Scudo Sports

2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış

İkinize de hayırlı olsun @BerkEvren @soulless 105 kol+ fren bacaklarının gücü avid elixir 7 frenlerime yakındı.(5700 serisi) Güncel olarak kullandığım shimano br m 445' e eşdeğer ya da daha güçlü bile olabilir. Kesinlikle güven verici.

Scudo
Arkadaşlar selam,

Ben de daha önce 2016 Scott speedster 50 vardı o bisikleti sattım geçen hafta . Şimdi 2018 Scott Speedster 20 bakıyorum fiyatı 4256 tl sizce nasıl özellik fiyat performansı?

@BerkEvren

Bende Shimano WH-RS700 gectim Schwalbe Pro One'lar la birlikte gerçekten de jant setinin bisikletin akıcılığını değiştirdiği söylenebilir...

@BerkEvren Dönüp dolaşıp yine speedster 20 e geliyorum:kötü: Sizin deneyimleriniz ve fikirleriniz de bu durumda etkili.
Bir aydan beri özellliklede son bir haftadan beri araştırma\kararsızlık oranım tavan yaptı.
Yapı olarak en iyisi olmasada ihtiyacını karşılayan en iyiye yakınını al ve uzun yıllar kullan mantığında biriyim. Galiba bu durum bisiklet dünyası için handikapo_O
Bende 10 aydan beri hibrit bisiklet kullanıyorum 3000km e yakın yol yaptım. Özellikle yokuşlu etaplar rotalarım dahilinde. Ve artık 16kg lık bisikletimden kurtulmak istiyorum.
Bir magazada 2018 modelini(sifir) 4bin tl e bırakacağını söyledi.
Tavsiyeleriniz varsa alabilirim...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Ahmet TOPAL
Bir an bile düşünme.Fiyat çok çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: rodya
@hamlet2006 Şimdi telefonda görüştüm. Satıcı mesajı yanlış anlamış:agla: 2017 modeli için o fiyat olur demiş. 2018 ine 4750 tl son diyor?

@Ahmet TOPAL
15 Sayfa boyunca tavsiye ettim zaten :) pişman olmayacağın, keyifle bineceğin bir bisiklet speedster.
Güzel fiyat almışsın 2017 bile olsa. Kur uçtu gitti, değerlendir derim bu fırsatı :harika:

Burada da 130 km'lik bol yağmurlu sürüş sonrası yıkanıp paklanmış 2017 Speedster;
(Sabah işe gelip yine kirlettik o ayrı)

IMG_20180729_194321.jpg

Şimdi satıcıyla tekrar konuştum.2017 modelin disk frenlisi varmış oda 4700 olur diyor. Disk frenli istemiyorum zaten.2018 inide en son 4700 tl e 9 taksit yaparım dedi.
Sizce napayım?
Boyum 182cm ic bacak 82cm. m kadro(54) varmış elinde.

@Ahmet TOPAL
2017 varsa hele 4000'e veriyorsa 2017 al derim. Model yılı için 700 TL harcama :harika:
Ben 81 cm iç bacak boyuyla M kadro kullanıyorum. Gidon boğazımı ise 90 mm'ye indirdim. Ama boyum 176. Senin üst gövden daha uzun, gidon boğazını kısaltmadan M kullanırsın gibi geliyor. Tabi bunun en iyi yolu gidip bisikletin üzerine çıkmak ;)
Bende önceden çok baktım bu ölçüm tablolarına ama en son gidip mağazada baktık sele - gidon vs hangi beden oluyor diye :harika:

@BerkEvren

Berk hocam, bisiklet ile gelen standart sele kalça kemiklerinize göre küçük geliyor muydu ?

Bana küçük geliyorMUŞ. Bunca zaman normal diye karşılamışım. Kalça kemiklerim selenin sağına soluna taşıyor. Acaba sizin aldığınız seleden alsam rahat edebilir miyim ?

@turac000 Herkesin vücut esnekliği, kemik genişliği farklı olduğu için kimseye sele önermiyorum ben. Çok kişisel bir seçim. Mesela verdiğim 14kilo, droplardan daha fazla sürş yapmam gibi sebeplerle daha dar bir seleye geçmem gerekiyor artık benim. Yani ideal ölçü de siz değiştikçe değişiyor:harika:

• Beğen
Tepkiler: turac000
16 sayfanın tamamını her mesajına kadar okudum. Gerçekten tüm tecrübelerini hiç üşenmeden tek tek paylaşan konu sahibi @BerkEvren e çok teşekkür ederim tüm bisiklet severler adına.

Bende aslında 2017 model speedster 10 4500 TL civari speedster 20 modelini de 3500 tl civari bulunca bu farka değer mi diye araştırmaya başlamıştım ki bu konuya denk geldim. Şehir bisikletinden yol bisikletine ilk defa geçecek biri olarak çok önemli bilgiler edindim ama biraz kafamda karışmadı değil :) Bisiklet parçalarından sizin kadar anlamadığım için açıkçası uzun süre aldığım gibi kullanacağım bir bisiklet aramaktayım.

Bu modeli bir üst serisi ve 2017 Merida Scultura 400 ile kıyaslıyorum şu an. Umarım verdiğiniz bilgiler ışığında aradığım bisikleti bende bulacağım :)

Bu fiyatlar ikinci el mi yoksa sıfır fiyatlarımı?

Son kalan bisikletlere kampanya falan yapan bir yerse kaçırma diyecektim :)

@Revolutions Vayy be. .Bir sene önce sıfır aldığım fiyata ikinci el var demek... Sinir bozucu cidden :snzdglsn:
Her iki modelde seni üzmeyecektir. Ben gidon, gidon boğazı ve sele değişikliklerini ergonomik ayarlar için yaptım sadece. Ki gayet kaliteli syncross gidon vs parçalar:harika: Bu sebeple aldığın gibi kullanmanı engelleyecek bir durum yaşamazsın ölçü sorunun olmazsa:harika:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri