Scudo Sports

2018 Surly Disc Trucker Projesi

eren konu

Forum Bağımlısı
Tepki
550
Bisiklet
Specialized
Merhaba değerli arkadaşlarım.
Eskiden beri hevesimin ve özentimin olduğu tur bisikletçiliği için yoğun iş nedeniyle malesef zaman bulamayanlardanım fakat işlerimi biraz yoluna koyabilirsem yurt içi 3 günlük de olsa bisiklet turları yapmaya çalışacağım. Bunun için Surly bir bisiklete sahip olmak gerekmeyebilir belki ama kendi ihtiyaçlarıma göre özgün ve de tarz sahibi bir bisikletim olsun istiyorum.
Şımarıklık ya da yanlış bir heves olduğunu düşünen arkadaşlara da hak veriyorum. Ama onlar da bana hak versin en azından klasik bir araba ya da klasik bir motor almıyorum çevreci bir araca özentim var.

Şimdi esas konuya geçecek olursak başlığı açma nedenim teknik anlamda bilgilere ve tavsiyelere ihtiyacımın olması.
Boyum 189cm iç bacak boyum 89,5cm 58 kadro sanırım bana uyuyor. Tercihim 700c yani 28" olacak.
Projeyi 2 yada 3 aşamada tamamlamayı planlıyorum.

Projeyi tamamladığımda "bugünkü aklımla" Dropbarlı shimano 105 5703 set(3*10), avid bb7 mekanik diske sahip, sağlam bir bisiklet planlıyorum. Tabi bunun için parçalar, göbekler, shifterlar, kablolar biriri ile uyumlu olur mu olmaz mı yada ne planlasak daha iyi olur bu sorularının yanıtını birlikte bulacağız.

1. Aşamada kadro, furş takımı, vites kablo sabitleyicisi
2. Aşamada gelen kadroya ve benim kol ölçülerime göre gidon boğazı, gidon vites, fren, ayna kol fren zincir, kısacası jant ve Ruble dışında herşey.
Bu aşama tamamlandığında muhtemelen test sürüşüne başlarım çünkü elimde jant da var.
3. Aşamada ise jant ve ruble.

Elimde Mevcut olan bisiklet parçaları
1 adet brooks sele.
Sks Bluemels 42mm çamurluk
1 adet Uno kelebek gidon (Deneme amaçlı kullanabilirim ama esas fikrim dropbar)
1 adet shimano göbekli deore 10'lu jant takımı(2. aşama bittiğinde test sürüşleri için deneme amaçlı kullanabileceğim)

Bugün yarın 1. aşama alışverişimi tamamlayacağım.
Karar verdiğim parçalar
Disc Trucker kadro
Ritchey
Logic EC34/28,6 - EC34/30
Shimano Alt Boru Vites Kablosu Uzatma Braketi
1. aşama için alacağım malzemeler bunlar.
Zannedersem 3 aşamada toplamda 40*3=120euro kargo ödeyeceğim.
Bu aşamada 2. aşamanın kargosunu bir ihtimal 40euronun altına düşürebilmek manasında 50-100Euroyu geçmeyen Kablo, Tel, Alt tarafta eğer ihtiyaç oluyorsa kablo yönlendirici benzeri tavsiyelerinizi bekliyorum.

Güzel bir başlık olması dileklerimle şimdiden tüm yardımlar için teşekkürler.

Scudo
Hayırlı olsun.

Deore göbekle 105 vites uyumlu mu emin değilim

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Göbek 10 vites uyumlu fakat 11-36 deore kaset 105 5703 uyumlu mudur bilmiyorum uyumlu olmayacağını düşünüyorum.
5703 105 kombinasyonunda fazladan 1 kaset alırım en fazla olsa diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla mtb-yol kaset ve göbekler uyumlu kullanılabiliyor, nitekim ben 105 5800 göbekte 9'lu mtb rublesi kullanmıştım. Ancak bisikletin kadrosu yol göbekleriyle uyumlu olur mu onu araştırmak denemek lazım. Yol ve mtb göbeklerinin ölçüleri farklı oluyor.

