Scudo Sports

2018 UCI Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası

Scudo
@yasarilker

İsviçre turundaki 3 km'lik dümdüz bir inişten bahsediyor bisikletçilerin hemen hepsi. Yani neredeyse her sporcu aynı yokuşta ulaşmış en yüksek hızına. Sorulanlar arasında en yüksek hıza Cavendish ulaşmış, 128 km'yi gördüm diyor ve ekliyor; "O gün Cancellara 134'ü görmüştü" :eek:

canc.png

Altyazı çevirici Contador yazmış ama Cancellara diyor orada Mark :D

bugünkü women junior tt etabı cennet gibi bir yerde yapıldı. hayatımda böyle güzel manzara görmemiştim, adamların şehir planlaması, doğası cidden mükemmel

58T aynakol kullanan gördüm :) efektif çevirebilen çeviriyor

Heryeri bizim buralar gibi sanmayın..slovenya almanya avusturya norveç isveç vs... liste gider

Yarın Bireysel Zamana Karşı Şampiyonasında büyük rouleurleri göreceğiz.Ama hangi tip zamana karşı spesiyalisti olan rouleurler?:okyrm:
A)Tom Dumoulin veya Rohan Dennis gibi Yokuş çıkabilen tarzdaki zamana karşıcılar mı?
B)Victor Campenaerts gibi saf güçlü zamana karşıcılar mı?

Bu sorunun cevabı geçen seneki Bergen Zamana karşısı kadar kolay olmayabilir.Çünkü geçen seneki zamana karşıda bu senekinden daha fazla engebe ve irtifa kazanımı vardı ve 31 km ile bu seneki İnnsbruck'tan (54,2 km) oldukça kısaydı.Tüm bunlar Alex Dowsett,Ryan Mullen,Campenaerts tarzı saf spesiyalistlerin işini çok zorlaştırıyordu.Ve beklenen olmuş İyi yokuş çıkma yetisine sahip Tom Dumoulin birinci, Roglic ikinci ve Froomey üçüncü olmuştu.
itt-profile-men.jpg
Bu sene Innsbruck daha az engebeli ve uzun.Ancak 30 uncu kilometrede geçilecek Gnadenwald yokuşu işin rengini iyi yokuş çıkabilen zamana karşı spesiyalistleri lehine değiştirebilir.Gnadenwald yokuşu %10,5 eğim ve 2,6 km uzunluğu ile oldukça talepkar.Daha sonrası ise iniş ve düzlük.Yani nötr bir bölüm.Çünkü bilindiği üzere hemen hemen bütün zamana karşı spesiyalistlerinin inişçiliği ve bisiklet hakimiyeti hep üst düzeydedir ve birbirlerine inişte fark açmaları beklenemez.İlk 30 kmlik düz bölümde saf power rouleurler zaman kazanacakken yokuşta ise sahneye yokuş çıkabilen rouleurler ortaya çıkacak.Yalnız şöyle bir detay daha var:Zorlu Gnadenwald yokuşu nispeten sabit eğimli bir yokuş ve bu durum burada zaman kaybetmesi muhtemel saf güçlü grubun zaman kaybını biraz kısıtlayabilir.Sabit eğim demek ,zamana karşı spesiyalistlerinin kendi tempoları ile yokuş çıkmasına olanak sağlayabilir.
gnadenwald.jpg
Onu dedik bunu dedik sonuçta ne diyoruz.Bana öyle bir zamana karşı spesiyalisti getir ki:Hem uzun düz bölümde saf tempo yapsın,hem de yokuşu çıkabilsin.Yani Hybrid ötesi Hybrid özellikte zamana karşı spesiyalisti olsun
Evet tarife en uyan kişi: Tom Dumoulin'in en büyük rakip olması beklenen Rohan Dennis
csm_140317_Tirreno_Stage7_Rohan_50361cad8e.jpg

Rohan Dennis bu senenin Cannibal'i:Her girdiği zamana karşıyı kazandı:krktm:
-Avustralya ITT şampiyonu
-Abu Dhabi
-Tirreno Adriatico
-Giro d'İtalia
-Vuelta
Özellikle Abu Dhabi ve Giro'daki koşulan hafif engebeli zamana karşılarda Tom Dumoulin'i geçtiğini unutmayalım

Favoriler:
***** Tom Dumoulin, Rohan Dennis
**** Michal Kwiatkowski, Bob Jungels, Maciej Bodnar
*** Stefan Kung, Tony Martin, Nelson Oliveira, Victor Campenaerts
** Jonathan Castroijevo
*Soren Kragh Andersen , Joey Rosskopf

