Scudo Sports

2017 İstanbul-Antalya bisiklet turum

luckxor

Forum Demirbaşı
Tepki
1.131
Bisiklet
Focus
Merhabalar.. İşte İstanbul-Antalya turumun bol fotoğraflı özeti hemen geçiyoruz.

1.Gün

İlk gün İstanbul'dan feribotla Yalova Çınarcık'a geçtim. Daha önce hep bandırma üzerinden gittiğim için sabah 7 de biraz uykulu seyahat ederdim. Allah'tan bu sefer feribot saati 10.30 du da uykusuzluk olmadı.

Çınarcık'a indiğimde hava bulutlu ve serindi. İlk gün için hava çok uygundu yani sonraları 40 derecenin üstünü göreceğimi bildiğim için bunun tadını çıkardım. Yaylalara çıktığımda 22 dereceye kadar düştü.

WQ3134.jpg

dGgkgp.jpg

İlk gün yokuşlar bitmedi. Kısa mesafe (24 km) olmasına rağmen 700 metreyi hep tırmandım. Yolda ilgi alaka çok vardı. Hatta bir çift kocaman iki tane sulu erik bile verdi. (bunlar motivasyon için güzel şeylerdi benim içi) Daha sonra Mavi çadırımı Delmece Yaylası'na kurup güneşin batışını izledim. Bİr de kamp ateşi yaktım çünkü kurt ve ayıların yaklaşa bileceği uyarısını da almıştım:hihi: Ama gece sessiz ve serin geçti. Çok iyi uyudum. Çadırımın yanındaki çalı o kadar güzel kokuyordu ki adeta çadırımın içerisi serin ferah bir parfüm kokusu hakimdi.

2.Gün.

Delmece Yaylasından İznik rotası (90 km) 2. gün beni bekliyordu. Yayladan iniş harkulade idi. Ayrıca yolda bedava çay için de restorant sahibi ablaya da teşekkür ederim.:)
6XW5ok.jpg

70 km hızla 700 metreyi hemen indim ama bisikletime güveniyordum. Çünkü bakımını kendim yapıyorum:))
N10ryN.jpg

r2zMLB.jpg

Ve İznik Gölüne ulaştım. Tam tura çıkmadan önce hayal ettiğim gibi bir yerdi. Göl kenarı temiz ve sakin.

WQ3k2L.jpg

Ve yine hayal ettiğim gibi gün doğumunu göl kenarından izleye bildim.:)

3.Gün

İznik şehir merkezini gezme fırsatım oldu. Çok güzel bir şehirdi. Buram buram tarih kokan, camileri, su kemerleri ve surları ile görülmeye değerdi. Yolda da bisiklet süren İznik Ticaret Odası başkanı ile karşılaştım. Kendisi ile hoş sohbet ettik. Bana, İznik şehire yakın istediğim yerde çadır kurabileceğimi söyledi. Kendisine teşekkür edip rotayı İnegöl'e çevirdim.

y3Z5ML.jpg

İznik artık aşağıda:)

İnegöl aslında üçüncü günümün son durağı değildi Bozcaarmut idi. İznik'te kalmadığım için, öğlen yola çıkıp Bilecik Bozcaarmut'a yetişemezdim. O yüzden İnegöl'e kadar gidip orada otelde kaldım.

4.Gün

Otel güzel gelmişti ama yola çıkma vakti de gelmişti. Hedef bu sefer Bozcaarmut Göleti.

pWJzEo.jpg

1000 metre rakıma doğru Bozcaarmut dağ yolu görülmeye değerdi ama bir o kadar da sıcak ve zorlayıcı geçti.

dGg3Pn.jpg

İsviçre yanında halt etmiş.;)
3qGLq5.jpg

Bozcaarmut Göleti fotoğrafta görüldüğünden daha güzel inanın:=)

Ddg2Yl.jpg

Dağ yolları toprak kokusu olmadan bisiklet turumu olur?:D

5.Gün

5.günde hedefi Eskişehir kent merkezine çevirdim. Eskişehir kent merkezine öğlen 12 gibi vardım. Yine İznik'te kalmayıp yola devam etmem neticesi ile Eskişehire de erken vardım. Şehiri kısa bir şekilde gezme fırsatım da oldu fakat çılgın trafik ve bunun neticesinde ufak çaplı kaza riski yaşamamla burada da kalmayıp yola devam etme kararı aldım. Bir sonraki gün ki Frigya Vadisi için yolum yetmezdi. Bende Allah ne verdiyese deyip yola çıktım.

OL4A5Q.jpg

Yol böyle, beni tam istediğim gibi ıssız izsiz bir güzergaha soktu ama ben mutluydum.:) (sorun yok GPS var):D
ok43Wm.jpg

Ve nihayetinde bir çoban kardeşin önerdiği muhacir köyü olan Sarı İlyas köyüne vardım.

