Scudo Sports

2015 Mosso Modelleri

Ağırlıklara takılan bir kaç kişi olmuş, ben bu ağırlıkların pek doğru olduğunu düşünmüyorum en azından yol bisikletleri için.
Karbon 105 ve Tiagra'lı modeller arasında sadece 80 gram fark var bu yazılana göre. Böyle bir durum mümkün değil en az 200 gram fark çıkmalı.
Alüminyum Tiagra ve Sora setli modellere de bakarsak Sora sistemli model 100 gram daha hafif çıkmış böyle bir durum da imkansız...
Kim yapıyorsa bu işi hem fotoğrafları batırmış hem de bilgileri yanlış girmiş.

@Melih Çolak
Jant ve lastik bu problemi çıkartıyor bence.

Scudo
@Berke K.

valla banada yanlışlık var gibi geldi o carbon mtbnin en az 12 kg diye tahmin ediyorum. valla hoşuma gitti ne var yok satıp alasım var :)

Wildfire'lar 29" mi olmus simdi? NG650 piyasayi ele gecirecek o zaman

@Batuhan Köksal
26 ve 27.5 olanları da var eklemedim.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
kros bisiklette ne diye eski model sora kullanılmış?

Sora setli yol bisikleti 9,22 kg, 105 setlisi 9,24 kg, Tiagrası da 9,32 kg. Tartan her kimse dalga geçmiş :D

@emir yakup bulut

Yeni model kullanılmış ancak fotoğraf çekimlerinde eski model takılı.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Biz 4 arkadaş mosso bisiklet satın almıştık 2014 model.Donanım ve kadrolarımız değişmemesine rağmen ağırlıklarının 2014e göre 500gr ile 1000gr arasında fazla 2015lerde. Şaşırdım.Bisikletler tamamen aynı aslında.

bu mosso 29luk karbon olanın sadece kadrosunu almak istesek nerden alabliriz :D bilen var mı :D

ağırlık ve fotoğraf konusuna kesinlikle katılıyorum bir önceki seri 105 setli mossom pedal,suluk dahil daha hafif

kullanılan lastik markalarıda çok salakça. hepsi değişmiş chaoyang diye bi marka kullanılmış çoğunda. ama çoğu bisiklette ki 0.5 kg farkın sadece bundan kaynaklandığını sanmıyorum. muhtemelen tartan salak yanlış tarttı bu bisikletleri.

lastik ve jantlar cok dandik ve ağır oldugu için bu kadar fazla ağırlık çıkmış
730 tca 105 li bisiklet alırsam eğer
en azından jant+lasitk masrafı çıkacak
hatta selede pek iyi bişeye benzememkte görmeden karar vermemek lazım
yol bisikletinde ustat arkadaslar drobbarın geometrik olarak şekli bana bir garip geldi sizce nasıl?

@harun tınas

Evet bana da oldukça garip geldi dropbar.
Yani Mosso'nun bu sene de yaptığı tek şey donanım takmak. Ne jant, ne lastik, ne sele, ne de gidon var doğru düzgün.

@Onurcan Ökse
Bence sadece kadro maşa ve vites sistemine para harcıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Onurcan Ökse
chaoyang marka lastikler bizim burda shimal marketçi bisikleti var onlarda oluyordu demekki mosso bi yerden kısmak istemiş :D karbon kadroya hakarettir :)

2013 ağustosunda mosso 722-105 almıştım jant-lastik ve gidon değişti aynı durum yeni modellerde de mevcut :D jant ve lastikler değiştikten sonra ( continental gatorskin katlanabilir 25c, shimano rs-10 jant seti ve ritchey comp gidon) 700-800 gram hafiflik geldi bisiklete

yeni nesil yol bisikletindeki jantlar ne durumdadır bilemem ama ben çok çektim :D alır almaz lastiklerini değiştirmenizi öneririm, yol bisikletinde iyi lastik gereklidir. mtb veya tur bisikletinde lastiklere çok iş düşmez ama yol lastiği en basit şekilde güvenliğiniz için iyi olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Berke
sadece mosso için soylemiyorum diğer tüm yerli yabancı markalar keşke şu markayı taklit etseler
(link)

bisikletin a-z ye tüm özellikleri yazılıp çizilmiş geometrik şekli olsun dişli oranları olsun,drobbarın markası vs vs... daha bir çok özellilliği markaların internet siteleri ve kataloglarında yazmamakta sanki devlet sırrı anlamış değilim
carrarosuda boyle salcanosuda boyle sedonasıda boyle bisiklet seçiçiem daha ruble ve ayanakol dişli oranlarını bilemiyoruz
(alacağım bisiklette 34-50 aynakol ve 32Lik ruble olmasını istiyorum)

@Berke K.
ozaman hiç gerek yok almaya zaten 3000 TL ye karbon zor bence muhakkak bir yerinden eksiltiyorlar

@harun tınas

Bu linkteki Canyon' u o site üzerinden buraya sipariş ile getirtebiliyor muyuz ?

@tolga akyol
evet %18 vergi +200€ kargo ücreti ödeyerek

@tolga akyol
@harun tınas

Yani 1487 Euro fiyata bisikleti Türkiye'ye getirtebilirsiniz.

200€ ne kargosu yahu? Yuh!

Geri