Scudo Sports

2018 krizi bireysel acil eylem planı

Operatör kontratı ile telefon almayın. Özellikle özel sektör çalışanlarının işsiz kalmaya başlaması çok yakındır, 2 yıllık yüksek rakamlı kontratlar dert olur :/
Kılık-kıyafete para harcamayın, eskiler "temiz giydiğin sürece eskinin ayıbı olmaz" der.
Temizlik ürünü stoklamak çok mantıklı, indirim buldukça atın kenara, fazlası olmaz temel ihtiyaç ve hepsi ithal uçar gider fiyatlar.
Bisiklete zorunlu olmadığı sürece harcama yapmayın.
Bisiklet dışında yürümeye alışalım, 2-3 durak için toplu taşıma kullanmamak ay sonunda minik bir servet bırakabilir, misal bu farkla telefon-internet faturası çıkabilir.
Bu dönemde en önemli kısım borç vermeyin, dönmez. Bu dönemlerde borç veriyorsanız, "bu para bana dönmezse, bir şey kaybeder miyim?" diye kendinize sorup, ondan sonrasında kararı vermek lazım, sonra üzülmeyin..
Nakitin gücünü kullanın. Nakit değerlidir, çünkü sisteme girmez, kendi gücü vardır, pazarlık edin, alacağınız bir ürün için 2-3 yerde pazarlık edin hatta..

Satmayı planladığınız, gözden çıkardığınız bir şey varsa şimdi satın. Kriz döneminde 3-30'a gider bkz: nakitin gücü..

Scudo
Konuyu baştan şimdiye dek okuyorum içim karardı bu ne böyle :D

Bende aynen @Fırat Ç. gibiyim :) Buraya geliyorum içim kararıyor, felakete sürükleniyoruz. Oynadığınız oyunlar konusuna gidiyorum her yer güllük gülistanlık :D

• Beğen
Tepkiler: Motorola ve MossoM
Kriz konusunda öyle birsey olmayacagina eminim. Libya' da benzin bedavaydi Suriye' ucuzdu.. Ikisinden de eser kalmadı desek yeridir. Bizim milli birliğimiz oldukça herşeyin ustesinden geliriz.
TWD senaryosuna gelirsek: Sehirlerden olabildiğince uzaklasin. Rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik uretebileceginiz paneller kurun. Kimsenin bilmediği bir yer alti siginaginiz olsun ve orayi sadece uyumak icin kullanın. Ayrica bu gizli sığınak günlük faaliyetlerinizi yaptığınız alandan 5-10 km uzakta olsun. Nekadar az kisi olursanız okadar iyi olur. Aileniz disinda herkes potansiyel dusmandir. Kimseyle iletisim kurmayin ve görünmemeye calisin. Beslenme olmazsa istediğiniz kadar siginak, silah olsun açlıktan olursunuz. O yuzden illaki aramaya cikacaksiniz nedesek bos onu yapmayin bunu yapmayin.. Açlık herşeyi yaptirir. O yüzden tek kural var oda yasamak istiyorsan öldür. Ve kesinlikle gizli siginagini desifre etme. Kimseyle birlik olma doyur karnini aileni dön siginaga uyu :D

3 kuruşluk aklın verdiği cümleleri 1 kuruşluk akıl satın alır da satacak akıl bulamaz..
he ........... libya, he suriye, he bütünlük..

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@ayberkatakan95
Bence böyle bir şey yok. Hatta itiraf ediyim savaş olursa ilk kaçmaya bakanlardan biri olurum. Şu an okuyorum ve okul bittiğinde yaklaşık 22bin TL nur topu gibi borç ile mezun olmuş olucam. Kyk saolsun. O kötü koşullarda ben bu borcun altına girer miyim? Girmem. Gidip suriyeliye 1200 burs vereceğine, bana burs verseydi ki 1200 bile istemiyorum şu an aldığım yeter. O zaman kalabilirdim bak

doğa işini doğru yapsa "ooohh yeaah nasıl da süperiz, en de süper biziz, efsaneyiz, whhuu" argümanını dile getirebilen son canlı en az 500 yıl önce doğal seleksiyon yolu ile tükenmeliydi de işte lanet olsun doğanın o ayarını bozduk..

@mahden sapiensi okuduktan sonra mağara dönemini kıskanmaya başladım ve zeki isek nasıl dünyayı bu kadar beter hale getirmeyi başardık diye düşünmeye başlamadım değil

• Beğen
Tepkiler: MossoM
Hahahaha. Milleti ocu, bucu, şucu ilan edenler milli beraberlik falan demeye başladığına göre kazan baya kaynadı demek. Kendileri de biliyorlar da içinde bulunduğumuz durumu bilmemezlikten geliyorlar. :)
@Kunget
Aynen öyle. Herkes birbirinden nefret ediyor. Şöyle bir şehir meydanında oturup gözlem yapmak bile yeter anlamaya.

@Mustafa Zeybek
Sırf mühendislik okuyor diye mahalle esnafıyla sohbet etmeyen arkadaşım var benim. Neden diye sorduğumda beni aşağı çekecek değil yukarı çekecek insan lazım dedi. Seni yukarı çekecek insanda, sen onu aşağı çekersin diye seni istemiyor işte dedim. O zamandan beri pek konuşmuyor :D

@hamlet2006 Süleyman bey sanırım kedinizi a haber'i izlerken çekmişsiniz. Temsili bir avatar olmuş :D Kedi bile vay beee der gibi duruyor. :koptum:

@hamlet2006
Önceden de söylemiştim, kedi benim değil :D ama her gördüğümde gülmekten bir hal oluyorum :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006 @Mustafa Zeybek yani kedi bile öyle şaşıyorsa, süper güç olmuşuz da haberimiz yok demektir. Ama dikkat etmek lazım tabii ki. Kediler haberim yokmuş gibi çek pampa misali ironi de yapabilirler karelerde poz verirken... :D :ssrtcbya:

@Mustafa Zeybek gerçekten müthiş ve bu kedinin a haber izlediğinin ispatı! :kptmya: Sonunda da kesin "iyi bari ekonomi çok iyi" demiştir. :ssrtcbya: Ama umarım benim kafadadır. Ben mesela kahveyi hep 50 liralık aldığım için zamlar beni etkilemiyor. Bu kedicik de mamayı hep 50 liralık alırsa onu da etkilemez... :koptum::koptum::koptum:

Geri