Scudo Sports

2016 Bahar Klasikleri

@Hasan Saylık
Ben bu tartışmada Nibali'yi tamamen haksız görüyorum. Yarışta hiç birşey sporcuların sağlığından ve güvenliğinden önemli değil. Tirreno'nun organizatörü RCS cesurca karar alıp etabı iptal etmeseydi geçen hafta Paris-Nice'te yarım bırakılan etaptan daha kötü koşullarla karşılaşılabilirdi. 20 santimetreyi bulan kar kalınlığı, vadilerde bile sıfırın altındaki sıcaklıklar söz konusuydu. Bu koşullarda düz yolda sakin tempo ile gitmek bile zorken, önünüzdeki tekerlerden sıçrayan su ile tamamen ıslanıp inişlerde 80-90 kilometre hızlarda yarışmanın ne kadar zor ve tehlikeli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. 3 tane genel klasman iddialısı için 200'e yakın sporcuyu tehlikeye atmanın anlamı yok.

Bu arada, etap yarışlarında takım otobüsleri önden gittikleri için başladıktan sonra etabın durudurulması halinde, sporcuları toplayacak sadece ikişer takım arabası var. Dolayısıyla takımın yarısı geçen hafta Paris-Nice olduğu yolda saatlerce beklemek zorunda kalabiliyor.

Scudo
@Murat B. Murat Hocam Nibali, Giro da kar yüzünden dağlık etaplarin iptali olabilir diye katilmaktn vazgeçmiş, iki sporcu da birisi Tony Martin Nibali'ye korkak demişler, ben bu sözlere yorum yaptım, yoksa kötü etaplar tabi ki iptal edilmeli, yoksa ben mi olayı yanlış anladım.

@Hasan Saylık
Etabı iptal etmek RCS için kolay birşey değil; etabın iptal edilince TV yayın geliri, başlangıç ve bitiş kentlerinden alacakları promosyon ücreti gibi alacaklarından da vazgeçmiş oluyorlar çünkü. Organizatörün birinci önceliği sporcu güvenliğine verip etabı iptal etmesi bisikletçilerin tamamına yakını tarafından memnuniyetle karşılandı. Etabın iptalinden olumsuz etkilenenler sadece Nibali, Pinot gibi genel klasman iddiası olan tırmanışçılar.

Nibali'nin verilen karara karşı açıklamaları "180 kişinin hayatlarını tehlikeye atması, soğukta 5 saat eziyet çekmesi umurumda değil, önemli olan benim yarışı kazanmam" benzeri bir anlama geliyor.

Son bir sene içinde Vincenzo Nibali:kötü:

1-Fransa Turu'nun ilk haftası kaza yapıp kendi çarptığı adama kazaya sebebiyet verdi diye su şişesi fırlatması.
2-Gene Fransa Turu'nda kameraların net olarak çekmesine rağmen yarış liderinin sorun yaşadığını görmediğini iddaa etmesi ve atak yapması. (O grupta genel klasman iddaası olmayan birçok sporcu atak yapmazken ben farkında değildim diyerek yalan söylemesi)
3-Vuelta'da kameraların yokluğundan yararlanıp arabaya tutunması ve yarıştan diskalifiye olması.
4-Tirreno-Adriatico'da daha önceden kendisinin de kabul edip onay verdiği uygulamaya, büyük çoğunluk olumlu bakarken itiraz edip,iptal günü üşenmeyip tırmanış yerine gidip bir de video çekmesi.Sonra gelen tepkiler üzerine geri adım atıp "iptal doğru karar biz B planı olmamasını eleştiriyoruz" şeklinde kıvırması.

@Özgür R

Zeki,çevik,işinde başarılı bir sporcu ama pek ahlaklı olduğu söylenemez :)

11 yarışlık klasik maceramıza velogames heyecanını katalım, seçeceğiniz 12 kişilik takımla 11 yarışa katılacaksınız, var mısınız bu heyecana :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Bahar klasikleri oyununu hiç oynamadım daha önce,diğerlerinden farklı bir sistemi var ama deneyip öğrenelim.Ben varım:)

100 puanla 12 kişilik takım kuramıyorum, istediğim 5 kişiyi alıp diğer 7 kişiyi 4'er puanlık alsam dahi olmuyor. Bir de yarışlara katılıp katılmama ihtimalleri var bu daha zormuş.

