Scudo Sports

2018 UCI Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Yarışları forumda @hamlet2006 kadar konuşan yok :) Konuyu benim açtığıma bakmayın, her türlü bilgiyi yine ondan alacağız muhtemelen. Yarış takip etmek, yorumlayabilmek, tahmin edebilmek, sporcuları tanımak, takımları tanımak, parkuru yorumlamak kolay değil, herkes yapamaz ;) Çok ciddi bilgi birikimi gerektiriyor. Ben de 5-10 sporcu dışında tanımıyorum, zamanla bu tip konuları takip ede ede bu konuda da bilgili olabileceğimizi ve yarışları daha bilerek izleyebileceğimizi düşünüyor ve umuyorum.

Cumhurbaşkanlığı TUR'unu sunan spikerlerin saatlerce portakal bahçelerini anlattığı bir ortamda, yol yarışları konusunda bilgi sahibi olmak, öğrenmek gerçekten zor ve emek istiyor. Bu yüzden bu konuda bilgili kişilere özel bir saygım var :):harika:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

42240184_931509367032862_1298044094441848832_o.jpg

Şampiyona 22-30 Eylül arası, Avusturya-Innsbruck'da düzenlenecek
Organizasyonun Facebook sayfası: (link)

Yol bisikleti yarışları 3 ayaktan oluşacak:
  • Bireysel zamana karşı
  • Takım zamana karşı
  • Yol yarışları

Resmi websitesi: (link)

Bireysel zamana karşı yarışı

zaman.png

Bu yarışta sporcular genellikle 1-2 dakikalık aralıklarla interval setleri yaparak yarışıyorlar. Erkekler zaman karşı yarışları 40-50 km mesafeler arasında rotaya sahip oluyor. (Kadınlar 20-30 km arası)

Start listesi:

56883_ITT_ME_Entries-1.jpg
56883_ITT_ME_Entries-2.jpg
56883_ITT_ME_Entries-3.jpg

Bireysel zamana karşı yarışı
  • Kadınlar Junior,
  • Kadınlar Elite,
  • Erkekler Junior,
  • Erkekler 23 yaş altı,
  • Erkekler Elite
olmak üzere 5 farklı kategoride koşuluyor. Fakat biz genellikle Erkekler Elite konuşuyor oluyoruz :D

Diğer kategorilerin katılım listelerine de şu linkten ulaşılabilir:
(link)

Elite Erkekler Bireysel Zamana Karşı Parkuru:
erkekler ITT.png

Höhenprofil-Einzelzeitfahren-Herren-Elite.jpg

(link)

Bu yıl 52.5 km uzunluğunda ve 654 metre irtifalı bir parkur seçilmiş. 31. ve 36. kilometreler arası ciddi bir tırmanış olacak o_O
Yarış 26 Eylül Çarşamba günü koşulacak.

Diğer kategorilere ait parkurlar şu linkten incelenebilir:
(link)

Takım Zamana Karşı Yarışı

takım.png

Her takımdan 6 sporcunun katılımı ile düzenlenen bir yarış. Elite Erkeklerde mesafe genellikle 40-60 km arasında oluyor (Kadınlar 20-40 km arası). Yarışa tüm UCI takımları katılabiliyor.

Start listesi:
56883_TTT_ME_Entries-1.jpg
56883_TTT_ME_Entries-2.jpg

Erkekler Takım Zamana Karşı Parkuru:

harita.png

Höhenprofil_Mannschaftszeitfahren-Herren_.jpg

62.8 km uzunluğunda ve 427 metre tırmanış içeren bir parkur seçilmiş. 41. ve 45. kilometreler arası ciddi bir tırmanış bulunuyor.
Yarış 23 Eylül Pazar günü koşulacak.

Gelelim en çok konuşulan yarışa :cool:

Elite Erkekler Yol Yarışı

men.png

UCI, bu yarışta dairesel ve birkaç tur atılacak şekilde rotalar belirliyor. Elite erkekler için 250-280 kilometrelik parkurlar tercih ediliyor. (Kadınlar için 130-160 km arası)

Start listesi:
56883_RR_ME_Entries-1.jpg
56883_RR_ME_Entries-2.jpg
56883_RR_ME_Entries-3.jpg

Elite Erkekler Yol Yarışı Parkuru:
yarış.png

(link)
4670 metre irtifaya sahip, 258.5 kilometre uzunluğunda bir parkur, ilk 5-6 kilometre nötralize edileceği için (Hakem aracı önde olacak ve sanırım 30 km/h hızla gidecek) asıl yarış 252.9 kilometre olacak. İlk 90 kilometre şehir merkezinden uzakta geçecek, 90. kilometrede ise şehre tekrar dönülüp, aynı parkurda tur atılmaya başlanacak.

