Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Geçen sene finishi kaçırmıştım bu sene startta olucam :) :) Bakalım bisiklet şehrimiz Konya'da ilgi ne kadar olucak :D

• Beğen
Tepkiler: Berke ve ahmetkya
Scudo
Bence konyanin dahil edilmesi ve alanyanin cikarilmamasi cok guzel olmus ayrica 134.filo komutanligina basvurulursa türk yıldızları kısa bir gosteri ucusu yapabilir ki boyle olursa tour uluslar arası ve yerel medyada daha buyuk ve vurgulu bir sekilde yer alabilir

@Serkan Mıstınoğlu
Gelirse surpriz yapmaz ve bir cok etabı derece ile bitirir ama benim asil merak ettigim andre greipel. Mark cavendish tour a geldiginden beri andre greipel cok isteksiz ve soguk davraniyo hatta gecen sene matara tasimisdi bakalim bu sene ne yapacak.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu

Ben Cavendish'in yerinde olsam gelmezdim :)

Kittel,Bouhani,Poppel'ler ve birde gelirse Greipel gelse yeter benim için :)

Bu sene Kittel'in gelme şansı çok fazla.

http://haber.stargundem.com/resimler/1154000/1155425_5.jpg

"Türkiye'ye tekrar geleceğim"

2015 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bir hayli hoş bir organizasyon oldu. Bence öbür yarışlar, organizasyonla ilgili Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndan fikirler almalı. Benim için, hoş bir ülkede, tüm yıl boyunca en mükemmel organize olunmuş yarış oldu. Türkiye'ye geldiğim ve yarıştığım için bir hayli mutluyum. Bunu geçen yıl da söylemiştim. Sonraki senelerde de bu yarışa katılmayı istiyorum" dedi.

Bu sene ortam karışık ben olsam gelmezdim ne olur ne olmaz allah korusun..

• Beğen
Tepkiler: Helen
Babadağ'ın son 1000 mtlik tırmanışı yani yarısı parke, ondan önce toprak yol. Daha geçen ay o yolu geçtim. Toprakta koşulabiliyor mu bu yarışlar?

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
İzmir'im iyiydi aslında heyecanla bekleyip izlemeye gidiyorduk , kendimizi şanslı hissediyorduk. Üzüldüm şimdi

• Beğen
Tepkiler: Helen
Fethiye Babadağ çıkışı mükemmelmiş. Bizim turda Araplarınki gibi turistler tv'de güzelliklerimizi görsün tatile gelsin anlayışında olduğu için zorluk düzeyi düşük oluyordu. Genelde düzlük etaplar vardı. Asıl şimdi yarış güzelleşmeye başladı.
Orası mutlaka çıkılası bir yermiş. Bana nasip olacak mı bakalım.:islik:

Parkur paylaşılmamış ama, Konya - Ihlara etabı ve Ihlara - Kapadokya etabı güzel olur gibi
Evet pek tabiat yok ama yinede aklıma takıldı :)

Cancellara aslında klasikler sonrası gelebilir. Parkur güzel ama lojistik sıkıntılar olabilir 7-8 günlük yarışta 2 defa aktarma olmaz. Bence düzenlemeye gidilir sonuçta Paris-Nice, Tirreno-Adriatico bile 7 etaplık yarışlar, 10 etap olacak değil ya yarış. Konya-aksaray-Alanya arası kaç km bilmem ama eğer yarış öyle olursa bence istanbul çıksın etaplardan Meryem Ana'da ya da izmir'de bitsin.

Doğu Karadeniz'de de bir etap olmalı.
Orada mükemmel tırmanma rotaları var.
Yalnız dağlara doğru asfalt yol bulmak zor.
Keşke küçük naif asfalt yolları olsa Doğu Karadeniz dağlarının. Alplerden daha güzel manzaralı sürüş rotaları olacağından eminim.
Bir de Fethiye ile Bodrum yolu arasında Köyceğiz'i çıktıktan sonra çılgın bir virajlı rampa var. Onun adını hatırlayamadım şimdi ama orası da çok zevkli bir tırmanma rotası olur. Oranın adını hatırlayan bir arkadaş varsa yazsın buraya.
O rampayı daha doğrusu dağı 1.6 benzinli bir araba bile güç bela tırmanmıştı. Öyle hatırlıyorum.

@Serkan Mıstınoğlu
Gelir herhalde abi, niye gelmesin?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@seffahcabbar Trabzon da 2 yıl yol bisikleti kullandım,rotalar çok güzel fakat yağmur ve karın olmadığı tek mevsim mayıs. Ayrıca yolların kapalı olması sonucu geçen sene ki Tour Karadeniz de silah çeken adam var. Ayrıca Alplerden güzel doğayı unutun çöp ve molozdan başka birşey yok. Var evet çok nadide 2-3 belki daha fazla rota bulunur. Ama halk,insanlar bu gibi organizasyonları kaldırabilecek gelişmede değil. Ayrıca çay zamanına rastgeldiniz mi ortalık savaş alanına döner.

Geri