@a.valverde

Bizler için gerçekten çıkması zor bir hız ancak rüzgar tünelinde saatlerce çalışarak hava sürtünmesini minimuma indirmiş prolar için ulaşılabilecek bir hız. Bu sürtünme CdA olarak ölçülüyor ve zamana karşıda önemli olan sadece bastığınız watt değil W/CdA değerinizdir. Bisiklet, skinsuit, kask, sürüş pozisyonu birleşince 100+km hızlar mümkün oluyor.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@hamlet2006

Bu sene Giro'nun ITT etabında Dennis düz 35km'de Dumoulin'a 22 saniye fark atmıştı. Burda da düzlük aşağı yukarı aynı uzunlukta. Tabi Girodaki etapta yarışırken farklı amaçları vardı ikisinin de. Dumoulin o 22 saniyeyi çıkarabilir mi bir yerlerden? Yakın olacak gibi görünüyor. Benim favorim Tom.
Dua etsinler, daha Evenepoel henüz genç. Bu çocuk potansiyeline ulaşabilirse, bundan sonra 2. kim olur onu tartışırız ancak. :)

@vetohan Düzlük Rohan'a; Yokuş Tom'a avantaj sağlar.Temel mantık bu.
Ben Rohan Dennis diyorum.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@hamlet2006

Görücez artık zamanı gelince. Ben de Tom Dumoulin diyorum, iddasına giriyo musun? :D

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
Yarın zamana karşı elit erkekler yarışı var sanırım. Evi arabayı satıp Rohan Dennis'e basmak lazım.

Bireysel TT de R.Dennis favori gözükse de ben T.Dumoulin’in kolay bırakacağını düşünmüyorum. Rainbow formayı korumak isteyecek, o sebeple herkesten fazla asılacaktır.
Yol yarışında da Nibali geçen twitterda kendini “cacık” olarak tanımlasa da o ne yaban çakalıdır o :) gönlüm Sagan Reisin kazanmasından yana ama zor.
Valverde çocuğu bu sefer koyacak diyorum. Vuelta’da çok iyiydi, sonda mantarladı ama olsun.

Kadınlar Bireysel Zamana karşıda kürsü Hollandanın

1. van VLEUTEN Annemiek
HOL.jpg

2. van der BREGGEN Anna
HOL.jpg

3. van DIJK Ellen
HOL.jpg

Gelecekte kürsüyü Hollanda'dan alabilecek kimler var? Benim aklıma genç amerikalı velodromda İndividual Pursuit Dünya rekortmeni Chloe Dygert geliyor.
,
Yarışmanın kendi sitesinden çok güzel bir kare;

180924_ITT_Women_Elite_c_Innsbruck-Tirol_2018_Bettini_Photo__29_.jpg

Yarış başlayalı biraz oldun arkadaşlar çok güzel gidiyor.
Hemen herkes start aldı. Eski şampiyondan bir kare;

toni.jpg

Kısa bir süreliğine saat rekorunu elinde tutan Alex Dowset'ten bahsetmedik. Şu anda iyi gidiyor.
Ama ilk zaman ölçümünde Tejay van Garderen'ın gerisinde kaldı.

alex.jpg

İlk zaman ölçümünde Tony Martin

toni2.jpg

İlk zaman ölçümünde Rohan Dennis

rohan.jpg

İkinci zaman ölçümünde Rohan Dennis

rohan2.jpg

Finish'de Rohan Dennis, inanılmaz bir yarış koştu,

rohan3.jpg

ilk 10 da 3 tane SKY sporcusu var...kwia 4. oldu bravo

İlk 10 'daki zamana karşıcılar

DoB0fKVWsAAoysp.jpg

Gökkuşağı mayonun yeni sahibi Rohan Dennis zaferi sonrası ne dedi:

"Tam olarak duygularımı açıklayamıyorum, muhteşem bir duygu. Galibiyet hareketi düşündüm ama bisiklette hiçbir zaman emin olamazsınız. Teşekkür edeceğim çok fazla insan var. Başta eşim geliyor, çok mutlu olduğunu düşünüyorum.

"Zamana karşıda güçlü olduğumu hissetmiştim. Takım zamana karşıya oranla çok daha fazla güç uyguladım yokuşta. Üç aşağı beş yukarı biliyordum ne kadar güç uygulamam gerektiğini. Yokuşu tamamladığımda kendime çok güveniyordum, emindim."

''Bir hayalin gerçeğe dönüşmesi bu. Junior kategorilerden bu yana kovalıyorum bu başarıyı. İlk defa kazandım, çok mutluyum. Öncelikle tadını çıkaracağım, sonraki yılları düşünürüz, bakarız.''

@vetohan :islik::islik::islik:

Rohan Dennis ; lütfen genel klasman iddialısı olmaya çalışma.Malesef genel klasman biraz ağır geliyor.

Geri