@Ahmet.Uzun gerçekten bu sefer zor takım kuruluyor. 1-2 saattir kafa patlatıyorum, beynime kramp girecek nerdeyse :komik::komik: 24 tane transfer hakkını mantıklı kullanmak lazım, kimin ne yarışa gireceğini de takip etmek lazım :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.Uzun
@Murat A dün geceden beri çalışıyorum, hangi yarışçı nereye katılıyor, hangisi nerede başarılı olabilir, 4 puanlık ve yüksek puanlıları mı birleştirsem yoksa 6-8-10 puanlıkları mı yığsam kafam şişti :D Ulan KPSS'ye bu kadar çalışmıyorum ya :komik::komik: ben procyclingstats.com dayım oradan yarışçıların takvimlerine ve sonuçlarına bakarak seçmeye çalışıyorum :(

Arkadaşlar takım kurmak gerçekten çok zor; ilk 4-5 klasik sprinterleri güçlü olan klasikçilere uygun, ortadaki yarışlar parke taşlarda ve toprak, çamurda etkili olan klasikçilere uygun ve son klasikler ise tırmanış yapabilen ve sert kısa tırmanışları çıkabilen klasikçilere uygun bu yüzden takımı ona göre kurun. 24 tane transfer hakkımız var ki bu transferler büyük ihtimal kazananı belirleyecek :harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Yine bir klasik ve Cumartesiye koymuşlar, geçen sene de böyle miydi genelde Pazar yaparlar diye hatırlıyorum, işmiz de çıktı Cumartesi çok sevmesem de sprint klasiklerini sürprizlere gebe olacak Milano-San Remo, Fabian belli etmiyor ama bu sene çok formda Kristoff hariç onu zorlayabilicek kimse görmüyorum, Fabian kaçarsa kazanır. Ve her sene aynı aşağı yukarı aynı olan rota ,59230 dosyayı görüntüle

@taner07
Sağ ol, ama asıl demek istediğim Velogames'te bu işlemleri hangi sayfalarda, nasıl yapacağız?

@Murat A velogames ana sayfaya gir oradan sağda açık mavili menüden create team mi ne diyorsun bende şuanda visit team gözüküyor takım kurduğum için, yine çözemezsen ekran görüntüsü at buraya orada tarif edeyim :harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat A
Sagan, Nibali, VAN AVERMAET, Gilbert, BOUHANNI ,BOASSON HAGEN, CAVENDISH, DEMARE, MATTHEWS, Stybar, Pozzato, KRISTOFF, G. Thomas, P. Kennaugh, Kwiatkowski, Elia Viviani ve tabi ki Canvellara.
Sky çok güçlü bir takımla gelmiş hem kaçış hem sprint her yerde kozu var. Kristoff ve Bouhanni,BOASSON HAGEN birbirlerini düşürüp Sprint e kalmaya çalışacaklardır. Nibali, Gilbert, VanAvermaet, Stybar,Sagan ve Cancellara kesin atak yapacaklardı, yerinde ve güçlü atak yapan kazanır diyorum sprinte kalırsa da Kristoff alır diyemem yarışlarda çok zayıf gözüküyor ayrıca Paolini'de cezalı.

@taner07 takımı kurdum, eurosport yine klasikler yerine biatlon falan yayınlarsa azımı bozucam:)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Ligimizi de açtım, lig numaramız; 16112733. Herkese başarılar :harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@Kazuya Ben Almanya Ligi sürprizi bekliyorum, Biathlon da Fransızlar çok iyi gidiyor Fourcade ve Mari Dooren Habert Dünya şampiyonası madaklyaları sonrası Fransız olan Eurosport biraz daha önem veriyor kış sporlarına. Şu an 15.15 de Eurosport 1 de 165 dakika bisiklet yayını var gözüküyor fakat Eurosport yayın akışı hataları sadec bisiklet yarışlarına rastgeliyor.m

@Hasan Saylık aslında bakmayın bu ara çok kış sporu gösteryior diye biatlondan çıkardım hıncımı ama onu da göstersin elbette. Futbolu zaten milyontane farklı yerden izleme imkanı var. Bisiklet gibi sporun üvey evlatlarına sahip çıkıyordu eurosport ama görüyorum ki yokluktanmış. Alman ligini alınca tarafını seçti hemen

Geri