Scudo Sports

2014 XC 750 Balata

OSMAN Ç.

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar.....
Yeni bisikletimle 250. km yi devirdikten sonra bi temizlik yapayım dedim demez olaydım balata ve rotor a yağ bulastı temızledim,zımparaladım, herseyi yaptım ama nafile hala tutmuyor balatayı değiştirmek istiyorum... Fakat üzerindeki sistem neyin nesi bilmiyorum bisikletime nasıl bir balata almalıyım ????? fiyat da sorun yok yeterki kaliteli ve verdiğin paraya değer bir balata olsun ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....
BİSİKLETİN RESMİ ASSAĞIDAKİ LİNKTE :)
(link)

Scudo
Evet balataları yakmak iyi olur sanayide varsa tanıdığınız yüksek basınçlı oksijen tüpleriyle yakılabilir , daha önce bir arkadaşımın başına gelmişti çokta güzel yağ filan kalmamıştı iyice temizleyip yakarsanız işe yarayabilir ama zor gelirse balata yağ sökücü spreyleri kullanabilirsiniz yeni balata almaya gerek yok bana göre kolay gelsin

@adapolat İlginize teşekkürler fakat bu olayı evde halledemez miyim yakma olayını ve kesin bir çözüm müdür ?? :(

Evet yakın. bir tepeye çıkıp hafif fren ile inin daha hızlı sonuç almak için de balatayı ocağın üzerine tutun iyice yansın balataya birşey olmaz nasıl bir maddeden yapılıyorsalar ısıdan etkilenme olmuyor. Uludağ a çıkmıştım 40 km kadar rampa o rampayı arka fren ile indim yaklaşık 50 metre de 1 viraj var sıcaktan Disk in Rengi yer yer kahverengi oldu balatalar da hiç birşey yok aşınma dışında hâlâ kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: OSMAN Ç.
@OSMAN Ç.
ne demek , sizin sorunuza mustafa genç adlı üyemiz cevap vermiş aslında ama bence sert inişlere gerek yok evde yağ çözücü sabunlarla iyice temizlersiniz ondan sonra ocağın üzerinde yakarsınız ama sanayide daha güzel olur nar gibi kızarır balatalar ancak evde de olur yaktıktan sonra bir güzel zımparalayın balataları cam etkisi olmasın
:)

• Beğen
evet evde yağ sökücü ile iyice yıka bulaşık detarjanı cif filan ne varsa kullanabilin sonra iyice durula sonra at tavaya ısıt iyice bayağı ısıt diskleri de yağ çözücü ile sil

• Beğen
Herkes e ilgisinden dolayi tesekkur ediyorum.... yag cozucu ile rotoru temizledim buralarda hala kar olddugu icin biraz kara camura girdim oto yikamada oellikle balatalari tazyikli suya tuttum eskisinden daha iyi birazda kullandikca duzelecegini umuyorum acikcasi balatayi sokup tavaya atma cesareti bulamadim :) ama bu suanda ilk zamana yakin bi performans veriyor sayet performansi degismez ise kullandikca, Ozaman bi demirciye gidip ocakta Cehennem atesi ile tanistiracagim balatalari :)

o kadara gerek yok dediğim gibi yağ çöz ile yıka köpükle durula sonra alkol yada kolonya dök at tavaya ısınsın hiçbirşey olmaz

• Beğen
Geri