Scudo Sports

2014 Specialized Sirrus Elite

@mehmetsunu

Tura cikilir mi dediginiz bisikletin Sport versiyonuyla Gokhan Kutluer 750 km Iskandinavya turu yapti :) Surdan izleyebilirsiniz.

(link)

700 jantin 38e kadar yolu var. Daha ustu de takilabilir bilmiyorum. En azindan Crosstrail'lerde de ayni jant var, ustundeki lastikler 38. Gokhan Kutluer turunu 35 mm lastiklerle yapmis.

Ha gelelim Elite'a. Elite ile uzun tur biraz daha zor olabilir, cunku on masasi (sizin o titresem emen dediginiz sey) karbon masa, karbon masalarin yatay dayanimlari cok iyi olmadigi icin on bagaj takilamiyor (takilir da turun ortasinda cotarank diye kirilmasi isten bile degil) o yuzden tum agirlik arka bagajda kalacagindan cok mutlu etmeyebilir uzun turda.

SSS A1 Aliminyum kadro kullanirken, SSE daha yuksek teknolojili E5 Aluminyum (tripple butted) kullaniyor, dolayisiyla masasiz agirligi da daha hafif, karbon masanin da daha hafif oldugunu dusunurseniz SSE, SSS'den bir hayli hafif kalmakta.

Fitness icin katir gibi bisiklet degil, hafif, seri, akici bir bisiklet kadrosuna ihtiyac vardir; Sirrus yol bisikletlerine en cok yaklasan karakterli hibrit piyasadaki bence.

Scudo
Bu bisiklete 38 uymayabilir. Cunku tahmin ediyorum masa araligi crosstrail den daha dar. 32 ve hatta 35 olabilir tabii.. 38 kurtarmaz gibime geldi.. zaten 38 takilicaksa bu bisikletin bi anlami da kalmiyor:) Bu sadece tahmin tabii olcmek gerekir.

Ilk gunku 40 km izlenimlerim. Bacaklarimin birlestigi yerde ve bileklerimde hafif agri/aci var belki alisinca gecer... tabii pedli tayt giymemenin eldiven kullanmamanin bunda ne kadar etkisi var bilmiyorum. Salih arkadasimin yaptigi gibi pedli tayt yerine jelli sele almayi dusunuyorum. Apis aramin acisindam gidona cok agirlik verdim sanirim bilek agrim bundan kaynakli olabilir...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@M.Ersun
Crosstrail'de de aynı jant kullanıldığını söylüyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Sirrus 622x15 jant kullanırken Crosstrail en az 622x17 jant kullanır. bu çember farkı takılan lastik ölçülerini değiştirir.
622x15 yol bisikleti jantıyken 622x15 daha tur odaklıdır. hatta daha yüksek dayanım için 622x19 seçilebilir. bir bisiklet ne kadar arazi ve yük odaklıysa o derece ertro ölçüsü değişir ve yükselir. tabi bu ölçüde de takılabilecek lastik ölçüsü artar.
evet Sirrus'la tur yapılabilir. ancak dediğiniz gibi yol bisikletine daha yakın.
Scott SUB ise buna nazaran tura daha yakın ölçülerde ve karakterde. hydroforming uygulanmış kadrosu var. 622x17 jant kullanıyor. daha rahat bir sürüş pozisyonu var. yakın kompanentli bir SUB, Sirrus'a göre daha uygun fiyatlı.
ihtiyaca ve görsel zevklere göre ikisi arasında bir seçim yapılabilir. ikisi de kaliteli bisikletler

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@MehmetAli07

Dogru haklisiniz, ben 700c uzerinden soylemistim, internal width'leri hic hesaba katmadim. Crosstrail'in janti bu baglamda ayni kalinlikta olmayabilir. Yalniz anlamadigim birsey var, 622x15 jantlar en fazla 32lik lastige kadar guvenli takiliyor, Gokhan Kutluer nasil 35lik jantlar kullandi anlamadim :) Herhalde janti da degistirmisti tura giderken.

Scott Sub, tur icin Sirius'tan daha dogru bir secim olacaktir, orasi kesin. Ben Sirius Sport ile Elite arasinda Sport'un daha tura yatkin oldgunu yazmistim. Bununla beraber "Sirius narin gorunuyor, Scott ise katir gibi" gibi farazi bir yaklasimin bir bisikleti digerine gore daha iyi tur bisikleti yapmadigini da dusunuyorum :) :)

Bu arada madem lafi da gecti, surda jant ve lastik eslesmesi uzerine guzel bir yazi mevcut:
(link)

kadro tam bir şahreser. ama aynı özen fren setine gösterilmemiş.neticede güzel bir bisiklet iyi günlerde kullanın

Bana yol bisikleti aldıran eski bisikletim.) Buda SSE nasıl bir bisiklet olduğunu açıklıyor ..)

Merhaba ne kadara aldığınızı yazabilir misiniz ? Yüzde kaç indirim aldığınızı benim için çok önemlide

Bende SSE/Trek Fx 7.3/ Speeder T2 arasındayım

Bunların arasından Fx daha konforlu ve uzun yol bisikleti gibi geliyor.
SSE daha agresif daha çok şehir içi bisikleti gibi duruyor titreşim önleyici maşası avantaj vites sistemi olarak fx ile aynı sanırım hepsinde arka alivio ön acera değiştiriciler acera olarak kullanılmış.
Merida açıkçası fiyatıyla öne çıkıyor :) Yol bisikletini andırıyor çok agresif donanım olarak garip bir sistem arka tiagra ön acera değiştirici altus nasıl bir uyuö sağlanır bilmiyorum.

