Scudo Sports

2011 trek 4300v - 2011 sedona 741

Genelde o hesaplama motorlarında çıkan rakam şöyle değişebiliyor. yarışlarda ve arazi koşullarında kullanılacaksa bir boy küçük, araziye az girilip tur yapılacaksada bir boy büyük olabiliyor diye biliyorum.

Evet doğrudur, xtc 3 aldım, henüz binemiyorum bu yüzden bisiklet hakkında çok yorum yapmam doğru olmaz.

Bunun yanında ya xtc3 yada sedona 761 alacaktım ikiside 18 kadro idi. ikisinide denedim ve Giant daha rahat geldi bu yüzdenden xtc3'ü tercih ettim.

Kadro boyunu hesaplarken boy mu girdiniz yoksa bacak arası boyunumu. araştırırken bir kaç hesaplama motoru bulmuştum ama sanırım sağlıkllı olanı bacak arası boyu ile hesaplanan oluyor. Deneyimli arkadaşlar size bu konuda bilgi verirse daha doğru olur sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Uzun
Scudo
@Alper Yıldırım

Bisikletiniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın, acaba bisikleti tarttınız mı ? çünkü ağırlığını çok merak ediyorum scott scale 70 le onun arasındaki farklara bakıyorum bu aralar.

Kadro konusunda paylaşımcı ve deneyimli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyeceğim zaten euro düşmeden harekete geçmeyi düşünmüyorum :)

pardon soruyu kaçırmışım kadro boyu hesaplarken

1-normal boy
2-gırtlağın altından yere kadar boy
3-omuzdan kalçaya mesafe
4-kalçadan dize mesafe
5- dizden ayağa mesafe
6- omuzdan ele mesafe
7 dirsekten ele mesafe

girdim birde başında mtb yol veya diger seçeneklerden birini seciyordunuz, sanırım baya pro hesaplama yapıyordu :D

tarttım ama tam hatırlıyorum dersem yalan olur gramı gramına ama 13.2 ile 13.6 arası bir değerde diye hatırlıyorum

• Beğen
@Alper Yıldırım

Limiti yükseltirsem scott 2009 scale 70 ve giant 2009 xtc3 arasında bir karar vericem ama şimdilik 1000 tl semalarında uçuyorum :)

Teşekkürler.

kardeşim sana 20 kadro büyük olur tecrübelerime dayanarak söylemek isterimki küçük kadro iyidir olmadı uzun bir boyun takarsın seleyi iki cm daha fazala kaldırır durumu kurtarırsın büyük kadroda hakimiyet kanfor azalır keyifsiz bir sürüs ortaya çıkar

• Beğen
@ercan günes

Tavsiye için çok teşekkür ederim doğru söylüyorsun bu dediğini 17.5 inch bir kron um var onun üzerinde deneyeceğim sele borusundaki max çizgisinin bile üstünde duruyo sele borusu ona bişey yapamam ama gidon boyununu uzatmak için parça takılıyor herhalde onlardan alıp deneyeceğim

parça değil örneğin üzerindeki 6 cm lik gidon boynunu çıkartırsın 8 cm lik gidon boynu takarsın al sana kadronun boyu uzadı bile :)

Arazide kullanacaksanız 20" bir bisiklete hükmetmek sizi zorlayabilir diye biliyorum. Ama tur amaçlı kullanacaksanız 19" veya 20" uygun olabilir. Malum tur için kullandığınızda önemli olan bisikletin üzerindeki ergonominiz ve stabilite oluyor. Genelde aşırı dinamik (sağa sola savrulma, sarsılma ani duruş, yüksek derece iniş çıkış) bir sürüş olmuyor ve gücünüzün çoğunu pedalları çevirmekte harcıyorsunuz. Bu nedenle pedala kuvvet uygularken vücudun ergonomisini bozacak ölçüler sizi zorlayabilir. Ama arazi şartlarında durum biraz dinamik olmayı gerektiriyor. Büyük kadrolu bir bisiklete arazi şartlarında kıvrak kullanmak sizi zorlayabilir. Örneğin bir patikatan inerken hem sarsılıp hem bisiklet üzerinde hakimiyet kurmanız gerekir. Aynı şekilde keskin virajlarda arazi şartlarında bisikleti sağa sola yatırmalarda ağırlık merkeziniz ufak kadroda yere daha yakın olacak ve savrulmanız azalacaktır. Kadro boyu arttığında bisikleti döndürmek için yapacağınız sağa sola yatışlarda yatayda daha fazla yer değiştirme gerektirecek. Bütün bu ekstra efor da sizi yoracak. Aynı zamanda sadece bisikleti yatırıp döndüğünüz sert virajlarda büyük kadro ile kendinizinde sağa sola bir hareketlenmeniz olacak. Çok sert virajlarda ufak kadroyla da sağa sola yatarsınız ama büyük kadroyla bu daha fazla olacak. En basitinden şöyle düşünün aynı tip araçlarda yerden yüksek olanlar herzaman virajlarda daha fazla zorlanır ;)

