2015 AYDOS Koşu-Bisiklet Yarışları

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Tarih 22 Şubat / 15 Mart / 5 Nisan
Yer AYDOS Ormanı Yakacık/Kartal
Bireysel Koşu Kısa parkur 4K veya uzun parkur 11K
Bireysel Bisiklet Kısa parkur 10K veya uzun parkur 20K
Kombine (Koşu+Bisiklet) Kısa parkur (4K Koşu + 10K Bisiklet ) veya Uzun parkur (11K Koşu + 20K Bisiklet)
Takım Yarışı (Koşu+Bisiklet) Kısa parkur (4K Koşu + 10K Bisiklet) veya Uzun parkur (11K Koşu + 20K Bisiklet)
Organizasyon Team Kronos & sporyap.net
Destekleyenler KARTAL Belediyesi, DELTA Bisiklet, LİPTON, KNORR
Erken kayıt tarihi ve ücerti 31 Aralık' a kadar Tek branş ilk ayak 40TL / üç ayak için toplu kayıt 90TL veya Kombine ilk ayak 60TL / üç ayak için toplu kayıt 120TL
Geç kayıt tarihi ve ücreti 1 Ocak - 16 Şubat Tek branş ilk ayak 60TL / üç ayak için toplu kayıt 150TL veya Kombine ilk ayak 75TL / üç ayak için toplu kayıt 180TL
Sağlık ve güvenlik Yarışma alanında 1 adet ambulans ve sağlık ekibi hazır olacaktır.
Koşucu profili Tüm katılımcıların 18 yaşını doldurmuş olması (en küçük 1997 doğumlular) zorunludur.

Program
08.00 Mecidiyeköy ve Kadıköy servis kalkış
08:30 Koşu kayıt masası açılır (numara-çip dağıtımı)
10:00 Koşu başlangıcı
11:30 Koşu parkuru kapanır
12:00 Koşu ödül töreni
12:00 Bisiklet kayıt masası açılır (numara-çip dağıtımı)
13:00 Bisiklet başlar
14:30 Bisiklet parkuru kapanır
15:00 Bisiklet ve ikili yarış ödül töreni
15:45 Servis kalkış

Ulaşım
Servis kullanımı: Yarış günü 08:00 da Avrupa Yakası Mecidiyeköy Trump Towers önü ve Anadolu Yakası Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden birer adet 27 kişilik araç kalkacaktır. Araçlara yalnızca yarışmacılar binebilir, bisiklet taşınamaz.

Araçla geliş
Özel aracınızla E5 Kartal Köprüsü' nden Yakacık Uğur Mumcu yönüne (yukarı) doğru dönerek Aydos Ormanı 2. Kapı'ya ulaşabilirsiniz.

Toplu ulaşımla geliş
Gebze yönünden E5' ten gelen otobüs ve minibüsler ile Kartal Köprüsü' ne kadar gelerek buradan Kartal-Uğur Mumcu minibüs veya otobüsleri ile 2. Kapı önünde inebilirsiniz. Kadıköy yönünden 21U otobüsü gelebilir veya metro ile Kartal son durakta inerek Kartal Köprüsü'nden yine Uğur Mumcu araçları ile 2. Kapı'ya ulaşabilirsiniz.

Toplanma alanı
Yarış başlangıç-bitişi, toplanma, ısınma ve tören alanı AYDOS Ormanı 2. Kapı girişidir. Bu bölgede tuvalet, su, elektrik, otopark ve cafe hizmetleri mevcuttur. Alanın otoparka uzaklığı 50 metredir.

Arazinin bazı kısımlarında çıkış ve inişler bulunmaktadır. Zemin, yaklaşık 1,5 kilometrelik asfalt geçişler ile bazı kısımları taşlı geneli sert topraktır. Müsabakalar 230m rakımdan başlar ve parkurunun en yüksek noktası 280 metredir. Tüm parkurun yükselti farkı sadece 50 metredir ve bu kategori bir yarışma için oldukça kolay bir parkurdur. parkurların tamamı hiç durmadan koşulabilir niteliktedir. Koşunun bazı kısımlarında dar patikalar ve mevsim itibarı ile kısa su geçişleri olacaktır. Bisiklet için bu kısımlar parkurdan çıkartılmıştır. Parkurun bu özellikleri oldukça eğlenceli ve farklı bir arazi deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır. Hava şartları göz önünde bulundurularak uygun kıyafetler giymenizi öneririz.