• Beğen
@Thranduil
Trekking göbekler yani hibrit 700c göbekler bildiğim kadarıyla kadro olarak surlylere uygulanabiliyor daha önce hibritten geçen birisi ile tanışmıştım. Mevcut bisikletini tamamen surly'ye taşımış furç takımı, kablo seti, sele borusu ve zincir aldığını belirtmişti.
105 6800'ün 11'li olması sorun yapmamış mıydı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@eren konu Herhangi bir sorun yaşamamıştım hocam. Göbekle beraber 9-10'lu kaset kullanmak için spacer gelmişti. Spacer'ı yerleştirdikten sonra 9'lu rubleyi boşluk olmadan sorunsuz şekilde kullanabildim.

Arkadaşlar tekrardan selamlar. Aldığım bir fikir ve karar doğrultusunda 3 aşamalı Surly toplamayı 2 aşamaya indirme kararı aldım. Durum şudur ki ilk olarak yapacağım alışverişte günlük olarak kullandığım Salcano City Sport 01 bisikletimin üzerindeki hidrolik disk de dahil olmak üzere komponentlerin tamamını Surly'ye aktarıyoruz. İkinci aşamada ise 105 5703 ile ilgili tüm ekipmanları surly'ye aktarıyoruz. Çok ciddi anlamda tek seferde bana lazım olan doğru ekipmanların tamamını sipariş etmem lazım.

Bisikletin sahip oldukları bunlar.

• ARKA VİTES : SHIMANO RD-T610 DEORE
  • AYNA VE KOL : SHIMANO FC-T611-L DEORE KRANK TAKIMI
  • FREN TAKIMI : SHIMANO M395 HİDROLİK DİSK FREN TAKIMI
  • VİTES KOLU : SHIMANO T610 DEORE 30 VİTES
  • RUBLE : SHIMANO CS-HG50-10 KASET DİŞLİ
  • ÖN DEĞİŞTİRİCİ : SHIMANO T610 DEORE
  • GİDON : ZOOM SALCANO LOGOLU MTB-AL-152 TP ALÜMİNYUM GİDON
  • BOĞAZ : ZOOM SALCANO LOGOLU TDS-C-215 ALÜMİNYUM DERECELİ GİDON BOĞAZI
  • SELE BORUSU : ZOOM SALCANO LOGOLU SP-233 ALÜMİNYUM SELE BORUSU

Elimde 27.2mm surly'ye uygun sele borusu var.
Bisikletin şu anki hali kelebek gidonlu
Resmi de budur.

LnAp9j.jpg

okoRN2.jpg

Almakta olduklarım
(link)

(link)

(link)

(link)

Surly'ye uygun Vites tel kablo takımı sanırım lazım olacak.
Diğer lazım olacaklar noktasında tavsiye noktasında yardımlarınızı bekliyorum.
Sürem çok az surly'yi indirimli alıyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hayirli olsun. Heybe cantalariniz cok hosuma gitti. Marka ve modelleri ogrenebilir miyim acaba ?

Birde cok karisik anlatmissin projeni benim kafam karisti dogrusu. Yapman gereken surly bi kadro alip salkano ile degismek aslinda o kadar basit

• Beğen
@mariokaldato
Heybeler ortlieb blackn white modeli.
Raşit Abi Salcano'nun komponentlerini geçici olarak kullanacağız. Yani furç takımını falan sökmeyeceğim.
Tek zor iş aynakolun aktarılması olacak.
Surly'ye aktarım işinde kablolar yetmez diye 3m
Shimano SIS-SP41 Shifter Cable Housing
ve Shimano Stainless Steel Shifter Cable
da sipariş edeceğim.
Bisikleti elimden geldiğince kendim yapmak istiyorum. Bu açıdan lazım olan şeylerin tamamına sahip olmam şart.

• Beğen
Hmm anladim. Kolay gelsin dostum

• Beğen
@mariokaldato
Son olarak Raşit Abi sence zincir mesafesi aynı mı olur iki bisikletin.
Bir de ekstra almam gereken kabloları, kadroya sabitleme plastikleri ve telleri kadro altından yönlendiren plastikler falan var mıdır?
Almamı tavsiye edebileceğin şeyler nelerdir?

• Beğen
@eren konu
Usta onlar standart malzemeler zaten. Her bisikletcide bulunur yani. Zincir mesafesi ise kullandgin sistemin ruble dis oranlarina ve hiz sayisina bagli yani 3x9 misal bellidir bakla sayisi

Benim gravel üzerinde 105 set var. Balkan turunda beni aşırı zorlayacağını düşünüyorum. Bu nedenle ruble arka aktarıcıyı ve gerekirse göbeği 11li 11-42 deore sistem ile değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba mümkün olur mu? kolun çekme oranı aktarıcıya uyar mı?

Arkadaşlar malesef Surly Disc Trucker 58cm kadrodaki efsane indirimi kredi kartımı çıkartıp ekran başına geçtiğimde dakikalar ile kaçırdım.
589euro olan kadro 399euroya inmişti. ben kartı geçerken farkettim ki tekrar çıkmış iletişime geçtim ama nafile.
Bu kadroyu almak isteyen arkadaş varsa ve 56 kadro kendilerine uygunsa kaçırmasınlar derim. Çünkü hala 56 kadro 399euro(bike-components sitesinde).
Benim hesap bir anda ekran açıkken bir kaç dakika içinde 189euro + gümrük ıvır zıvır artınca psikolojik olarak devam edemedim vazgeçtim(hatta hala kendime gelemedim diyebilirim).
Kampanyayı kaçırma nedenim ıvır zıvır detayı öğrenme ile vakit kaybı oldu. Bir de bikecomponentsden bana geç yanıtlanan bir mailden kaynakmıştı beklemem. Bugün yanıtlanmasını beklemeden kredi kartı ile geçtim ekran karşısına akşam mail yanıtlandı ama malesef çok geç. Bike componentse de stokun bitmesi olayı cereyan ettiğinde yazdım durumu tüm listeden özel bir indirim yapabileceklerini belirttiler ama zannedersem kaçırdığım fırsatın yarısının yarısını karşılamaz.
Tekrar belirteyim arkadaşlar 56 kadro disc trucker düşünüyorsanız şuan yaklaşık 1000TL avantaj ile alabiliyorsunuz bilginiz olsun.(Tarihi Fırsat)

• Beğen
Tepkiler: Metin_S ve anzolot
Hocam bence reis Salcanoya dokunma :) Tip olarak surly'den kesinlikle ve kesinlikle daha iyi olduğu kesin.

Offfff bee kötü olmuş. Üzüldüm gerçekten ama Salcano 'da mokkem duruyor :))

Mokkem: sağlam, güçlü, dirayetli :))

• Beğen
@eren konu surly indirimi iyiymiş;399 euro,gerçi dövizdeki bu önlenemez artış çok fena oluyor.
Bu indirim hangi tarihte oluyor.Bende surly dusunuyordum vazgeçtim.
489 euro idi surly kadro bike combinentste 589 mu olmuş?Kötü.

@erhanerdem
Salcano, benim de beğendiğim bir bisiklet aslında. Kadronun bana küçük olmasından da aman aman bir şikayetim yok ama surly hevesim vardı indirim hevesi biraz daha arttırdı. Kredi kartı ile ödeme ekranında stok bitince biraz yıkım oldu.
Sağlık olsun şimdi katlanır bisiklete geçtim bu sayede ve arabamın arkasında her an katlanır bir mutluluk var.

@Metin S.
589 eurodan 399 euroya düşüş mükemmeldi ama kısmet olmadı. 589 Euro da türkiyeye gelince yaklaşık 3.500TL oluyor. Yalnızca kadrodaki bu rakam dünya turu yapan biri için makul olabilir ama benim için abartı bir rakam. Benim gözümde surly'nin ederinin 400euroyu geçmemesi gerekiyor. Rakam yine düşse almaya niyetlenebilirim fakat 589 eurodan almam.

Geri