Scudo Sports

2014 Specialized Sirrus Elite

evet evet sirrus daha atik, daha hızlı süper bir bisiklet

Scudo
Allah kısmet ederse bende alıcam üzerindeki vites sistemi düşük olmasına rağmen bu kadar çok sevilmesinin nedenini anlayacağım artık :)
Birde beyaz rengi olsaydı :(

@hüseyin kurtoğlu

Şimdi bu bisiklete şöyle profilden bakınca iki soru aklıma geldi.
1-Alın borusu açısı nedir. Böyle bakınca sanki daha dik gibi duruyor.
2 Gidon boğazı uzunluğu nedir. Diğer fitneslara göre daha uzun gibi duruyor.
Birde bu kalibrede bir bisiklete o pedal hiç yakışmamış. tez elden çift yönlü bir pedal almak gerek. Fren bacaklarıda değişse iyi olur.
hala bisikletin ağırlığı noktasında bizi aydınlatmanızı bekliyoruz.
Birde o kırmızı jant telleri neyi ifade etmektedir.

Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun çok güzel bisiklet bende eşime almayı düşünüyorum fakat bazı teller neden kırmızı acaba ?

@hsnsylk

Sirrus'lara has bir özellik o. İkinci renk neyse (mesela burda kırmızı) tellerden iki tanesi o renkte geliyor. Gri/fosforlu yeşil olanlarda da fosforlu yeşil iki tane tel.

Sırf kozmetik yani.

@mehmetsunu

2- Gidon borusu Elite'ta daha uzun. Sport'ta bu kadar uzun değil. Daha yatar bir pozisyon sağlıyor.
Pedallar metal, Specialized pedalı ama dediğiniz gibi o kadar ahım şahım değil. Fren bacakları standart die-cast fren bacakları. Ben de Elite almayı düşünüyorum muhtemelen bacakları değiştirmeyi düşünürüm, ama hangi bacak uygun olur? Yol bisikleti pedalı uygun olur mu? Sonrasında çamurluk takmak gerekirse engeller mi?

Bir ekleme daha yapayım. Elite'ta Sport'tan farklı olarak alın borusu daha kalın, bir de maşa kolları paralel değil, ters V şeklinde açıyla iniyor aşağı.

sibop u gösteriyorya o iki kırmızı tel sanırım onun için

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Mehmet Harman

Ben de o niyetle yapılmış olabileceğini düşünüyorum, o iki telin tam ortasında sibop var...

Ağırlık konusunda bisikletsiz 80 kilo, bisikleti kucağıma alıp çıkınca 91' in biraz altında çıkıyorum.. terazi şu ibreli terazilerden, hassaslık düzeyi çok üst seviye olmayabilir.
bu konuda ne resmi sitede,ne twitter adresinde, ne de başka bir yerde resmi bir açıklama bulamadım. bir iki yerde 10.5 diye denk geldi, ancak resmi açıklanmış değer değil... sanırım net olarak 10.5-11 arası bir yerde ağırlık...

@hüseyin kurtoğlu

Büyük bisiklet firmaları genelde resmi olarak ağırlık belirtmiyorlar kendi sitelerinde. Bunun nedeni, ağırlığın değişebilir bir değer olması; üstündeki ekipmana, kadroya bağlanan komponentlere (gidon, sele, maşa vs) lastiklere göre değişiyor. Tüm bunlar pazardan pazara veya modelin kendi içinde bile değişiklik gösterebildiği için resmi olarak ağırlık yazmıyorlar. Bence doğrusu da bu.

Bu arada spesifikasyonlarından inceledim, alın borusu açısı yaklaşık 70 küsür derece.

• Beğen
Tepkiler: hüseyin kurtoğlu
geometri soruları için:
GEOMETRY
* *Not all sizes available in all markets
Size XS SM MD LG XL
Seat-Tube Length, B-B Center to Top 395mm 440mm 485mm 530mm 570mm
Top-Tube Length, Horizontal 555mm 570mm 580mm 600mm 620mm
B-B Drop 70mm 70mm 70mm 70mm 70mm
Chain-Stay Length 445mm 445mm 445mm 445mm 445mm
Seat-Tube Angle 73.5° 73.25° 73.5° 73° 73°
Head-Tube Angle 70.5° 71° 71.5° 72° 72°
Fork Rake 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm
Trail 69mm 66mm 63mm 60mm 60mm
Front-Center 620mm 629mm 637mm 646mm 667mm
Wheelbase 1056mm 1065mm 1072mm 1082mm 1103mm
Stand-Over Height 709mm 741mm 777mm 812mm 850mm
Head-Tube Length 130mm 150mm 165mm 190mm 225mm
Handle-Bar Width 580mm 580mm 580mm 580mm 580mm
Stem Length 75mm 90mm 90mm 100mm 100mm
Crank Length 170mm 170mm 175mm 175mm 175mm
Seat-Post Length 300mm 350mm 350mm 350mm 350mm

@Tolga Çelebi

Beyaz rengi mevcut zaten, sitesinde görebilirsiniz, mağazada görmedim ancak getirtilebileceğini düşünüyorum...
http://www.specialized.com/tr/en/bikes/fitness/sirrus/sirrus-elite#geometry

@hüseyin kurtoğlu

Huseyin bey, tam hangi modellerin ithal edildigini anlamak icin specialized'in sitesinden ziyade aktif pedal'in sitesini takip etmek daha dogru olur diye dusunuyorum. Specialized sitesiyle Turkiye'ye getirilen modeller tam ortusmuyor. (Mesela SSE'nin TR'ye getirilen gri versiyonu Specialized'in TR sitesinde yok, ancak USA sitesinde gorebiliyorsunuz)

Hayalimdeki bisiklet, güle güle kullanın ;)

Geri