ucuz yoldan enduro yapmak isteyenler için güzel bir seçenek gibi gözüküyor. Bikeradar 4.5 puan vermiş , tabii içeriğini okumadım ama o bile bişey.
Hayırlı olsun , iyi günlerde kullanın...
Ancak fotoda gecici bir durum oldugunu varsaysamda hatirlatmak isterim:
Zinciriniz tam caprazda, arka aktarici bacaginiz asiri zorlaniyor. Eger bu aliskanlik haline gelirse uzun vadede zincir asinmasi, ruble asinmasi, aktarici bacaginin yayinin deforme olmasi gibi sorunlar yasarsiniz...
Maşaallah. Alıcı gözüyle bakmışsınız. Bisikletçim (artık uğramıyorum, bir çok bakım ve tamiratı kendim yapabiliyorum, bu forum sayesinde ) her gittiğimde vitesi yanlış kullandığımı, hep çapraz şekilde kullanmamı dile getiriyordu. Forumdan aldığımı O'na satayım diyorum ama adam inanmış, çapraz doğrudur diye. O'na uğrayan bir çok acemiyi de yanlış yönlerdirdiği de muhakkak. Yani her ustayım diyene de inanmamak lazım. Birazcık araştırmak lazım.
Arka ve on dişliler en büyük veya arka ve on dişliler en küçük olduğunda çapraz kullanim olur. Bu asiri capraz kullanimlarda arka vites aktarici ve zincir zorlanir. Asinma normalden daha hizli olacagi gibi toleransi dusuk bir zincir kirilabilir.
Ihtiyaciniza gore vites degistirirken sadece on dislileri veya sadece arka dislileri kullanmak capraza dusmenize neden olur. Ideali, belirli vites gecislerinde her iki disli duzeneginide (ruble ve aynakol) uyumlu kullanmaktir. Asagida dogru-yanlis vites kullanim tavsiyesine dair klasik bir resmi inceleyebilirsiniz.