2014 yazı için Ege turu planlarım

Mert Ahmet

Daimi Üye
Kayıt
13 Ağustos 2013
Mesaj
382
Tepki
293
Şehir
Tekirdağ/Çorlu
Merhaba arkadaşlar,
Yol bisikletine geçicem birkaç ay içinde yazın da (muhtemelen temmuz ayı içerisinde) Tekirdağdan başlayıp ege kıyılarında devam eden bir tur planlamaktayım. Hemencecik planlara geçelim.
İlk gün Tekirdağdan arabalı vapura binip Bursaya geçicem. Bursadan Balıkesir/Edremit ilçesinde uzun zamandır göremediğim amcamlara uğramayı planlıyorum. Sonraki durak ise İzmir. Orada da akrabalar var :) Muhtemelen 2-3 gün misafirleri olurum onların. İzmirden sonra sıra Bodruma geliyor. Orda da annemin amcası var beni çok sever geçen sene onlar gelmişti seneye mutlaka bekliyorum demişti bu kadar gitmişken oraya uğramamak olmaz :) Yani kısaca Tekirdağ, Edremit, İzmir, Bodrum. Bu yerler arasında ne kadar güzel, gezilcek, doğa harikası yer varsa görmek istiyorum :) Yolu uzata uzata gitmek anlayacağınız :) Yeri gelirse 3 günde 20-30km ilerleyelim problem değil :) Şuralara mutlaka uğra diyebileceğiniz yerler var mı? Daha önce buralarda tur yapmış olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa harika olur! :)
 
Scudo

Eray Özer

Üye
Kayıt
15 Eylül 2013
Mesaj
6
Tepki
0
Şehir
İstanbul
hemen hemen aynı tarihlerde hemen hemen aynı rotayı planlamışız :) yolda karşılaşırız belki.bol şans :)
 

çarga

Üye
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
35
Tepki
38
Şehir
izmir
Edremit'e gitmişken sahili gezmenizi tavsiye ederim. Akçay, zeytinli, ören gibi yerleri oralarda da oralara has güzel gidilecek ve zevke göre beğenilecek tonla yer var cidden, ben bilen biri olarak sayıyım desem kesin eksik sayarım. Ben izmir-çanakkale sahilden giderek gezmiştim geçtiğimiz yaz her yola çıktığımda 50-60 km yapıp gittiğim bölgede 1 belki 2 gece kalıp kaldığım civarıda gezdim. Örneğin sarımsaklıya uğramıştım, şeytan sofrasına çıkmıştım ve bisikletle çıkmak için çok güzel bir yokuş ve dönüşünde de çok güzel bir iniş olduğunu düşünüyorum. Benim tek önerim sahilden gidilmesi olurdu. Evet sahil yolu otoyola göre çok daha fazla yokuşlu oluyor ama maksat gezip görmek havanın, denizin, bisikletin zevkini çıkartmaksa seve seve çekiliyor onlarda. Şimdiden zevkli bir sürüş dilerim.