Scudo Sports

2014 Pinarello Dogma 65.1

BB30 hakinda yorum yapamam.
Bisikletinizi güle güle, iyi günlerde kullanın.
Ortalama 40 km gidemesemde tura ciktiginizda haber verin gözümüz gonlumuz açılır, pina, campa, shamal üçlüsüyle.

Scudo
Herkese teşekkürler yorumları için.

Ölmezde sapa salim alıp gelebilirsem, ayrıntılı bir biçimde deneyimlerimi anlatırım ilerde.

Crank konusunda detaylı bilgi verebilecek kişiler yardım edebilirse sevinirim.

bence adaptör işine girmeyin, pro takımların bisikletlerine bakın onlar size fikir verebilir ;)

Hayırlı uğurlu olsun. Gönlünüzce kullanın. Yaklaşık 5 ay evvel başladım bisiklet binmeye. 16 kilo verdim. 80 kiloya düşer düşmez bütçemi zorlayarak ben de böyle bir bisiklet almayı düşünüyorum. Şu anda almamamın tek nedeni de mevcut kilom ile bisiklete zarar verebileceğim düşüncesi. O zaman geldiğinde forumda alenen paylaşma taraftarı değilim. Her ne kadar forumun amacına ters düşse de sormam gerekenler olursa özelden sormayı tercih edeceğim. Zira Gökhan TOROS arkadaşımızın da dediği gibi iş sanırım kıskançlığa kadar uzanıyor. Bence söylenenleri ve ne kadar yol ve hız yapacağınızı umursamadan içinizden nasıl geliyorsa o şekilde kullanın. Tekrar hayırlı olsun. Darısı arzu eden tüm amatör ve profesyonel(!) arkadaşlarımıza.

@alp değer tanrıverdi

Merhaba Alp Bey,

Kilonuz nedir sorabilir miyim sizin için sıkıntı olmayacaksa ? Ben de kilosuz sayılmam hani.
97 ila 103 arasında gidip geliyorum. Boyumda 1.88. Bana Dogma 65.1 için bu kilonun hiç sorun olmayacağını söylediler.
Bisikleti kullandıkçada düzenli bir şekilde veririm sanırım biraz kilo.

Söylediğiniz gibi bende pek yazmak istemezdim, fakat kimseyi tanımıyorum açıkçası forumda. Özelden kime sorulur bilemedim.
Forumda da bu konu hakkında gerçekten aydınlatıcı bilgi verebilecekler olduğunu düşündüğüm için yazmak zorunda kaldım.

Pek takıntılarım yok nasıl kullanmam gerektiği konusunda. İnsan içine nasıl siniyorsa öyle kullanmalı bence.

Umarım bu crank olayında, daha önce ikisinide kullanmış olan, çok detaylı bilgi verebilecek biri ile karşılaşırım.

@Mustafa Y.

Cannondale evo bisikletimde pf30 ceramic bb kullaniyorum. Herhangi bir ses veya sorun yasamadim, baska yerlerde de duymadim.
Ancak herhangi bir ilave adaptor v.s. de kullanmiyorum. Pf30 gobekler en iyi sonucu dogal olarak bb30 aynakollarla, adaptorsuz kullanimla verecektir.
Ben olsam kadromu, kullanacagim grupseti belirledikten sonra secerdim. Genellikle bu goz ardi edilir ve sonrasinda bir takim problemleri de beraberinde getirir.
Ornegin pf30 gobekli bir kadroda kesinlikle sram red kullanirdim. Ama campaganlo kullanmak istersem, bsa gobekli bir kadro tercih ederdim.

@Bora

Merhaba Bora Bey

Bildiğim kadarıyla Campagnolo kendi ürettiği Ultra Torque crank'ın her türlü frame'e uyabilmesi için cup sağlamış durumda.
Yani adaptör kullanılmıyor olması lazım. Fakat bu cup ların PF30 için olanının sorun çıkartabildiğini söyleyenler var. Kadrodan çıkması veya ses çıkarması gibi.
Montaj esnasında kadroya bir tane cup takılıp, ardından bearing ler bu cup'a yerleştirilerek, sonrada crank bearing lerin içerisinden geçirilmiyor mu genel manada ?
Adaptör, örneğin PF30 bir cup'ı 24 mm standard bir cup'a ya da nereden bileyim başka bir standarda dönüştürmek için gerekli olan alet değil mi ?

Bir de Campagnolo sırf bu FP30 lar için bir crank çıkarttı Over Torque diye. 30 mm spindle var bu crankta. Bu crank hakkında bilginiz var mı acaba ?

