Scudo Sports

2013 Merida Crossway 500 hakkında tavsiye istiyorum

Tepki
3
Merhaba arkadaşlar
2013 Merida Crossway 500 hakkında tavsiyeleriniz ve bütçem 2000 lira civarı diğer modellerden tavsiye

Kadro Crossway TFS-D-Single
Renkler Mat Füme (Beyaz/Turuncu)
Maşa SR NCX Lite D-LO 63
Vites Shimano SLX-48
Arka vites Shimano Deore XT-T
Vites kolu Shimano SL-M591 -3 / -10
Fren kolu attached
Fren Shimano M446 160/160 mm
Aynakol SR NCX-FX-10s 48A-36-26 CG
BB-Set attached
Zincir KMC X10 10s
Göbek Shimano M435 cen
Çember Cross Comp ND
Ruble Shimano CS-HG62-10 11-34
Lastik Merida Speed Lite 40 KV
Gidon Merida Comp OS, 620 / 25 mm Rise
Boğaz Adjustable Pro OS Ahead
Furş takımı Conoid 811N Neck
Sele borusu Suspension One D, 27.2 mm
Sele Cross Sport
Pedal Lite Alloy

Scudo
Merhaba. Müthiş bir bisiklet. Fakat ek olarak Sedona, Scott, Carraro, Kron gibi markaların, bu fiyat aralığındaki modellerini "Deneyimlemenizi" tavsiye ederim. Bu tür markaların olduğu mağazaya gitmenizi, görmenizi, dokunmanızı şiddetle tavsiye edeceğim. Resimle görmeniz ve canlı görmeniz arasında dağlar kadar fark olduğuna emin olun. Örneği ben. Örneğin Carraro 224ün harika bir görüntüsü vardır, hemen sahip olmak ister bisiklet seven çoğu kişi, ama gel gelelim resimde çok cılız. İşte bunun tam terside olabiliyor. Fakat ben tavsiyelere güvendim, resimdende çok beğendim aldım, Merida'dan memnunum. Yinede görmek apayrıdır. Sanal alem kesinlikle keşfetmeyi engeller.

Teşekkürler tavsiyelerin için aslında bende denemek taraftarıyım ama kafamda bir kaç model olursa daha rahat belirlerim diye düşünüyorum

Bildiğim kadarıyla merida crossway 2000 lira'dan fazla bir ara bir arkadaşım bakmıştı ondan hatırlıyorum.Benim tavsiyem Trek olabilir örneğin ;

(link)

Ya da cannondale belki de (link) gibi bence merida kötü bir bisiklet değil ama o paraya çok daha iyilerini alabilirsin gibi

Çok güzel bir bisiklet. Trek ve cannondalenin önerilen modelleri donanım olarak düşük kalıyor. Meridadan çok memnunun. Alternatif olarak Cube curve pro'yu öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
Teşekkürler cube Pro da bakacam aslında cube markasını görüyorum ama hiç yorum almamıştım.

Trek tavsiye etme nedenim sağlamlığı açıkca çünkü donanım zamanla değiştirilebilir kanısındayım,cannondale ise farklı bir seçenek olabilirdi belki:)

Aslında trek 7.3 bende cok beğeniyorum fakat özellik olarak birazdaha düşük sadece markayada para vermek ama tavsiyen için sağol

Aslında benim içinde cok önemli bir konu boyum 1.85 sizce nasıl uygun olan hangisi ?

@Alper sener

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

evet şimdi bacak ölçme metoduna bakalım ona göre doğru kadroyu bulabilirz..

Aklınızı karıştırmak istemem ancak şehir bisikleti almak istediginize eminmisiniz ?

bende ilk başta dağ bisikleti düşünüyordum ancak bana yapilan yorumların çogu şehir bisikleti almam yönünde oldu.
Haliyle Crossway 300 aldım. ama etkinliklere katıldıkça girdiginiz yollar daha çok dag bisikletinin gidecegi yollar oluyor.
Tabiki merida sorunsuz bu yollardan gidiyor. ancak dag bisikletiyle daha güvenli gitmeniz mumkun en azından çekinmeden...

Şuan ki düşüncelerimle, ben olsam sadece asfaltta kullacaksam yol bisikleti alırdım.
Arazi, bozuk yollar ve asfalt performansı + Türkiyedeki kasist ve 10 metre arayla logar kapaklarını düşünürsek tabiki dag bisikleti...

Bana kızmayın ama şehir bisikletleri bence çok aman aman performans sagladıgını düşünmüyorum... elbetteki bi avantajı var ama çok degil.

Tabii siz eger şehir bisikleti almakta kararlı iseniz tabiki merida iyidir. bozuk yola girsenizde sıkıntı olmuyor. Gerçekten saglam bisiklet.
Merida alacaksanız tavsiye ederim. Bu arada bisikleti yakından görmenizi tavsiye ederim.

@Alper sener

alper bey,
sizede iyi bayramlar 1.85 boyunuz var ve 29 jant almak istiyorsunuz anca mukayese yapabilirim
forumdaki ertunga dostumuz 1.95 boyunda ve 29 jant kullanıyor ve memnun olduğuna göre aradaki fark cm olarak 10 cm ki ciddi bi farktır hataya düşmemek için doğru bir bacak ölçümü ile bu işten sıyrılabiliriz...

Teşekkürler kudret bey
İlk işim bacak boyunu ölçtürmek olacak bu arada merida konusunda tasfiyeniz varmı sizce seçim olarak nasıl?

@Alper sener

açıkca bilmiyorum ..merida kullanmadım ,ama sadece şunu söyleyebilirim altımdaki makine 4500 lira idi 2008 de
ne kadar çok para o kadar az ağlama durumuki bu bisiklet kendini 5 yıl 4 ayda çok fazlası ile amorti etmiştir çok fazla masrafta yapmadım sürücü hatası hiç yapılmadı düşmeler bile çok az ve etkili düşme değil idi..

Sanırım haklısınız kudret bey ne kadar cok para okadar kalite ama bu benim ilk bisikletim olacak inşallah sizin kadar uzun zevk alarak kullanırım

Arkadaşlar sizce merida crossway 500 ile scott sub 20 secim olarak hangisi veya cok büyük fark varmı ? belki cok sordum ama cok yakın zamanda alacam ve son şanslarım bundan sonra inş kullandığım sürece ben fikir vereceğim

Geri