Scudo Sports

2015 Tour of Turkey tarih/programı belli olmadı mı ?

@mehmetsunu

Ne yapayım, uçak bileti almayayım mı ?

Scudo
@Cenk K.

Sevgili saygılı bisikletsever dostum, ben böyle düşünüyorum bu yılki tur iptal. bak ben buraya yazdım. Sonra iptal olduğunda bu adamda söyledi dersiniz. nedenmi iptal olacak. Birden çok sebebi var. Bazıları aptalın bile malumu olan sebebler. Diğerlerini burada yazamam BFSK (bisikletforum sansür kurulu)dan geçemeyebilir. Bak bir örnek vereceğim. 5 yıldır düzenli olarak yapılan türkiyedeki bir elin parmağını geçmeyen yol bisiklet yarışından biri olan muhsin yazıcıoğlu yol bisikleti yarışı bu yıl düzenlenmedi. Yani bu işlere boş işler gözüyle bakan bir zihniyet var. Hem Türk futbolu bile yerlerde sürünürken bisiklet sporunuda kim takar allasen.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
İstanbul, İzmir ve Antalya'nın geçilmesi güzel ancak bunlara ek olarak mesela Eskişehir civarlarında bir etabın çok renkli olabileceğini düşünüyorum ben. Arabayla bile olsa hep hayalini kurardım Eskişehir'den çıkıp Sarıcakaya üzerinden Bolu'ya giden yaklaşık 180 km'lik yolu geçmeyi. 750 rakımdan başlayıp 20-30 km içinde önce 1400 rakıma, oradan 100 civarı rakımlara inmek, sonra yine 1300-1400 civarlarına tırmanıp 1000 rakımda bitirmek falan, efsane olurdu. Mont Ventoux'lar, Stelvio'lar, Alpe d'Huez'ler pok yesin :) Hem bu yolun bahsettiğim Eskişehir'den Sarıcakaya'ya kadar olan 30-40 km'lik kısmı Türkiye Ralli Şampiyonası'nda en zevkli asfalt etaplar olarak geçiliyor.

Konudan çok da uzaklaşmadan forumun yeni bi üyesi olarak bi de soru sorayım; etaplar 3 aşağı 5 yukarı belli gerçi ama İstanbul içinde bir son etap veya bu civarlarda geçilecek her hangi bi etaba seyirci olarak kendi bisikletimle Tekirdağ'dan kalkıp gitmeyi düşünüyorum. Bu tarz organizasyonlar yapılabilir mi, zaten yapılıyor mu, katılmak için neye ihtiyacım olur, daha erken mi?

Mont Vantoux, Alp dHuez i bu kadar efsane yapan sadece eğimleri değil seyircileri, insanların o zirvelere olan bağımlılığıdır. Düşünün Hollandalılar köşesini olaya sadece eğim zirve açısından bakamayız. Elmalı yada Meryem Ana yokuşlarına toplayalım 10 bin kişi bakalım neler oluyor gelecek sene UCI'ın bile bakış açısı değişir.
Takımlar buraya antrenmana geliyor,gençler kendilerini göstermeye geliyorlar. 3 zirve bitişi varsa 4 tane de sprint etap olmalı. Kİmse kendini öldürücü zirvelerde yıpratmak istemez. Çünkü böyle zorlu zirvelerin yorgunluğu 3-5 günde atılamıyor. Bir de adamlar üstüne yolculuk yapıp Giro ya gidiyorlar. Tek yol yarış kategorisinin bir şekilde 1. HC'ye yükseltilmesi şart . Bunun seyirciyle ,etaplarla, bir şekilde yapılması lazım. Pekin Tur'u gibi World Tour kategorisinde yapılıp, sonra yarışın bitirilmesindense 1.HC'ye yükseltilip bu şekilde devam etmesi daha iyidir.

(link) Ömer yavru ve mehmet şafakçı şu an canlı yayında bilginize

Geri