Bence bisikletçiye gidip tek tek binin hem bütçenize hem zevkinize uyan bi tane alın alivio muş aceramış deoreymiş falan filan bunlar sadece toplumumuzun takıntıları demir bisikletlerle ne yollar yapan efsaneler biliyoruz:)

@Mustafa Mus

Cevabınız için teşekkürler ben uzun turlara çıkıyorum bu amaca yönelik dediğiniz gibi 19 veya 20 inch bir bisiklet var kafamda kaldıki elimde şuan 17.5 inch kron xc1000 var eğer dağa bayıra çıkmak istersem onu heba ederim , kırıldığı yere kadar giderim :) Şuan lise yıllarındaki hayalim olan şehirler arası turlara çıkmak için hazırlık yapıyorum, lise yıllarındaki kondisyonum dan eser yok ama olsun :D ufaktan başlarız artık, önce yeni bir bisiklet alarak işe başlayacağım inş ama karar aşaması bildiğiniz üzre çok sancılı hala kafam karışık. Boyut seçimini çözdüm gibi en azından :)

@Pasa Gultas

çok haklısınız ben eski kürekçiyi m hocamız hep alttaki karbon tekne değil üstteki yürekli sporcu yarışı kazanır derdi. Bende bunu sonuna kadar savunuyorum ama şuan benim çabam elimdeki para ile alabileceğim en mantıklı bisikleti almaktır :)

Uzun turlarda adı üstünde uzun süre bisikletin üzerinde kalacaksınız :) Bu nedenle uzun süre üzerinde durduğunuzda ölçü sorunu yaşamayacağınız bir bisiklet ile performansınız daha stabil olur. 19 veya 20" uygun olur herhalde. 20 den emin değilim ama 19" 18" ten kesin daha konforlu olacak sizin için. Şimdiden hayırlı olsun diyelim :)

• Beğen
boy konusunu aştım gibi ama hali hazırda zaman var iken marka konusunu tekrar tekrar düşünüyorum ve bu arada kimse sedona hakkında teşvik edici bir şey söylemedi. Kimsede işimi kolaylaştıracak yorum yok mu ? Yani trek alarak marka ve hizmet mi satın almalıyım yada sedona ile donanım mı ? inş birazdaha para bulurum da giant xtc 3 alarak bu sıkıntıdan kurtulurum :) ama yinede birşeyler söyleyin lütfen

teşekkürler...

@rovergvnc

Kıyası şöyle de yapabilirsiniz; Yani trek ve sedona alarak marka ve hizmet mi satın almalıyım yada SALCANO ile donanım mı ? En uygun fiyatta en yüksek donanım benim gördüğüm salcanolarda. Ama teknik servis ve müşteri memnuniyeti gibi konularda biraz mimlenmiştir bu marka. Fakat ben genede donanımı ve fiyatları bakımından Salcanoyu ön planda tutuyorum. 1360TL liste fiyatı ile (nakitte 1000-1100 civarına geliyor) full deore donanımlı başka bisiklet yok;)

• Beğen
@can solpan

düşündüm, erdoğanlar bisiklette scott 2009 scale 70 modelini düşünüyodum ama ellerinde sadece xs size kalmış oda heralde extra small felan oluyo diye vaz geçtim. scott scale 45 var oda 695 euro ve trek 4300d (690 euro) den donanım olarak az da olsa daha düşük bu nedenle scott şıkkını eledim gibi ama kafama göre bir şeyler bulursam neden olmasın

@Mustafa Mus

Diyosunuz ki sedona nın teknik servisi salcano nun yanında melek kalır :) Ben salcano almayı düşünmüyorum ama öneriniz için teşekkürler. ilgimi çeken bir diğer konuda sedonayı birçok yerde önermişler baya bi okudum ama şimdi kimse bişey demiyor sedona hakkında çok ilginç :)

@sezer özdemir

Bir salcano sahibi olarak bunu neden söylediniz hemen bir duygu ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyim :)

bu bisikleti en son kaça alırım acaba

(link)

1500 deseler ne yapar ne eder bunu almaya çalışırım

Geri