Ayrıca kullandığınız bottom bracket cup ve crank hangisi öğrenebilir miyim ?

Yanlışım varsa kusura bakmayın lütfen anlamaya çalışıyorum.

Merhaba Mustafa Bey,

Adaptor kelimesini, campagnolo, disli tip haricindeki seceneklerini 'adaptor' seklinde niteledigi icin kullandim. Yoksa dediginiz dogru aslinda.
Campy kullanmadigim icin sadece kendi kullandigim sistem ile ilgili yorum yapmistim ozellikle.
Ancak muhtemelen, okuyarak sahit oldugunuz ses problemleri sundan kaynaklaniyor olabilir.
Campy, pf30 haznelerini aluminyumdan uretiyor.
Sram, fsa v.b. ureticiler ise bu hazneleri genellikle deforme olabilen thermoplastik malzemeden uretiyor. Bu da, yuksek kadro toleranslari veya hatali montaj gibi sebeplerden kaynaklanan muhtemel sorunlari bir olcuye kadar bertaraf edebiliyor.
Kendi bisikletimde bb olarak iki markayi da denedim, ikisi de harika sonuc verdi. (Sram pf30 ceramic ve Hsc ceramic pf30)
Aynakol olarak da sirasiyla hollowgram sisl2 ve sram red exogram bb30

Eğer bisikleti komple alacaksanız zaten montajlanmış halde alacaksınız. Pinarello uygun şekilde montajlar ve size teslim eder. 3. partiler tarafından geliştirilen adaptörler her tip aynakol için farklıdır. Campagnolo aynakollarda rulmanlar aynakol üzerinde takılı haldedir. Bu yüzden sadece özel olarak Campagnolo için üretilmiş olan adaptörler kullanılabilir.
Campagnolo için Wheels Mfg ve Praxis works adaptörler üretiyor. Praxis works'ün ürettiği model en iyi tasarıma sahip.
Sizin durumunuzda dediğim gibi komple bisiklet alacağınız için bu konu detay olarak kalır. Önemli değil, Pinarello en uygun şekilde üretim montaj ve teslimatı size yapar.
Hangi seviyede bisiklet alacağınıza ve kaç para ödeyeceğinize siz karar verin; binmek zorunda bile değilsiniz.

@Mustafa Y.

Mustafa bey, güzel kardeşim, alınmayın ama birçok arkadaş yardımcı olmak için bikamyon bilgi yazmış. Ellerinden gelen desteği göstermişler. Hala neyi umarım diyorsunuz da, çok detaylı bilgi verecek biri ile karşılaşırım temennisi anlamak mümkün değil?

Önceden yazdığım mesajda vaktim yettiği ölçüde şemalarla anlatmaya çalıştım, tekrar etmek gerekirse:

Eğer kadro PF30 ise; kadro göbeği boru şeklindedir ve özel aparatla sıkıştırma, presleme veya çakarak bearinglerin içinde yer alan kap kadroya montaj yapılır. Göbek berang'leri bu cup içinde yer alır.

Eğer kadro BB30 ise; kadro göbeğinde bearing'leri takmak için özel yer/yuva bulunur ve yine özel aparatlarla sadece bearing'ler bu yuvalara takılır.

Yukarıda izah edilen iki şekilde herhangi bir aparat vs. kullanılmaz ve direk aynakol mili bu yuvaya takılır ve montajlanır.

Kadro PF30 ise aynakol seti PressFit30 uyumlu olacak, crankset PF30 umulu değilse adaptör lazım.

• Beğen
Tepkiler: halukyyy
@Mustafa Y.

Kilom şu an 107-109. Hızla kilo vermeye devam ediyorum. Geçen sene 133 kilo olan biri olarak oldukça hafifledim. :) Boyum 1.78 olduğu için kilom fazla ve bu şekilde hafif bir bisiklete binmemin pek bir anlamı da yok aslında. Şu an salcano 272 kullanıyorum. Tahminim ve umudum gelecek sene bu zamanlar bir carbon sahibi olmak istiyorum. Forumda tanıdığınız olmadığını söylemişsiniz. Emin olun tanımanıza gerek yok. Birçok arkadaşımız size seve seve yardım edeceklerdir ki aslında konuda çok da açıklayıcı bilgiler veren arkadaşlarımız olmuş. Dediğim gibi siz olumsuz mesajlara kulak asmayın. Tekrar hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@alp değer tanrıverdi

OOO ALP bey sizi forumda görmek ne güzel :)

@Güney Tuncer

Merhaba Güney Bey,

Görmemişim kusura bakmayın, disk fren uyumlu yapabiliyormu diye sormuşsunuz.

