Scudo Sports

2011 Kron XC1000

Hakan Yaş

Aktif Üye
Tepki
87
Merhaba Arkadaşlar;

Bisiklet almayan niyetlendiğimde bianchi almalı mıyım la başlayan maceram, dün akşam nihayet karar kıldığım XC1000 ile son bulmuştur. Bu forumdan okuduklarım bu kararı almaya teşvik etmiştir. Bir kere daha forum ve üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Fakat şunu da belirtmek isterim: 711V mi yoksa XC1000 arasında çok gittim geldim. Kararımı geçen hafta stoklarına giriş yapan Kron XC1000'i görmemle kararım netleşti. Dün beyaz renk almaya niyetlenmiş biri olarak dükkana ilk girdiğimde, ben buradayım bak diye göz kırpan antrasit renkli XC1000 beni canı gönlümden vurmuştur.

Makinenin üzerindeki komponentler bu fiyat aralığında gayet yerli yerinde. Çoğu yerde hatta kendi sitesinde bile bulunmayan bilgileri bu makineyi düşünen arkadaşlar için paylaşıyorum. Bu arada kadro 2011 yani önceki yıllarda olduğu gibi 7005 alu kadro yerine bu sene yeni bir kadro bileşimine geçilmiş U6. Okuduklarıma göre 7005'in yeni bir karışımı imiş. Çok daha iddialı olduğunu da duymuştum. Ve gerçekten harika bir kadro. XC500'ün kadrosu 7005 yani bir önceki kadro. 1000 ve üzeri U6 kadroyu kullanıyor.

Kadro: Yeni nesil U6 alüminyum
Maşa: XCM V3 kilitlemeli
Ön aktarıcı: Alivio
Arka aktarıcı: Alivio
Vites kolu : Alivio
Fren kolları: Alivio
Ruble: Alivio 9'lu (27 vites)
Zincir: shimano
Fren: Shimano BR-M422
Jant: özel örüm Xc racing
Ön ve arka hazne: Shimano parallax
Lastik: Rubena Scylla
Ayna kol: shimano (fakat numarasını bulamadım)

Aklıma gelenler bunlar. Bir de kadro üzerinde, siyahla kaplanmış özel bölümler var. Fotoğraflarda göreceksiniz. Benim kesinlikle çok hoşuma gitti.

Arkadaşlar aldım kullanıyorum diye demiyorum ama gerçekten harika bir makine. İlk izlenimlerim kesinlikle beklentilerimin üzerinde. Sorularız olursa da cevaplamaya çalışırım.

https://lh4.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcESDjywTbI/AAAAAAAANL8/xqbuSxY3P1U/s640/DSC08102%20%28Medium%29.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcESEqQeVuI/AAAAAAAANMA/1AXR0EREI_c/s640/DSC08103%20%28Medium%29.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcESE_EvuQI/AAAAAAAANME/dg64tXcfJOU/s640/DSC08107%20%28Medium%29.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcESFSEl-6I/AAAAAAAANMI/VIWBg7x9a_I/s640/DSC08108%20%28Medium%29.JPG

Bahsettiğim siyah geçişler:
https://lh3.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcESGdtIG5I/AAAAAAAANMQ/YJilmSVBbDs/s640/DSC08118%20%28Medium%29.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcESHmLzjBI/AAAAAAAANMc/DFrq92oQTxU/s640/DSC08122%20%28Medium%29.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/_FXtZNjJPigk/TcFkpyPZfiI/AAAAAAAANMs/E530eSziVp0/s640/DSC08112%20%28Medium%29.JPG

Scudo
Bisiklet senin ama şefte benim kardeşim. :D
Allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip eder inşallah.
Hayırlı olsun. Güle güle güzel günlerde beraber binmek dileğiyle. :)

güle güle kullanman dileğiyle.2 hafta sonra yakınlarda ki bisikletçi ye de kron gelecek ve ayırttım xc 2000 gelecek demişti.gerçekten güzel bisiklet.
yaşadıklarını buradan paylaşırsın.tekrar hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yaş
Çok güzel kadro... Buradan olaki bir efor bisiklet çalışanı duyarsa sesleniyorum..Yeni kadroları foruma koyunda bir görelim beklemekten imanımız gevredi!!!

• Beğen
Hayır olsun. İyi günlerde kullanın.
2011 kadro gayet güzel.
Sevdim kendisini rengi de güzel.
Allah kazasız belasız günlerde kullanmanı nasipeylesin.