Koşuda toplu start alarak parkurda ayrılırlar. Yarışın tümü herhangi bir koşu ayakkabısı ile rahatlıkla koşulabilir niteliktedir. Buna rağmen tabanı biraz kalınca ve şok emici tabanlı bir ayakkabı ile koşmanız önerilir. Bisiklet yarışı da toplu start ile başlayacaktır. 10 Kilometrelik parkurda kısa mesafe 1 tur, uzun mesafe 2 tur olarak tamamlanacaktır. Yarışmada amortisörlü dağ bisikleti (MTB) ve kilitli pedal kullanmanızı öneririz. Gözlük, eldiven ve pedli bisiklet taytı da konfor ve güvenlik için önerilir. Kask takmak kesinlikle zorunludur.

Su istasyonu: Koşuda uzun parkurun orta kısmında su istasyonu bulunacaktır. Bisikletçiler sularını mataralarında taşımak zorundadır. Tur geçişinde su ikmali yapılabilir.

Sporcu Kiti
Koşucu veya bisikletçi her katılımcıya elektronik çipli numara, ikramlar ve üç ayak için toplu kayıt yapanlara yarışma tişörtü verilir.

Sporcuya ait yarışma numarası ve çipi her ayak ve branş için aynı olacaktır. Yani aldığınız numara ve çip sizin kimliğinizdir. Hangi kategoride yarışırsanız yarışın aynı numara ve çip ile parkurlara girmelisiniz.

Numara ve çiplerin korunması sporcunun sorumluluğundadır. Katıldığı her müsabakada numara ve çipini kullanmayan/unutan yarışmacılar yarışma ve sıralama-tasnif dışı kalırlar.

Bireysel Tekli Yarış (Koşu veya Bisiklet)
Koşu seçenekleri: 4K (kısa parkur) veya 11K (uzun parkur) / Bisiklet seçenekleri: 10K (kısa parkur) veya 20K (uzun parkur)

Parkurları tamamlama limiti koşu için 1 saat 45 dakika, bisiklet için 1 saat 30 dakikadır. Bu süreler içerisinde parkurunu tamamlayamayanlar tasnif dışı kalırlar. Buna göre uzun/kısa parkur seçeneğine karar vermelidir.

Koşu veya bisiklet her ikisinde de her ayakta kısa parkur için kadın ve erkeklerde genel klasman sıralaması yapılır (yaş grubu sıralaması yoktur).

Uzun parkurlarda ise her ayakta kadın ve erkeklerde 4 farklı yaş grubu (18-29 yaş / 30-39 yaş / 40-49 yaş / 50 ve üzeri yaşlar) sıralaması yapılır. Ayrıca üç ayak sonunda toplam puanlara göre yine kadın ve erkeklerde 4 yaş grubunda tasnif yapılır.

Uzun parkurlarda üçlü seri sonunda toplam puanlara göre eşitlik halinde; son ayaktaki bitiriş sırasına bakılacaktır. Müsabakayı önde bitiren sporcu avantajlıdır.

Her ayağa tek tek kayıt olma halinde her seferinde yeni kayıt formu doldurulur ve istenirse branş veya parkur seçeneği değiştirilebilir. Fakat puanlı seri için baştan toplu kayıt yaptırmalısınız ve seçiminizi bir daha değiştiremezsiniz. Katılamadığınız bir yarış ayağı olursa puanlı seri tasnifinin dışında kalırsınız. Koşu veya bisiklette uzun parkur puanlı seriye katılmak için toplu kayıt ücreti yatırılmış olmalıdır.