Ürettiler bir şey ama sanırım disc frenden kastınız bu oluyor. (link)

@Yılmaz Uyar

Merhaba

Alınacak bir şey yok Yılmaz Abi, herkes fikrini söylemekte özgür sonuçta kırıcı olmadığı sürece.
Farkındayım yardım etmeye çalışan bir sürü kişi olduğunun abi. Sana da, diğer yardım edenlere de teşekkürler.

Kastettiğim şu idi, açıklayayım yanlış anlaşılmak istemem. Gerçekten bu bottom bracket ve crank'ı bir arada kullanmış kişilerin başlarına bu sorun sıkıntı çıkartmış mı çıkartmamış mı ?
Çünkü yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla 50 mil de bir, 250 mil de bir, 500 mil de bir yerinden dışarıya çıkıyor diyen bir sürü kullanıcı var.

Bu acaba yanlış montaj dan kaynaklanan bir sorun mu yoksa gerçekten böyle bir sorun var mı diye merak ediyordum.

Sonuçta ne kadar ikisini bir arada kullanan kişinin yorumunu öğrenebilirsem ona göre hareket edebileceğim. Gerekirse SRAM taktırcam.

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Uyar
seçim çok güzel hayırlı olsun şimdiden,bende düşünüyorum güzel bir yol bisikleti konuyu takip ediyorum,hocam bisikleti almışken birde bence eve güzel bir similasyonlu trenır alıp evde bile pedal çevirmek mükmel olur,hiç düşündünüzmü acaba ? tax marka yada başka kinetix kurt marka gibi güzel evde pedal çevirmek için bir sistem,çok çok güzel olur bence

@emre özgür

Merhaba Emre Bey,

Şimdilik roller veya trainer düşünmedim açıkçası.
Gereksinim duyarsam bisikleti aldıktan sonra onuda aradan çıkarırım.
Duruma göre gelecek kış ihtiyaç olabilir.

• Beğen
Tepkiler: emre özgür
@Gökhan Toros

Vergi iadesi için form verecekler Gökhan. Ama bu euro kuru beni nereden baksan 1500 2000 lira zarara soktu.

İnsanda şans olacak kardeşim :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Pınarello gelince bu sporla birlikte
mutlaka bir spor salonu yada fitness aktiviteleri
ile desteklemelisin Mustafa Bey Kardeşim :)

Bu pinarello çılgınlığı nedir böyle ? son iki yılın Fransa galibi olmaları mı yoksa erkeklerin kıvrımlı vücutlara olan tutkusu mu ? Eğer iş bisiklette bitseydi her yarışı Sky yada Movistar kazanırdı. Ama Focus lu takımlar bil etap galibi çıkartıyor. Sene içinde bazı markalar daha çok yarış kazanıyor bu doğrudur ama herşeyi bisiklete bağlamak mantıksız bence. Arkadaşa hayırlı uğurlu olsun şimdiden ...

@hsnsylk

Daha önce yazmıştım. Bisiklet, profesyonellerle bire bir aynı ekipmanı kullanacağınız sayılı sporlardan biri.

Burada biraz şu işin içine giriyor,
Eğer bu kadro Chris Froome'un altında o performansı verdiyse, benim kadro açısından hiç bir çekincem olmayacak bundan sonra. Çünkü o seviyedeki biri için bile yeterli bir kadro.

Ha diğer markalar değil mi? Onlar da öyle. Yukarıda yazdığımı bütün Pro Tour takımları için düşünebiliriz bu şekilde.

Tekrar merhaba herkese.

Siparişi çoktan vermiştim bisiklet için, muhtemelen hazır olmuş veya olmak üzeredir. İtalya'ya gitmeme de az bir süre kaldı.
Fakat kafama bir şey takıldı. Sipariş verirken benden ölçülerimi istediler. Ardından 56 boy kadronun uygun olacağını söyledi fabrikadaki teknisyen bana.
Bende fazla anlamadığım için 56 olsun o zaman dedim. Sonradan sanki 57.5 daha uygun olur gibi düşündüm fakat dogma ölçüleri biraz farklıymış sanırım.
Ölçülerimi versem fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim. En azından stem uzunluğunu falan ona göre hazırlattırırım.

Total Height - 188 Cm
Sternal Notch - 155 Cm
Inseam - 87 Cm
Trunk - 70 Cm
Arm - 71 Cm
Forearm - 37 Cm
Thigh - 63 Cm
Lower Leg - 58 Cm

Geri