Tur atılacak parkur:
Olympic_Circuit_2018-1.jpg

Bu parkur biraz karışık, tam olarak hangi dairede tur atacaklarını ben de çözemedim :D ama çözeceğiz :cool:
Junior Erkekler 2 tur, U23 Erkekler 3 tur, Elite Kadınlar 4 tur, Elite erkekler ise 7 tur atacaklar bu parkurda o_O

Edit: Elite Erkekler 6 kısa tur, 1 uzun tur atacaklarmış :harika:

Yarış, 30 Eylül Pazar günü koşulacak

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sosyal medyada, yol yarışı parkurundaki tırmanışların Sagan'a özel konulduğu (kazanmasını engellemek için, yeter artık Sagan :D) konulduğu geyiği sıkça dönüyor.

Duyduğum bir başka haber de Richie Porte'nin hastalık sebebiyle şampiyonaya katılamayacağı.

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu Bu güzel paylaşımınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Forumdaşlara nacizane tavsiyem:Bir bahar klasikleri sezonu ve bir sezon da Üç büyük tur izlendiğinde yarış dinamikleri,yarışçılar,etapları okuma vb hakkında çok fazla bilgi edinilecektir.Bu sayede yarışlardan daha fazla keyif alabileceğiz.Bundan dolayı sadece bir sezon bahar bir sezon da üç büyük tur izlemek çok yeterli gelecektir.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yol yarışında dananın kuyruğunun kopacağı yer; final yokuş olan ''Höll Tırmanışı''.

img_7192_670.jpg
Höll tırmanışının ortalama eğimi %11,5 olsa da son kilometrede eğim %28 gibi inanılmaz değerlere ulaşacak.Yokuş bu haliyle Arden Klasiklerinden esintiler taşıyor.Bu da bize genel klasmancıları özellikle de puncheurları aklımıza getiriyor.
Bu yokuşu zorlaştıran şey son yokuşun eğiminin sertliği veya düzensizliği değil;bundan önce 250 küsur km geçilecek olan sayısız tırmanış.Son yokuşa gelene kadarki yokuşlar en çok bir kişiyi zorlayacak: O da ünvanını ve gökkuşağını mayosunu korumaya çalışacak olan megastarımız Peter Sagan.Eğer Sagan Höll yokuşuna elit grupla gelebilse dahi sprinter temelli puncheur özellikleri;Alaphlippe,Valverde,Tim Wellens gibi yokuşçu bazlı puncheurlara yetmeyebilir.Ama hepimizin bildiği gibi şapkadan tavşan çıkarma özellikleri ile Sagan,SAGAN'dır.Sagan eğer Höll'de ölmezse çok iyi bir inişçi ve son grupta kalacağı bütün sporculardan çok daha iyi patlayıcı özellikleriyle sprinti alacaktır.Ama bu senaryonun gerçekleşmesi gerçekten zor.
sagan_bettini_670.jpg

Höhenprofil-Straßenrennen-Herren-Elite.jpg

Yine de biz Ardenci tayfaya odaklanalım:
Mesela kısa sert yokuşlarda patlayıcı özelliğiyle Puncheurların veliahtı olan Julian Alaphilippe gibi isimlere.Alaphlippe bu yarış için tam da biçilmiş kaftan hem Höll yokuşu için iyi bir puncheur,hem hızlı bir inişçi,hem de sprinti var.Veliaht deyince hemen aklımıza bu işin Kralı gelmeli.(Saygılarımı sunarım):Alejandro Valverde

15358141660624.jpg

Gözünüzün gördüğü tüm Puncheurları ve genel klasmancıları listeye yazabilirsiniz.
Takım Bazında ise
İtalya:Nibali,Gianni Moscon
İspanya:Valverde
Fransa:Alaphilippe,Bardet,Pinot
Kolombiya:Rigoberto Uran,Süpermen Lopez,Quintana
Polonya:Kwiato,Rafal Majka
Belçika:Greg van Avermaet,Tim Wellens,Tiesj Benoot
Britanya :Simon ve Adam Yates
Michael Woods gibi bir puncheur ile Primoz Roglic ve Tom Dumoulin gibi rouleur tandanslı iyi yokuşçuları da unutmayalım.