Kombine (Koşu+Bisiklet) Bireysel Yarışı
Kısa parkur seçeneği: 4K Koşu + 10K Bisiklet / Uzun parkur seçeneği: 11K Koşu + 20K Bisiklet

Kombine (İkili) bireysel müsabakalara katılan tüm yarışmacılar ayrıca kendi kategorilerindeki (kısa parkur için genel klasman, uzun parkur için yaş grubu) koşu ve bisiklet klasmanlarında da değerlendirilir ve ödüllerini alırlar.

Kombine sıralamasına girmek için tüm ayaklardaki kısa koşu+bisiklet veya uzun koşu+bisiklet parkurları tamamlanmalıdır. Müsabakanın birine katılmayan veya bitiremeyen yarışmacılar puanlı seride sıralamaya giremezler. Seri için kısa veya uzun parkur seçeneği en başta bir kez seçilir ve bir daha değiştirilemez.

Bu klasmanda her ayak sonunda ayrıca bir kombine değerlendirilmesi yapılmaz. Serinin sonunda hem kısa hem de uzun parkurlar için yaş grubuna bakılmaksızın sadece genel klasman kadın ve erkek sıralaması baz alınarak toplam puanlara göre ayrı bir kombine sıralama yapılır.

Kombine (koşu+bisiklet) serisi sonunda toplam puanlara göre eşitlik halinde; yaşa bakılacaktır. Yaşı büyük olan sporcu avantajlıdır.

Kombine puanlı seriye katılmak için; kayıt formunda "kombine kısa" veya "kombine uzun" seçenekleri işaretlenmeli ve toplu kayıt ücreti yatırılmalıdır.

Takım Yarışı
Takım kısa parkur: 4K Koşu + 10K Bisiklet / Takım uzun parkur: 11K Koşu + 20K Bisiklet

Takımlar klasmanında yarışacak yarışmacılar aynı zamanda kendi parkurlarında kısa koşu/bisiklet veya uzun koşu/bisiklet ya da uzun/kısa kombine klasmanlarında ilgili kategorilerde ayrıca değerlendirilirler ve dereceye girmeleri halinde tüm ödüllerini alırlar. Bu kategori için ayrıca katılım ücreti ödemeniz gerekmez. Yani kendi müsabakanız için yarışırken bir arkadaşınız ile eşleşerek aynı anda takımlar klasmanında da mücadele edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken; kayıt formunda takım arkadaşınız ile aynı takım ismini ilgili kutucuğa yazmaktır. Bu kategori, sizleri ortak yarışmaya teşfik etmek ve etkinliği daha eğlenceli hale getirmek için konmuş ek bir seçenektir.

Takım kategorisine katılmak için 1 koşucu ve 1 bisikletçi olarak takım kurulmalıdır. Takım sporcuları her ayak için aynı kişilerden oluşmalıdır. Takım elemanları farklı ayaklarda kendi arasında koşucu-bisikletçi olarak yer değiştiremez. Yarışmacılardan birinin katılamaması durumunda farklı bir kişi takıma dahil olamaz. Takımlar erkek+erkek veya kadın+kadın ya da kadın+erkek olarak kurulabilir. Takım üyeleri farklı yaş kategorilerinden seçilebilir. Her koşulda tüm takımlar tek klasman olarak "takımlar klasmanında" değerlendirilirler. Takım puanları hesaplanırken sporcuların kategorilerindeki yaş grubu sıralaması değil, genel klasman sıralamaları baz alınır.

Takım klasmanında puanlı seride sıralamaya girebilmek için her ayakta aynı koşucu ve aynı bisikletçinin aynı uzunluktaki parkurları tamamlaması gerekmektedir.

Takımlar klasmanında seri sonunda toplam puanlara göre eşitlik halinde; yaşa bakılacaktır. Takım üyelerinin yaşlarının toplamı fazla olan takım avantajlıdır.

Kısa veya uzun parkurlarda takım klasmanında yer almak için; koşucu ve bisikletçi her ikisinin de toplu bireysel kayıt veya toplu kombine kayıt ücreti yatırması gereklidir.

Ödüller

A. Bireysel Ödüller: Her ayakta bireysel koşu veya bisiklet kısa parkurlarda kadın ve erkekler genel klasman ilk üç dereceye, uzun parkurlarda ise kadın-erkek yaş grupları ilk üç dereceye madalya verilir.