Köylüler beni biraz şaşkınlıkla ama oldukça misafirperver karşıladı. 2 köylü ile harmanda güneş batana kadar muhabbet ettik. Hayatımda ki en güzel sohbet ortamıydı çok iyiydiler sağ olsunlar. Ama ben çılgınlar gibi çay krizine girip köyün kahvesi var mı diye merak içindeydim. Normalde hasat zamanı çoğu yerde bitmişti fakat bulunduğum yer 1200 metre üzeri olduğu için çoğu insanın güneş batımına kadar tarlada çalıştığını ve kahvehanenin açılamaya bileceğini söylediler. Ama Muammer abi beni evine misafir edip akşam aşağıda gördüğünüz sofra eşliğinde çay içtik muhabbet ettik. :harika:
dGg39D.jpg

6.Gün

Frigya vadisine de sonunda ulaşmıştım.

7.Gün
vpW59A.jpg

Taş dile gelse hoş geldin buralara derdi.:)

Ddg2LZ.jpg

Kim bilir hangi ''başkanın'' anıt mezarıydı:)

WQ3Y6E.jpg

Ne yazık ki yolda karşılaştığım çoğu köyde bu manzara hakimdi. Köyler boşalıyor....:(

29zZy0.jpg

Konya ovasına giriş

ZEodVA.jpg

Yola devam edip Konya iline bağlı Uncular köyünde kamp attım.

7.Gün

Yine yoldayım. Rotamı değiştirme konusundaki saklı hakımı kullanıp Emirdağ'ı eleyip Afyon üzerinden Beyşehir yönüne doğru gitmeye karar verdim. Yolu biraz uzattığımı geç anladım ama bunu hızlı geçtiğim günlere saydım. Ancak Beyşehir'e 2 günlük yolum vardı. O yüzden Afyon şehir merkezini geçerek yine Allah ne verdiyse devam ettim.

jWbnBm.jpg

Ama talih yine yüzüme güldü. Afyon merkeze 10 -15 km uzaklıktaki Devlet Parkı'nda çook güzel bir kamp yeri buldum Böylece 7. günü de bitirmiş oldum.

8.Gün

Hedef Beyşehir, kondisyon seviyesi yüksek :)

ZEodEV.jpg

7N3vyN.jpg

Afyon Çay ilçesi. Köftesi güzeldir. İsim hafızam zayıf olduğu için köfteci abinin adını unuttum.:)

VMWY9j.jpg

Çay'ı geçtikten sonra bana kiraz ikram eden banka emeklisi Mustafa Türker abiye de çok selamlar..)
mkALRY.jpg

Güneye indikçe sıcaklar artmış susuzluğum daha zor geçmeye başlamıştı. Akşehir'den sonra tam da suyum bitmiş, 10 15 km rampa çıkmış ve bunalmışken talih bana ikinci defa güldü. Bir baraj gölüne vardım. İyi haber, çeşme de vardı. Hemde buz gibi. Önca kana kana su içtim. Sonra mataraları fulledim. Yemek yaptım, bulaşıkları ve çamaşırları yıkadıktan sonra kendimi buz gibi göletin suyuna bıraktım.:)
MvAJ47.jpg

Yemek yaptım derken ciddiydim:)
ZEodqz.jpg

Ancak rampalar bitmedi yine tırmanış derken meğersem bir geçidi tırmanıyordum. Yarpuz'dan önce en yüksek rakıma ulaşmıştım.

1gOdb1.jpg

pWJPJL.jpg

Sonunda Beyşehire vardım. Dürüst olmak gerekirse bu şehre hayran kaldım. Göl kenarındaki şehirler bu turumda özellikle güzeldi zaten.

9.Gün.

Antalya artık çok yakındı tabi aşmam gereken dağlar vardı tabi daha sonra o hep hayal ettiğim inişlere geçecektim ancak bu günün sonunda bu olmayacaktı. İnişler yarına kalmıştı. İşte 9. günden kareler.

WQ3Yj2.jpg

Dağların bir kısmı uzaktan gözükmeye başlar ancak Seydişehir'e kadar yol düz onu biliyordum zaten:)

G0Mza2.jpg

Karşılaştığım tek yabani hayvan bu yol kenarındaki ölmüş domuzdu:(

PrJML5.jpg

Seydişehir biter Antalya'ya tırmanış başlar. İlk başta çok rahatmış lan diye güle oynaya çıkıyordum. Suyum çok sırtım pekti:)

y3Z4bj.jpg

Rampaların şiddeti artarken.

nW0rvM.jpg

Suyum bitti rampa bitmedi. Son makarnamı da yedim bir bisküvi ve zor zamanlar için çikolatam vardı. Ağaçtan topladığım kayısıları da haybeden hüplettiydim. Susuzken bisküvi yemek içimden gelmiyordu.:suspus:

N10kYL.jpg

Su tamamen bitti shell tabelası gördüm ama 39 km diyordu. Bu rampada ortalama 5 km hızla devam edersem 8 saat sonra ordayım::eek: Tek seçeneğim yoldan geçen arabaları durdurmak ve su istemek. Ancak yolun solunda bir bal ve pekmez satıcısını es geçemedim. Hızlı geçen arabalar yüzünden karşıya zor geçtim ama sağolsun arkadaş bana suyun yanında çay da verince bu iyiliğine kayıtsız kalamayarak bir kavanoz pekmez aldım kendisinden:)
PrJQ56.jpg