Camgözden bahsetmeden olmaz.CV 'sinde üç büyük tur ve Milan Sanremo,il Lombardia gibi Monument klasik bulunan Sicilya Mafyası Nibali; kendisine çok uyan bu yarış ile Cv sini tamamlamak isteyecektir.
En büyük hedefi ''Gökkuşağı mayosuna'' sahip olmak.

snr101-ap.jpg

Bireysel zamana karşının en büyük favorisini Rohan Dennis olarak görüyorum keza adam benim yokuş aşağı ulaştığım hızlara düz yolda çeviriyor:koptum: yol yarışını da tam bir adayım olmamasına rağmen Julian Alaphilippe birinci sıraya, Vincenzo Nibali yi ikinci sıraya yazdım Nibali formda değilim desede ne kurnazdır o sağ gösterip sol vurur kan kokusunu alırsa bir anda sakin sulardan karaya çıkar köpekbalığımız;) takım zamana karşıyla pek ilgim yok iyi olan kazansın:aglyrmngaa: Son olarak Turkiyeden sporcu gene yok galiba Avrupa şampiyonasında da yoktu bir önceki dünya şampiyonasında da yoktu elitleri geçtim gençlerden niye yok bize davet de göndermişler federasyonun uçak parası alacak parası mı yok Azeri kardeşlerimiz bile önceki turnuvalarda vardı

Şampiyona Başladı arkadaşlar.

Kadınlar Takım Zamana Karşı Sonuçları;

(link)

Erkekler Takım Zamana Karşı Takımlar ve Başlangıç Listeleri;

(link)

BMC çok sıkı bir takımla start alıyor.

Edit: Erkekler zamana karşı bu öğleden sonra koşulacak.

@hamlet2006 oncelikle degerli yorumlariniz ve bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim . bugunku yaris listesinde , Movistar'da Valverde ve Landa yok , saniyorum sadece yol yarisinda olacaklar.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@a.valverde Benim de kafam karıştı.:kötü:''Mikel Landa sakatlığını tam atlatamadığı için İspanya kontenjanına Landa yerine ünlü baroudeur(Kaçış spesiyalisti) Omar Fraile alındı'' diye 3 gün önce bir haber okumuştum.:okyrm:

@hamlet2006 en son Vuelta'da , Landa ile ilgili , "calismalari devam ediyor ve Dunya Sampiyonasi icin kendini hazirliyor " diye , bilgi paylasmislarda bir kac kez. Demek ki , sizin edindiginiz bilgi cok daha yeni ve dogru.

Erkekler Takım zamana karşı.

1. Quick - Step Floors
2. Team Sunweb
3. Bmc

Bu üç takımda 62 km'yi 55km/saat ortalamaya yakın veya üstünde tamamladı.
Saygılar.

@SilentBob burada belirtmedim ama ; ilk 3 tahminim ; Quick step , SKY ve BMC idi , Movistar'dan da belki bekliyordum ancak , guzel bir yaris oldu bence.

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
@a.valverde Ben BMC den baya umutluydum 3. oldular ve dediğin gibi yarış çok keyifliydi.

Hava neredeyse bütün takımlar için aynıydı, bütün takımlar aynı şartlarda sürdü. Yani iyi olan kazandı.

Ayrıca hızlı olan kazandı. Quick-Step İnişte 100+ km hızlara ulaştılar. İçim ürperdi resmen.

Quick step.jpg

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
@a.valverde Canlı yayın da screenshot aldım izlerken. Fotodaki motorsiklet takımı takip ediyor iniş bölümünde. Eurosport UK sunucuları 110km/saat 'e ulaştıklarını söylediler bu inişte.

Tabii ki iniş kısmının bir bölümündeki kısa süreli bir hızlanma ama 105km/s nedir..

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@SilentBob inanin ben halen inaniyorum , bu hiza su mesade mumkun degil diye dusunuyorum ama sizler gibi daha profesyonel yorumlara da her zaman acigim.

@a.valverde Motor arkadan takip ediyor önde bisikletçiler neden hala inanmıyorum dediğinizi anlamış değilim.

Quick Step inişte ciddi zaman kazanmış gibi görünüyor. Helal olsun, benim için sürpriz oldu. Demek ki sadece watt basmakla olmuyor.
Demişken, Katusha da ciddi fiyasko bir takım. Şuraya düzgün hazırlanıp bir takım çıkaramıyorsanız, Alex Dowsett ve Tony Martin'i birlikte kadroda tutmanın manası ne?

Ayrıca yılın en başarılı takımı Quick Step'in sponsor sıkıntısı çekmesi de korkunç bir şey. Yok mu delikanlı bir şirket?

@EnesKlf07 bir yanlis anlama olmasin ; "inanmiyorum" degil "inanamiyorum" dedim , 80-85 kms arasini ben de bir cok kez gordum , motor ustundeki cekimlerden ancak bu hizi daha once hic gormemistim, bunu belirtmek istedim . Ancak diger taraftan da , anlik bir hizlanmanin gosterilmis olabilecegini de hatirlatmak/dikkat cekmek istedim.,
Sonuc olarak , hakikaten inanilmaz bir hiz .

Geri