Bireysel koşu veya bisiklet kısa parkurları için puanlama yapılmaz ve seri sonunda bir ödül yoktur. Uzun parkurda bireysel puanlı seri sonunda kadın ve erkekler yaş gruplarında ilk üç dereceye kupa ve hediye çeki verilir (Birinciye 250TL - İkinciye 200TL- Üçüncüye 150TL).

B. Bireysel kombine (koşu+bisiklet) Ödülleri: Üçlü seri sonunda yaş grubuna bakılmasızın hem kısa parkur hem de uzun parkur için kadın/erkek genel klasman ilk üç dereceye kupa ve 300TL hediye çeki verilir. Kombine yarışmacıları ayrıca her ayak için ve puanlı serilerde koşu ve bisiklet için ayrı ayrı açıklanan tüm bireysel ödülleri de alırlar.

C. Takım Ödülleri: Takımlar klasmanında kısa ve uzun parkurlarda cinsiyet veya yaş grubuna bakılmaksızın genel klasman sıralamasına göre ilk üç takıma seri sonunda kupa verilir. Takım üyeleri ayrıca kendi bireysel ve kombine kategorilerinde de değerlendirilerek sıralamaya girer ve ayrı ayrı tüm ödüllerini alırlar.

Ayrıca çekiliş ile sürpriz sponsor ödülleri (yarış alanında duyurulacaktır)

ÖNEMLİ: Tüm ödüller törende sırasıyla verilecek, erken ayrılmak isteyenler için özel bir uygulama olmayacaktır. Törene katılamayacak yarışmacılar, yerlerine bir refakatçi bırakmalıdırlar. Ödüller daha sonra iletilmeyecektir. Ödül alacak kişilerin, destekçi kurumların, organizasyon komitesinin onurlandırılması için etkinliğin tamamını bir bütün olarak düşünerek katılmanızı ve programa uymanızı önemle rica ederiz.

Puanlama-Sıralama
A. Yaş Grupları: Yaş gruplamaları yapılırken nüfus kağıdındaki doğum yılı göz önüne alınır. İtiraz halinde TC kimlik kartı ibraz edilmelidir. Kısa parkurlarda yaş grubu yapılmaz. Uzun parkurlarda ise aşağıdaki 4 yaş grubunda sıralama yapılır.

18-29 Yaş (1997-1986 doğumlular) / 30-39 Yaş (1985-1976 doğumlular) / 40-49 Yaş (1975-1966 doğumlular) / 50 ve üzeri yaşlar (1965 ve altı doğumlular)

B. Puanlama-sıralama: Puanlama dereceye değil, her ayaktaki bitiriş sırasına göre yapılacaktır. Buna göre müsabakayı daha önde bitirmek avantajlıdır. Toplamda en az puana sahip yarışmacı daha üst sırada yer alır. Bireysel seride üç ayak sonunda toplam puanlarda eşitlik olması halinde, son (üçüncü) ayaktaki bitirme sırasına bakılacaktır. Daha önde bitiren yarışmacı avantajlıdır. Koşu veya bisiklet kategorilerinde kısa parkurlar için sıralaması yapılmaz. Uzun parkurda yaş grubu sıralamasına girebilmek için; her üç ayakta da kendi branşında müsabakalara girmiş ve tamamlamış olunmalıdır.

Kombine (koşu+bisiklet) değerlendirmesinde hem kısa parkur hem de uzun parkurda kadın/erkek genel klasman sıralaması yapılacaktır (yaş grubu yapılmaz). Sporcuların her branş için topladıkları puanlar birbirine eklenir. Sonuçta puan eşitliği halinde yaşı büyük olan sporcu avantajlıdır. Serinin sonunda sıralamaya girebilmek için kısa veya uzun parkurlarda hem bisiklet hem de koşuda üç ayağa da katılmış ve bitirmiş olmak gereklidir.

