Scudo Sports

2015 Orbea Orca

Scudo
@9magiko

Easton EC90 SLX3 kullanıyorum şu an. 42cm genişliğinde.

@ToffieBoi

Ben de forumdan Cevdet Bey'den almıştım aynısından sağolsun, ama kullanamadım henüz. Nasıl sence memnun musun?

Bir de hemen sinir edeyim :) boğaz niye EC90 değil kardeşiiiim?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@9magiko
Gayet güzel, oldukça memnunum gidondan. Yeterince rijit, çok hafif ve çok çok rahat.
Yol bisikleti de olsa bisiklette konfor arayan biriyim ben. (O yüzden 27mm'lik devasa Challenge Paris Roubaix lastikler takılı şu an üzerinde) Gidon da konfora oldukça katkı sağlıyor.

Gidon boğazının EA90 olması ise biraz bütçe ile alakalı. Karbon gidon boğazına, bunun 3-4 katı para verip, 3-4 kat performans alamayacağımı düşünüyorum.
Aradaki fiyat farkını daha mantıklı yerlerde değerlendirmeyi tercih ediyorum.

Bir gün çok uygun fiyata, 12cm'lik EC90 gidon boğazı bulursanız haber verin ama... :D

@ToffieBoi

Tamamdır :) 90-100 bulan da bana haber versin. Diyelim boğazı bulamadık EC90 sele borusu bulduk o da olumlu.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@ToffieBoi Gökhan kullandığın rublelere baktımda 12'li hep. 12'li rublelerin 11'lilere göre avantajlı olduğu taraflar var mı ?

@Furkan TK

Yarışmıyorum ben. O yüzden yokuş aşağı, 60-65 kilometre hızlarda pedal çevirmeye ihtiyacım yok.
53/11'e, hatta 52/11'e bile ihtiyacım yok. O nedenle 12'li ruble aldım hep.
Böylece kullanmayacağım 11T dişli yerine, sıkça kullandığım üst dişlilerde bir vites seçeneğim daha oluyor.

ben mtb ciyim hiç sevmem yol bisikletini ama... Sırf şu bisiklet izlenmek için bile alınır o kadar tatlı bir şey ki nazar değmez inşallah.

MERHABALAR
Mayıs ayında barselonada olacağım. Gelirken bir ORBEA alıp geleyim diyorum. Fakat sorun şu ki ilk yol bisikletim olacak ve ben yol bisikletinden pek anlamam.Hangi jant seti daha akıcıdır bilmem mesela. Endurance road bike kategorisi daha rahatmış onu biliyorum ve ben o yüzden cannondale synapse istiyordum aslında. Orbeanın memleketi ispanya olduğu için ona yöneldim. Orbea Avant ta synapse gibi endurance galiba ama orcaların rahatlık olarak iyi olduğu yazılmış. Ama Orcalar avantlardan pahalı galiba. Aradaki fiyat farkına değer mi? Tavsiye edeceğiniz bir f/p modeli var mıdır acaba? Bildiğiniz mağaza da varsa söylerseniz sevinirim.

@a.latif

Orca oldukça rahat bir kadro, Avant'tan geri kalır bir yanı yok.
İkisi arasında tercih yapacaksanız eğer, sürüş tarzına göre tercih yapmanız gerekiyor. Orca çok daha canlı, agresif bir kadro. Avant ise daha ağırbaşlı, sakin.
Nasıl bir bisiklet aradığınız çok önemli.

@ToffieBoi

Teşekkürler cevap için. Orca tercih edeceğim galiba. İlk yol bisikletim olacağı için en ucuz orcayı alayım diyorum :) pişmanlık duyarsam satarım diye. Aslında orbea orca gold diye bir serisi varmış. Tasarımına bayıldım. Keşke üretmeye devam etselermiş.Kaç paraysa verirdik. Kadir inanır gibi konuştum :)

Dün güzel bir Kartepe turu yaptık.
Şansımıza başlangıç yağışlı, orta bölüm rüzgarlı, zirve ise karlıydı. Ama yine de süper bir tur oldu.
Özellikle otelin kayak pistinin arkasında kalan yolda yerde hala kar vardı. Çok eğlenceli bir tur oldu.

2016-03-19 09.25.19.jpg
Arkadan çıkan yolun manzarası çok daha güzel. Trafik de çok az.

2016-03-19 09.51.37.jpg
Hava soğuk ama tırmanış vücudu ısıtıyor.

2016-03-19 09.57.12.jpg
Karlar yol kenarında ufak ufak belirmeye başladı.

2016-03-19 10.33.23.jpg
Pek çoğu yol bisikletinin bu gibi yollarda kullanılamayacağını iddia etse de, öyle bişey yok.

2016-03-19 10.36.44.jpg
Buralarda çamur başladı ama hala fotoğraf çekebiliyorum bisiketi sürerken. İleride çamur artmaya başladı ve son bölümde karlar bütün yolu kaplıyordu. Yol bisikletiyle o yollarda pedal çevirmek ise süper eğlenceli.

2016-03-19 14.44.55.jpg 2016-03-19 14.45.01.jpg
Bisikletin son hali ise bu şekildeydi :D

Daha önce bir kerede ben çıkmıştım 20 kg lık tur bisikletiyle çokta yorucu olmuştu çıkarken bikaç sefer geri dönsemmi diye düşünmedim degil zirveden sonra inişi anlatılmaz yaşanır diyorum

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@ToffieBoi kaç MM lastik kullanıyorsun Gökhan. Toprak yollar da patlatma yaşıyor musun. Şöyle kaliteli toprak yolları asfalttan daha çok seviyorum.
Edit: Diğer başlıkta varmış bilgiler.

bu kartepeye çıkan diğer yol sanırım ? siz sağ taraftan çıktınız sanırım ?

@Hasan Saylık
O kadar da temiz toprak değildi aslında :)
Screen Shot 2016-05-29 at 13.34.41-01.jpeg

27mm Paris Roubaix Open Tubular kullanıyorum. Fakat havalar düzelmeye başladı ve çamur oranı oldukça azalıyor. Bundan sonraki tırmanışı 25mm Vittoria Pave Tubular ile yapacağım.
Lastik patlama sıkıntısı olmuyor, çünkü çamur ve toprak, asfalt yolda bulunan cam vs.'den çok daha güvenli.
O nedenle patlak sıkıntısı yaşamanız çok çok zor.
Arkadaşım Grand Prix 4000 SII ile çıktı mesela ve o da hiç sıkıntı yaşamadı :)

@Volks
Evet, anayol değil burası :)
Aşağıdaki rota;
(link)

Geri