunuz.
Duser, dusuyorNisan 2020 deydi saniyorum , brent 17,5 usd lere gelmisti. yine yanlis hatirlamiyorsam , USD 6,65 TL civarindaydi. kisaca biz yine dunyanin en pahali yakitini kullanan ve bir o kadar da vergisini veren ulkesiyiz.
Kisaca demek istedigim su ; USD dusuyor diye , burada hic bir urunun fiyati dusmez.
Benzindeki ortalama oransal vergi yuku acisindan karsilastirmaNisan 2020 deydi saniyorum , brent 17,5 usd lere gelmisti. yine yanlis hatirlamiyorsam , USD 6,65 TL civarindaydi. kisaca biz yine dunyanin en pahali yakitini kullanan ve bir o kadar da vergisini veren ulkesiyiz.
Kisaca demek istedigim su ; USD dusuyor diye , burada hic bir urunun fiyati dusmez.
Buna ragmen euro bazinda en pahali bisiklet bizde. O saydiginiz ulkelerde 1500 euro olan bisiklete 2000 euro fiyat cekiliyor. Surdurulebilir degil. O yuzden dusmesini bekliyorum.@Gazelleous
su an bizde benzin litre fiyati 0,90 Euro civarlarinda , Ingiltere :1,76 Euro , Almanya : 1,36 Euro , Yunanistan : 1,5 Euro civarlarinda.
buna gore haklisiniz , Euro bazinda en az vergisi olan ve en ucuz yakit bizde.
Ancak biz asgari ucret ile 360 litre aliyoruz , ancak digerleri 1000 litreden basliyor . (Ingiltere de 1313-1800 Euro arasi asgari ucret verilemktedir, saat ucretine gore)
Geçtiğimiz Ekim acele etmeyip biraz bekleyeyim dediğim bisiklet 2 gün içinde satılınca tam anlamıyla sap gibi ortada kalmıştım. Sonradan aynı bisikleti 1000 tl daha fazla para vererek almak durumunda kaldım. Yani bazen sürat felaket değildir.
Bu arkadaşın yanına gidip 7500'ü eline saysanız, o bisikleti alır dönersiniz. Nakit para kadar zihin berraklaştırıcı bir nesne görmedim şimdiye dek.![]()
@Gazelleous çünkü biz de vergiler çok yüksek ve bir tesvik yok. Örneğin , Almanya bir site fahradd di sanıyorum , 6600 Euro ya S5 satıyordu 2020 model. Aylık 300 Euro civarı ödeme ve faizsiz finans ile.
Almanya daki arkadaşlar bu konuda çok daha iyi bilgi verirler , belki ben yanlış hesapladım bilmediğim başka ilave ücretleri de olabilir. Ama konunun temeli teşvik ve ödeme kolaylığı olması. Tabii ki alım gücü kistasina hiç girmiyorum bile.
Bisiklette ÖTV var. Ancak bunu siz değil bayii ödüyor.Bisiklette OTV yok. Vergi karsilastirmasi yapacak olursak.
EU da gumruk vergisi orani %14 (Cinden ve bazi ulkelerden gelenler icin %48.5 e kadar cikabiliyor), Turkiye'de %20. Ayrica yerli bisiklet ureticileri icin parcalarda %0.
EU da VAT %19, Turkiye'de KDV %18.
Dolayisiyla, euro bazinda yaklasik %30 dan fazla olan fiyat farki vergiyle aciklanamaz, Turkiye'deki fiyat politikasiyla aciklanabilir.
(oranlarda yanlisim varsa duzeltiniz)
uygulanan OTV orani kac? Ben mevzuatta bulamadim.Bisiklette ÖTV var. Ancak bunu siz değil bayii ödüyor.