Takım (koşu+bisiklet) sıralamasında ise, takım üyelerinin kendi branşlarındaki üç ayak puanları toplanarak bir takım puanı oluşur. Yine yoplam puanı en az olan takım daha üst sırada yer alır. Eşitlik halinde takım üyelerinin yaşları toplamı daha fazla olan takım avantajlıdır. Kısa veya uzun parkurlarda takımlar sıralamasına girebilmek için; takımın koşucu ve bisikletçisinin her üç ayakta da müsabakalarına katılmış ve bitirmiş olması gerekir.

Kayıt Prosedürü
Son kayıt tarihi 16 Şubat Pazar günüdür. Bu tarihinden sonra veya yarış alanında ilk ayak veya serinin tamamı için kayıt alınmayacaktır. İkinci veya üçüncü ayaklara katılım için kayıt tarihleri, ilgili müsabakadan önce açıklanacaktır. Tek ayak için kayıt yaptırıp gelememe durumunda, kayıt ücreti bir başka ayağa veya kişiye aktarılamaz.

Tek branş (koşu veya bisiklet) ilk ayak katılım ücreti 40TL / Üç ayak için toplu kayıt ücreti 90TL

Kombine (koşu + bisiklet) ilk ayak katılım ücreti 60TL / Üç ayak için toplu kayıt ücreti 120TL

Kayıt için hesap bilgisi:

Hesap sahibi: Utkuer Yaşar
IBAN: TR71 0006 2000 1350 0006 6292 03
Banka-şube: Garanti Bankası- Ortaköy (135)

Lütfen EFT/Havale dekontuna yarışmacının ismini yazmayı unutmayın. ATM den yatırdıysanız lütfen bilgi maili atınız. Aksi halde ödeme takibi yapılamadığından kaydınız tamamlanamaz.

ÖNEMLİ:
Katılımcıların (iş, aile,sağlık vb.) herhangi bir nedenden ötürü etkinliklere katılamaması durumunda ücret iadesi yapılmaz. Kayıt ücretleri bir başka ayağa/yarışa/kişiye aktarılamaz. Bu şartlar göze alınarak tekli veya çoklu branş ve seri için kaydınızı yaptırmalısınız.

Yarışma Kuralları/ Hatırlatmalar
  • Kayıt formunu doldurup, kayıt ücretini yatırmalısınız. Ücret onayı alan katılımcıların bilgileri yarışmacı listesinde yayınlanır. Listedeki bilgilerinizde değişiklik olacaksa lütfen mail atınız.
  • Yarış günü nüfus kağıdınız (itirazlara karşı) yanınızda olmalıdır, yaş tasnifi buna göre yapılacaktır. Gün veya aya bakılmadan sadece yıl olarak değerlendirilir.
  • Yarışma parkuru işaretlidir ve parkur dışına çıkılması diskalifiye sebebidir. Parkur üzerinde yönlendirme işaretleri ve hakem kontrol noktaları ile video çekimi olacaktır.
  • Yarışmacılara yarışma günü numara, çip ve 4 adet çengelli iğne verilecektir. Numarasız ve çipsiz koşucular yarışa katılamazlar.
  • Bu seri özel bir etkinlik olacağından herhangi bir sağlık raporu veya lisans gerekliliği yoktur. Bununla birlikte katılımcıların sağlık durumlarının bu tip bir yarışmaya uygun olduğunu ve tüm riski üstlendiklerini belirtir “Risk Kabul Formu” ‘nu yarışma günü kayıt masasında imzalamaları gerekmektedir.
  • Yarışma alanı asfalt ve toprak arazi karışımıdır. Yarışmada genel trafik, mülkiyet ve güvenlik kurallarına uymak yarışmacının kendi sorumluluğudur.
  • Yarışma parkuru dışındaki yasaklanmış alanlara da girilmemelidir. Kural ihlallerinden doğabilecek hukuki sorunların muhatabı yarışmacıdır, organizasyon sorumlu tutulamaz.
  • Parkurda su istasyonu bulunacaktır. Doğayı kirletmemek için suyunuzu masa civarında içip kağıt bardağı çöp kutusuna atmalısınız. Su bardağı ile istasyondan uzaklaşamazsınız. Bunun haricinde kişisel su taşıma aparatları (matara,çanta vs) ile yarışabilirsiniz.
  • Yarışma süresince çevreye hiçbir şekilde çöpünüzü veya fazlalığını hissettiğiniz bir malzemenizi atamaz/bırakamazsınız. Bu davranış diskalifiye sebebidir.
  • Araçlarınızı size ayrılan otopark alanına bırakabilirsiniz.
  • Soyunma-giyinme veya kıyafetlerinizi bırakmak için organizasyon çadırına kullanabilirsiniz.
  • Mevsim itibarı ile hava değişken olabilir. Hava durumu takip edilerek buna uygun kıyafetler seçilmelidir. Bisiklette kask takmak kesinlikle zorunludur.
  • Tüm ödüller törende sırasıyla verilecek, erken ayrılmak isteyenler için özel bir uygulama olmayacaktır. Törene katılamayacak yarışmacılar, yerlerine bir refakatçi bırakmalıdırlar. Ödüller daha sonra iletilmeyecektir. Ödül alacak kişilerin, destekçi kurum ve kişilerin, organizasyon komitesinin onurlandırılması için organizasyonu bir bütün olarak düşünerek katılmanızı ve programa uymanızı önemle rica ederiz.
  • Katılımcıların (iş, aile,sağlık vb.) herhangi bir nedenden ötürü etkinliklere katılamaması durumunda ücret iadesi yapılmaz. Kayıt ücretleri bir başka ayağa/yarışa/kişiye aktarılamaz. Bu şartlar göze alınarak tek ayak veya bireysel ya da kombine serisi için kaydınızı yaptırmalısınız.
  • Tüm katılımcılar bu kuralları okumuş ve biliyor kabul edilerek kayıt olmuş sayılırlar.
 
