Scudo Sports

2012 Salcano Astro 240 SRV mi ? 2012 Sedona Borla V mi ?

Tepki
5
Arkadaşlar bu yaz yeni bir bisiklet alıcam. Aklımda iki marka var. Bütçem 800 ' e kadar. Sedona ve Salcano arasında kaldım.Bu SAlcano 240 SRV : (link) 745 TL
Bu da Sedona Borla V : (link) 763 TL
Bi' de Salcano 2011 Model diyebilirsiniz ama değil sanırım değişmemiş 2012 Model deyince o çıkıyor zaten.
Yardımınıza ihtiyacım var ikisi arasında kaldım... :/ :)
ARKADAŞLAR SEDONA ATTIĞIMLİNKTE PAHALI OLABİLİR.ALIRSAM ERDOĞANLARBİSİKLETTEN ALICAM ORADA 763 TL.

Scudo
Direk sedona diyorum

• Beğen
Tepkiler: Ali Öztürk D
Merhaba Ali,Sedona gzel bisiklet kadrosu filan iyi hoş ama 21 vites ve shımano sistem,ben diğer bisikletlerden bi farkı olsun diye ve Sram sistemi denemek amacıyla Astro 240'ı aldım ayrıca gördüğüm ve kullandığım kadarıyla sramın vites geçişleri çok daha iyi ve bozuk yollarda shımanonun arka aktarıcıları kadar zinciri salmıyor.(link)

peki teşekkürler çok iyi oldu videoyu izlediğim salcano 2-1 önde :D bir de salcano astro 240 SRV nin kadrosu 2011 ile aynı mı ?

Ben salcanoyu inceledim 2011 ile aynı kadrosu var sram x4 vites grubu kullanılmış mükemmel bir bisiklet.

Salcano 241v kullanıyorum. Hoş kadro ve maşa dışında her şeyi değiştirdim sayılır. Ama Sram x7'den aşağısı pek önerilmez. ^Ömer'in dediği gibi, Sram kırılmaya daha yatkın. Videonun altındaki yorumlarda birisi iki tane x5 kırdığını yazmış zaten. :)

241'de Acera vardı, ben onunla hiç sorun yaşamadım. Hatta bisiklet yere düşük vaziyette (ben de yerdeydim yani aslında) arka tekerleğin üstünden araba geçti, Acera yamuldu. :D Sonra bisikletçiye gittik, kadro kulağı değişti ve acera'yı pense yardımı ile düzelttik. Sorunsuzca kullandım, şimdi ben deore aldığım için onu da arkadaşa verdim. O da sorunsuz kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Soykan
can akıncılara sram-x4 de pek katilmiyorum.ben de gecen salcona 240 srv almistim.sramx4 bana berbat geldi:D vites aktarıcı devamlı sorun oluyor.bende iyi anliyorum ama yinede uzman birisine test ettirdim aktarma nedense sorunlu dedi.shimanodan şaşma dedi.sram x7 olursa düsünürüm.sramx4-5 alt sınıf.shimanonun alt sınıfları bile gayet sorunsuzdur.hidrolisk disk fren balataları sıklanmamis.servis iyi degil.hala gıcırtı geliyor sürtme hem efor-hemde zamanla alisacaksmis dediler:D.continental lasti 2.2 harika lastik ama sadece tam arazide.ben hybrid takmistm .asfalta cıkınca zamp gibi yapisıyor.gerci dag bisikleti olunca 2 adet farklı lastik olmasi şehir-arazi icin gerekiyor.v-fren sistem hem hafif hem de gayet pratiktir.v-frenle akort ayarı bile yapma sansin var.uzun yolculukda daha pratik olarak goruyorum.kadro uygunlugu varsa hidrolik disk frende takilir.v-frenin dezevantajı yagmurlu-çamurlu yollarda özellkle yokuş asagi yagmurlu zamanda hızlı degilde dikkatli inmek lazim.fren tutmama gibi sorun olur.ama hidrolikde sistemde yagmurlu havada frenler tam tutar ama arka teker kayıyor.sonucta ikisindede dikkat lazim.fark tam anlamıyla nötralize oluyor.salcona astro alcaksan al derim yinede:D kadrosu güzel gayet hızlı akıcı gidiyor.agirlik 13.5 kilo.donanımlar belki benim bisiklette öyle cıktı.salcona alsanda a dan z ye alyan vidaları sıklamayı kontrol ettir.bende tam yapmamislar.disk balataları sıklanmamıs gevsek bayag sorun cıkardı.

hepinize teşekkürler konuya grunge 420 Mekanik Disk te eklenmiştir. :D onada bakıyorum bu aralar hatta kesin kararım diyebilirim :)

419 al mekanik disk olmasın. :)

@Ali Öztürk D

Mekanik diski bende dahil olmak üzere,forumun %90 ı tavsiye etmezken kesin karar verme bence:)

Mekanik disk gereksiz ağırlık yapar.İlla disk olucak diyorsan hidrolik al oda biraz tuzlu olur :D
Yine en iyisi v-fren

Donanım konusunda arkadaşlar gerekenleri söylemiş zaten ben de diyorum ki hangisini bisikletin olarak benimseyebileceksen onu al :) Kolaylıklar.

hepinize çok teşekkür ederim. 420 DE mekanik diskle 15 kg ediyor. 15 kg bnim için iyi sonuçta ben profesyonel değilim.ağırlık benim için 2 ci planda önce perfonmans.zaten ileride hidroliğe geçicem.

^Tamam işte, mekanik disklerin performansı çok kötü demek istiyor bu kadar insan sana.
Zırt pırt sorun çıkaracak, sürtecek, ses çıkaracak, seni yavaşlatacak diyoruz... Sen hâla...

Salcano 240 srv yi geçenlerde bir arkadaşımıza Ankara Işıl Bisiklet'ten aldık. Arkadaşım gayet memnun... Liste fiyatı 745 lira... Sanırım 650 tl ye almıştık... Taksitli olarak...

bende yakın zamanda salcano 240 srv alcam bence daha iyi

Geri