@mehmetsunu
Kesinlikle konuşulacak çok şey var. Ama nedense hep biz amatörler konuşuyoruz. Pro ve yarı pro vede millileride anlamakta zorluk çekiyorum. Hemen hepsi formun semtine uğramıyor. Oysaki deneyim ve tecrübelerini paylaşsalar ne güzel olurdu. Belki kendilerince murdock kanunlarını işletmişlerdir. hani kötü para iyi parayı kovar misali. Forumun semtine uğramayan pro ve yarıpro vede milliler nasılsa hiçbir granfondo ve amatör müsabakayı kaçırmıyor. Niyeymişkine.
Bu amatör yarışlarda gördüğüm kadarıyla, uzun bir uğraş ve antreman sürüşü gerektiren grup halinde sürüş, peleton, viraj alma teknikleri eşyanın tabiatı gereği diyorum bakın ne yazıkki yok. Bir pro yarışı helikopter kamerasıyla yukardan seyrettiğinizde farklı takımların bisikletçileri sanki aynı vücudun birer organı gibi senkronize hareket ediyorlar. testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur derler. Bu elim olayla ilgili konuşulacak, yazılacak çok şey var. Kişilerin sağlık raporlarından tutunda, sigorta, yarış önlemleri vesaire.
Bu tip yarışlarda birbirimizi çok bilemeyelim. üç pro yarışa katılsa bize anca dördüncülük düşer. 60 yaşına gelmişleri bile genel klasmanda başa yarışıyor. o nedenle bir arada olmanın verdiği mutlulukla pedala basalım. Dünya ölümlü zaman kısa.
neden uğrasın mehmet aga, örnek ali rıza fırıncı ile tanıştım tekirdağda ,face 'e bile uğramıyor,sadece ayak üstü muhabbet etmiş idik ,diğeri feridun biliyorsun milli ,nette yok ,internet kullanmıyor,
bu forumda eksik olan aynen şudur ,ii il peloton grupları ,yani performans grupları onların konuları,ve kuralları yöneten takım kaptanıda sayfadan sorumlu olacak,kayseri performans dedin hatırla bir allahın kulu çıkmadı yahu,
izmir nerde mesela yokmu izmirde performans yapan 8 kişilik ekip ,birde performans takımı götürmek zordur ,sekiz adamı bir araya getirmek zordur,burada biliyorsun kartepe bisiklet takımını, çok imza attık burda ,ama kazın ayağı nerde belli oldu yarışlarda ,furkan 2016 'da iyi bir derece alamadı çünki rakipleri çok sıkı idi,keza erkan közen ,yani ilk ona giremediler,bahtiyar keza,ikinciliği kapan kaptan oldu, bendeniz ,21 kişi içinden,
akabinde 2017 'de kartepe bisiklet takımının durumu değişmedi ,furkan yarışlarda epey zamandır yok keza erkan ama sonunda erkan ben bahtiyar yazıldık kartepe yarışına ,,,,,korcan zati epey zamandır yok,,,bisikleti bırakan kerim oldu,demekki insanların yaşam koşulları olayı yarıda bıraktırır,,
bu pro yarışları ile asla gran fondoyu karıştırma ,adamların işi bu ,gran fondo amatör işi,zati avrupadaki gran fondolarda durum aynı ,oradada acemilikler olmakta,
o dediğin senkronize olayını anca 8 kişilik takımlar halinde epey çalışma yapmış gruplar başarabilir,daha biz çaprazlama 8 kişi bir yolda süremedik yahu ,sabahın en erken saatinde 8 adam dağılacak, trafiksiz bir yolda en az 10 km sürecek ,yüksek tempo ,rüzgarın durumuna göre diziliş yapacaklar,
rekabet olacak ama tatlı kavga gürültülü olmaz ,prolar kavga ediyor görüyorsun, kafa atıyor, kavendiş rakibine,sonra dengesini kaybederek yere düşüyor ,neden çünki ödül büyük bu önlenemez,
@Kudret Kurtcebe
araştırma yapınca 2017 yerine 2018 çıkıyor tabi grafiklere ulaşamadım
@isosel
bende biliyorum tabi sadece iniş deyince mtb yarışları aklıma geldi ,,,,,bir de cyclo cross
ama gran fondo adı altında yarışlar olabilir ,,