Ve zirve

Ddg39y.jpg

Erken gelen inişler beni çok mutlu etmişti tek yapmam gereken bisikletin üstüne yatmak ve saatte 50 km hızın keyfini çıkarmak. Ancak bu keyif yüzünden Yarpuz yaylasını kaçırmışım:)

Ddg341.jpg

Yola devam edip kendime uygun bir yerde kamp yeri arıyordum Ama bu çay keyfini asla ve asla es geçemezdim:)

1gONv1.jpg

Burası kamp yerim olabilir mi?

qWOEEW.jpg

Oldu bile:)
dGgX74.jpg

Kamp Ateşinden önce

MvAkaN.jpg

Ve sonra::)

10.GÜn

VMWEDZ.jpg

Hayatımdaki en güzel kamp gecesini huzur içinde geçirmekten mutluydum son günümde Hedef Manavgat'tı
Bundan sonra hep iniş gördüm zaman zaman tırmanışlarım oldu ama zorlamadı. Antalya'da daha fazla devam etmek istemedim. Yaylalardan sonra Antalya sıcağını hiç çekemezdim. Zaten geçen seneki turumda rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştım. O yüzden Manavgat'ı kısa bir gezmeden sonra otobüs terminalinden İstanbul'a giden ilk otobüsle turumu tamamladım.

Sonraki turlarımı iple çekiyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim...

Scudo
Rotada turda şahane, anlatımınız için teşekkürler :)

"Anlatilmaz yaşanir" dedigini duyar gibiyim :) masallah harika bir gezi olmus

"Anlatilmaz yaşanir" dedigini duyar gibiyim :) masallah harika bir gezi olmus

harika tur olmuş ayağınıza sağlık

• Beğen
Tepkiler: luckxor
  • Beğen
Fevkalade huzur ve dinginlik dolu bir tur olmuş. Belleğinize kaydettiğiniz güzel anılar da cabası. :harika:
Bu arada payımıza düşen paylaştığınız anılarınız içinde teşekkürler.

• Beğen
Harika bir tur olmuş gerçekten. Fotoğraflar da çok güzel. Başka fotoğraflar varsa ve paylaşırsanız izlemekten memnun oluruz.

• Beğen
Uzun zamandır bu kadar keyifli tur yazısı okumamıştım. Çok güzel bir tur ve anlatım olmuş. Sizden ve tur yazısı yazan arkadaşlardan ricam, tur ekipmanlarını mümkün mertebe yazsalar bizlere de rehber olsa iyi olmaz mı? ;)

Çok güzel bir tur olduğu cümlelerinin samimiyetinden anlaşılıyor. Paylaştığın için teşekkürler. :)

• Beğen
Hepimize nasip olur inşallah. Ben bursadan ankaraya bikerede gitmeyi planlıyorum. 10 gün zamanım olmaz ama gece 12 de çıkıp 15 saatte varmayı planlıyorum. En yakın hayaliö bu.

• Beğen
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yola çıktığım ekipmanlar ve bisiklet ile ilgili detaylı bir bilgiyi yakında buradan paylaşacağım. Bu arada Ağustosun sonu gibi yol bisikleti ile 5 günlük bir hedef ile Marmaris'e gitmeyi düşünüyorum. Bu tur ile ilgilenenler bana ulaşabilir.

ne güzel bir tur, ne güzel fotolar... en çok da poz veren düşünceli köpek pozunu sevdim.
bir de temiz yüzlü saf köy insanlarının olduğu fotoyu.
ya aslında bütün fotoları sevdim. hele de şu gölet, resmen gel yüz diyor :p
iznik gölü de fotoları da şahane.

• Beğen
@nbacıshaquılle Çok dikkatlisiniz. Evet lastiği ters takmışım. Aslında ilk düz takmıştım. Rotation kısmına dikkatle baktığımı hatırlıyorum. Ancak iç lastiğin bir bölümü içeride döndüğünden ötürü lastikte sıkışma olmuştu ve istediğim basınç ayarında lastiğe hava vuramıyordum. Baştan tekrar söküp taktığımda bu sefer de dış lastik ters olmuş:)

• Beğen
Tepkiler: nbacıshaquılle
Harika bir tur olmuş, anlatımınız da bir o kadar güzel.
Bende tam tur arefesindeyim, sadece bisikletim ve ben varım. Eğer kullandığınız ekipman, araç ve gereçleri yazarsanız bize çok iyi bir rehber olur :) mesela ne kadar bütçe ayırdınız, hep çadırda mı kaldınız ?

(İstanbul'dan Antalya'ya sahil şeridinden gitmeyi düşünüyorum.)

• Beğen
Hayatını yaşamak deyimini resmen sergilemişsiniz. Sizin kadar zevk aldım diyebilirim yazılarınızdan,fotoğraflarınızdan. Çok güzel bi tur olmuş

• Beğen
Geri