SSE biraz daha ucuz olsa keşke de onu alabilsem. :) Ama hal böyle olunca T2 öne çıkıyor.

@mehmetsunu

evet scot katır gibii haklısınız buda ingiliz atı kadar zarif ama enaz bi okadarda hızlı ve güçlü bi alet , mukayese dahi götrmez at duruken nie eşeğe binsinki insan bukadar para vermişken ;)

hayırlısı olsun bende sse 2013 aldım kulanmak maalesef pek kısmet olmadı işten dolayı wakit bulamdım ama vitrinde durur gibi odamda aylardır tutuorum :) bir bisiklet ancak bukadar zarif ve güzel olur, ayrıca kaymak asfaltta eğim aşağa inerken altınızda bisiklet yok hissi veriyor inaılmaz bi alet düz yolda zorlanmadan 55/60km leri görüyor,,, ve cok ergonomik hiç bir agrı sızı yapmıyor... I'm specialized diyorum size :D hayrlısı olsun

• Beğen
Tepkiler: hüseyin kurtoğlu
Kendimden, katırlaşmış bir scott örneği vereyim.

http://imageshack.com/a/img543/2955/qw0n.jpg

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Walla ender bey ne yalan soyleyim tam katrms yani masallah :D gerckten gzelms biskletnz yani daha kasli yani kemikli durdgu asikar.. am spec. Te cok cam gibi kirlcak bi alet degil soncta hepsi kiymetli aletler ve fiyatlarida ortda bosuna bukdar para wermiorz ;)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hüseyin kurtoğlu
@fatih uygun
Oradaki katır tanımlaması tur ve fitnes tarzlarına yönelik sadece birine yapılan bir benzetme
Sizinkisi ise at ve eşek farkına kadar varan bir mukayese
Sevgili dostum illa karşılaştırma yapılacaksa eğer, Scott Sub dayanıklılığı ve atikliğiyle Arap atıdır. Specialized ise zerafeti ve uzun alın borusuyla İngiliz atı
Very specialized kalın ;)

@Ender Piyale

Gözünü sevdiğim scott u. tam bir can yoldaşıdır yolda bırakmaz. İngiliz tayları gibi masraf gerektirmez. Ne konursa önüne yer. Dağ taş dolaşırda bir tarafını kırmaz. Öyle veledrom güzeli değildir. Arka planda kalır cepheye mermi taşır . Savaşı katır scott kazanır havası komutanı taşıyan ingiliz taylarına kalır.

Ozman bizimkisi bold pilot, Siziknki de haberbatur olsun noktayi koyalim :D

• Beğen
@MehmetAli07

Mehmet ali bey bir bisiklete daha dayanikli ve daha atik demek icin kapsamli bir testin gerektigini dusunuyorum. bir mtb ile bu bisikletleri karsilastirirsak teste ihtiyac olmadan tabiiki mtb daha dayanikli diyebiliriz... ya da Hummer ile Bettle i kiyaslarsak tabii ki hummer daha dayanikli diyebiliriz... jant ornegini vermissiniz.. o degistirilebilir bir parca.. ama yine de Jant orneginden yola cikarsak scott sub in daha dayanikli oldugunu ileri surerseniz atik(atik: cabuk davranan) ve hizli olan SSE olur... :) Saygilar.

@hüseyin kurtoğlu

at/katır at/at muhabbetinden o noktaya gelindi
benzetmeleri rasgele yazmadım. isterseniz Arap atlarının (dayanıklılık, atiklik) ve İngiliz atlarının özelliklerine bir bakın
ne söylemek istediğimi anlayacaksınız ;)
fatih arkadaş gayet güzel anladı ve güzel bir espri ile sonlandırdı meseleyi
bold pilot harika bir İngiliz atıdır. belki de Türkiye'deki en iyi attır. kumda koşmaz
haberbatur ise efsane Arap atlarındandır

Bilmem mi persian bold yawrusuydu karatasi karatas yapan at:)) hahah ama oyle gercekten bende xl kadro bir sse war tam bir tay :)) saka biiyana sse gerckten siir gibi bi bisiklet

• Beğen
@MehmetAli07
ingiliz atı arap atı özellikleri tarafında bir yorum yapmadım ki ben..yorumumda bir tane "at/katır" kelimesi var mı? niçin bana arap ve ingiliz atlarıın özelliklerini sayıyorsunuz ? :)

evet scott daha dayanıklı ama atik ve hızlı olan SSE yazdım.. birisinde 37 lastik var birinde 28... birinde 17 jant birinde 15... nasıl Scott a daha atik diyorsunuz ona anlam veremiyorum, hafif olan, ince tekerleğe sahip olan SSE iken, nasıl scott daha atik oluyor, açıklayabilir misiniz... Atiklik kavramlarmız mı farklı ?, benim atiklikten anladığım daha çabuk tepki veren daha çabuk hızlanandır mesela... Siziin için nedir atiklik ? cidden merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın lütfen :)

Geri