Scudo Sports

2016'da Bianchi

Hastateker

Forum Bağımlısı
Tepki
737
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
Merhabalar herkese abilerim ablalarım:)
Bu yaza yeni ve ilk ciddi bisikletimi alacağım. Bianchi hem fiyat hem de göz zevki bakımından internet sitesinde gezinirken hoşuma gitti. Ama arattığımda iste; yok sahte bianchi yok orjinal bianchi yok 2000 den öncekiler orjinel diğerleri sahte...vs. ifadelerle çok karşılaştım.
Yıl 2016, Accel bisiklet üretiyor yani siteden öğrendiğim bu. Accel bisiklet Carraroyu da üretiyor onun da sitesinde aynı ibare var.
Sorum şudur sevgili büyüklerim küçüklerim: Bianchi alırsam üzülür müyüm yoksa hiç bir sıkıntı çekmeden kullanabilir miyim?

Scudo
Niye üzülesin arkadaşım zaten belirlediğin bütçede alacağın farklı markalardan bütün modeller aşağı yukarı aynı kalitededir.

Hangi modeli beğendin bilmiyorum ama beğendiğin modelin fiyatına sıfır olarak alacağın seçeneklerde çok fark olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@Hastateker Alacağınız modele bağlı şu an bendede bianchi var+ trek yol bisikletimde var hatta ve hatta market bisikletim bile var (ki kendisi 20 yıllık bisiklet)

Yol bisikletlerini beğendim sora veya tiagra setlisini seçeceğim. Yeni başlayacağım için büyük ihtimalle sora olacak. Slr 500 modeli.
Pişman olmam diyorsunuz yani; alüminyum kadrolu+maşalı sora setli başka bir marka da da aynıdır diyorsunuz doğru mu diyorum(üst markalar hariç)

Sonradan ekliyorum kusura bakmayın.
Yakın zamanda Bianchi alıp da mennun olamayan bir arkadaşımız var mı?

Öncelikle bianchi İtalyan markası lakin buradaki bianchi ile Alakası yok yanlış bilmiyorsam isim Hakkını kullanıyor idi.bianchi ile carraro aynı fabrikada üretimi yapılıyor yani üretim yeri Manisa ve büyük bi fabrika.carraro ile bianchi donanımsal olarak önemli farklar olmadığını duydum ben bianchi kullandım yıllarca ve büyük bi sorunla da karşılaşmadım açıkçası

• Beğen
@metegur

Bianchinin uluslararası sitesine baktım şimdi. Buradakiler ile alakası yok gerçekten. Hiç bir model hiç bir dal alakalı değil. Buradaki internet sitesinde dağ şehir çocuk yol diye 4 dal varken oradaki bianchi dağ kendi içinde şehir kendi içinde yol kendi içinde gruplandırılmış. Yani gerçek bianchi o. Buradaki accel kendi üretimini yapıyor herhalde. Ve de carraro ile kalite farkı olduğunu sankıyorum açıkçası?
Sizce var mıdır?
Alınca pişman olmaktan korkuyorum açıkçası:hihi:

@Hastateker sora setli alacak olsaydım bunu alırdım : (link)

Bu modelde karbon maşa var ve ön-arka bağaj takma imkanıda mevcut.

Kısaca benim tercihim bu olurdu.

• Beğen
Bianchide carraroda burda uretilmiyo burda uretilen tek bisiklet umit, uzakdoguda uretiliyo manisada montaj ve dagitim yapiliyo

• Beğen
Günaydın yorum yapan arkadaşlarım.
Teşekkür ederim kaçıyorum o markadan o zaman hemen :D triban 520 listemde mevcut evet tavsiyeniz için teşekkür ederim

Peki bu accell bisikletten şikayetçi olan var mı? Alıp da almaz olsamydım diyen? Fazla sorularım var kusuruma bakmayın

@bforummurat

Aynen ben de öyle denilince şaşırdım sizin gibi :D
Carrarove bianchi aynı firmadan aynı fabrikadan çıkıyorlar. Carraro kullananların sayısı bu kadar fazla iken Bianchiden herkes soğumuş :/
Profesyonel yarışlara katılmayacağım. Şehirde ve de uzun yol da kullanacağım. Uygun fiyatından dolayı listeye eklemiştim listeden herkesin soğuk baktığı bir marka olduğu için silmek istemiyorum daha önemli nedenleri varsa o sebeblerle silmek istiyorum :)

ya zaten yarışlara katılacak olsam gider 3-4 bin tl lik bisiklet alırım

• Beğen
yol bisikletini bilmem ama bende tdl1300 hd var ve gayet memnunum 1 yıla yakındır kullanıyorum 1000 km yi geçmiştir. hiç bir sıkıntı yaşamadım ama gezerken tanıştığım bir kron cu çok şikayetçi idi bisikletinden zaten en belirgin markalar arasındaki fark kadrolar diğerleri aynı içinize sineni alın bence btwin nin karbon maşalı olanı aklınızda olsun.

• Beğen
Geri