• Beğen
kardeşim fiyatı nedir?onu da soralım :)

Hakan bey hayırlı olsun. Ben de aynen sizin gibi 711 V ile XC 1000 arasında gidiyordum - hala gidiyorum! Ama son bir kaç gündür okuduklarımla ben de xc 1000 almaya neredeyse karar verdim.Bu modelde mavi renk seçeneği var mı? Fiyat olarak peşin fiyat ne kadara gelebilir?

• Beğen
Kron maalesef kadro kalitesne verdiği önemi sanal ortama vermiyor. :D
Varsın vermesin ama böyle güzel ve kaliteli kadrolar üretmeye devam etsin bence ama şu anda yeni bir site çalışmaları devam ediyormuş duyduğum kadarıyla. XC1000 F/P olarak müthiş. Gerçekten çok çok başarılı.
Kanımca Kron, kendisi ile kıyas yapılan diğer markalara birkaç boy fark atıyor.

• Beğen
@Erol Kethüda

711 ile arasındaki en büyük fark kadro ve vites sistemi. 711 arka acera, ön tx50 kullanırken, XC1000 full alivio bir set sunuyor olması en büyük artılardan. Kadroyu kesinlikle görmeni isterim. Önder kardeşim -Trek 6300 kullanıyor- kadroya bayıldı. Gerçekten harika bir kadro. Bence her ikisini de görmeni tavsiye ederim, zaten görünce farkı anlayacaks. Ama ne alırsan al, hangisi içinize siniyorsa onu al.

Ben şahsen bu rengi görür görmez vuruldum. Peşin fiyatı 800TL.

Renk olarak beyaz-kırmızı ve antrasit mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Erol Kethüda
Kardeşim Allah kaza bela vermesin, benim de listemdeki bisikletti ama seçimimi SRAM dan yana kullandım. gerçekten görüntüsü harika, maşallah hemende toza bulamışsın bisikletin hakkını veriyosun heralde :)

• Beğen
Çok güzel görünüyor, Allah kazasız belası sürmeyi nasip etsin. Bir küçük kardeşi de bende var 1 ay önce aldım, 1000 in kadrosu çok güzel duruyor. Hayırlı uğurlu olsun. Jantların giderkenki görüntüsü çok güzel oluyor, acayip dikkat çekici nazara gelme, bir de lastiklerin yönünü kontrol etmeni tavsiye ederim, benimkisi yanlış takılmıştı ben fark ettim, giderken yalpalama yapıyordu, ok işaretiyle drive yazıyor bir kontrol et. Lastikler asfaltta da toprak yolda da güven veriyor ve patlamaya karaşı da baya direbçli çok arazide de gezdim, yol kenarındaki camlardan da geçtim birşey olmadı.
Hayırlı olsun.

• Beğen
@Eser Sevinç

Eser Kardeşim,
Senin de bisikletin hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan. Görmüştüm forumdan, hakkını veriyorsun maşallah. Akşam eve gidince ilk iş lastiklerin yönü oldu ve evet haklıymışsın, arka lastiğin yönü ters :) Bugun ilk iş bunu yaptırmak olacak. Uyarın için çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
rengi ve 2011 kadro gerçekten çok güzel hayırlı olsun güle güle padallamanız dilerim.

• Beğen
U6 kadroyu merak ettim doğrusu, siyah geçişler gerçekten iyi görünüyor. İyi günler de bol bol pedallara...

• Beğen
@Hakan Yaş

:) aynen aklıma geldiği gibi olmuş, dişlerine bakarak takınca karıştırılacak bir lastik tersi düzü belli olmuyor, neyse erkenden ortaya çıktığı iyi oldu.

• Beğen
2011 yılının bisikletleri çok güzel ya :) senin kron da çok hoş görünüyo gece karanlıkta kaybolur :) hayırlı pedallar.

• Beğen
kazasız binmek nasib olsun
bende 2010 modeli var
memnun kalacaksınız
aktarıcılar bozulursa bir üst modelle değiştirirsiniz
bomba olur

• Beğen
Bisikletiniz çok güzel.Hayırlı olsun, güle güle binin :) Bende sizin yazınızı okuduktan sonra %90 XC1000 de karar kıldım sayılır. Rengi ve kadrosu çok güzel. Peki XC2000 ile arasındaki farklar nelerdir? Ben şehirde kullanacağım, ayda 3-4 kez de kısa turlar yapacağım 20-30 km lik. Arkaya heybe alacağım ve haliyle yüklü olacak, dağ bisikleti olduğu için beni zorlar mı yollarda ?

• Beğen
Geri