Scudo

Ufuk Bal

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2013
Mesaj
86
Tepki
48
Şehir
pendik - üsküdar
Bisiklet
Sedona
@Çağrı Soylu

parkur çok teknik bir parkur değil. zorluk yaşamazsınız. ama yokuş çok. ve neticede toprak olduğu için kalın lastikli bisikletlerle gelmekte fayda var 32 hacimli cyclocrosslar bile inişlerde tutmayabilir, çünkü yol çok taşlı.
 

hucumkedi

Aktif Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
140
Tepki
183
Yaş
44
Şehir
İstanbul
İsim
Batu Uçmak
Bisiklet
Sedona
@Olgun Zengin
Böyle bir organizasyon yapılırsa bende gelmek isterim.
 

Melih Muratoğlu

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2014
Mesaj
320
Tepki
175
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
Anladigim kadarıyla 18 yaş doldurulmak zorunda,ben şaşırmadım.Bisikletliler Derneği bile 18 yaşından küçüklerini turlara almıyor iken bu yarışlara alınması mucize olurdu.Söylenecek laf çok ama yazılanları anlayacak beyin hiç yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos

geloturikidakka

Daimi Üye
Kayıt
1 Kasım 2014
Mesaj
201
Tepki
176
Şehir
Fethiye
İsim
Olgun Z.
Bisiklet
Diğer
@hucumkedi
Ben Feyhiyedeyim sadece görüş bildirdim artık orada organize olmak size kakmış :-D
 
Kayıt
28 Ocak 2013
Mesaj
31
Tepki
6
Yaş
31
Şehir
istanbul
Bisiklet
Cannondale
Önceden gidilip antrenman yapılabilinir mi, yoksa bir tek yarış günü mü açık olacak parkur ?
 

hucumkedi

Aktif Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
140
Tepki
183
Yaş
44
Şehir
İstanbul
İsim
Batu Uçmak
Bisiklet
Sedona
@Burak Cem Oztarak
Parkur açık, ben geçen hafta gittim yalandan bir tur attım, ama bir organizasyon olursa tekrar gitmek isterim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Cem Oztarak

hucumkedi

Aktif Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
140
Tepki
183
Yaş
44
Şehir
İstanbul
İsim
Batu Uçmak
Bisiklet
Sedona
Bugünkü yarıştan görüntüler, ben maalesef pedalım çıktığı için 2 tur atmam gerekirken ancak bir tur atabildim.