Scudo Sports

2010 Yarış takvimi Uciden alıntıdır....

Scudo
antalyalı mtbcıler yasadı antalya ve cıvarında 5 yarıs kosulcak

15.08 - 15.08 Sakarya MTB Cup - Sakarya TUR
Class 2-XCO ME-WE
29.08 - 29.08 International Cappadocia MTB Festival - Göreme / Nevsehir TUR
Class 1-XCO ME-MJ-WE

Bu iki yarışta ramazan ayına denk geliyor..

• Beğen
Tepkiler: hacı
Ankara'nn doğusunda Adana Antep'i saymazsak niye bi tane bile yarış yok?Nedir bunun sebeb-i hikmeti?
Tartışmak için değil bilgi almak için soruyorum.

• Beğen
Geçen seneki Artvin yarışıda bu sene takvimde yok.. Bence çok güzel bir yarıştı ve farklıydı.. Bu sene tekrarı olacak diye çok seviniyordum ama takvimde yok malesef..

• Beğen
O yarış yanıbaşımdaydı.Ahh ahh nasıl kaçırdım.Ne güzel deneyim olacaktı:(

• Beğen
berkayım ulusal ve ödüllü özel yarışlar yazılmaz bu uci sitesiden alıntıdır yapmışlar yani daha federasyonun faaliyet proğramı açıklanmadı kii zaten özel ve ödüllü yarışlar faaliyette yer almaz çoğu zaman...

• Beğen
Vayy Yunus'um senden de kaçmıyo maşallah. Ama geçen sene Artvin yarışını uluslararası yapıcaz falan demişlerdi ondan yazdım ben o yorumu..

Yarışlar Güzel Umarım Bu Sezon Harcırah Sorunu Yaşatmazlar.Ayrıca Takvime Ek Olarak 4.Eskişehir Dağ Bisikleti Festivalimiz Federasyondan Ayrı özel müsabaka olarak düzenlenecek.Ayrıca Eskişehir'de alışılmışın dışında Trihatlon yarışımız olacak yapay plajda yapılacak.Şimdiden bu süprizide sizlerle paylaşayım.

teşekkürlerrrrrrr esssssssssssssbiiiiiiiiiiikeeeeeeeeeeeee.....
işn bu sene herşeyiyle çok güzel ve mükemmel müsabakalar dostluklar arkadaşlıklar olur ne diyeyim şimdiden başarılar....

berkayım kaçarmı...:d
onu fed. ile görüştüm...
özel yarışlara ayrı bi şey düşünülüyor
+ ulusal yarış olarakda bi kaç tane var...
ve şenliklerde olacak sanırım....

@İbrahim ŞİT

bunun Türkçesi şudur ibocum :

evet, dediğin gibi aynı tarihte 2 yarış var, hatta 2 dağ bisikleti yarışı var, yol bisikleti için de yoğun olacak bir dönem, federasyon programı düşünüldüğünde bir de yol yarışı ile bile çakışabilir

Isparta yarışı XCO, yani cross-country olimpik yarışı, bildiğimiz turlu cinsten, UCI puanı olarak ME, MJ , WE sınıflarına puan veriyor
yani Men Elite, Men Junior, Women Elite.

Bolu ise ulusal maraton şampiyonası, UCI kuralları gereği maraton yarışlarında junior sınıfı olmaz, federasyon kendisi junior yarışı yapabilir ama "Junior Maraton Puanı" gibi bir kavram olmadığından UCI puanına işlemez. Bu yarışın da puan verdiği sınıflar ME ve WE, yani yine elitler.

U23 ler olarak puan veren tek yarış ulusal XCO şampiyonası, her yıl olduğu gibi U23 ve elit yarışçılar Türkiye Şampiyonasında ayrı yarışacaklar, diğer tüm yarışlar için elit erkekler sınıfında ortak yarışılacak.

Genel olarak anlaşılan şudur ki, federasyon büyümeye gidecek (BENCE), mevcut altyapı ve ekiple bu kadar yoğun programın altından kalkmak bence zor.
Maraton ve XC yarışlarını aynı tarihlere getirerek kişilerin branş seçmesi sağlanacak, kimisi XC yarışmaya odaklanırken kimisi (mesela ben) maraton yarışını tercih edecek.

Junior sınıfına da UCI puanı verilen yarışlar çoğaltılıp yabancı juniorlar ülkemize yarışa çekilmiş olacak, bu da bizim juniorlarımız için daha fazla rekabet ve motivasyon demek. Kısa vadede junior yarışçı seviyemiz yükselecek bu da uzun vadede U23 ve elit sporcu seviyesinin artması demek.

Önceki yıllarda yol ve dağ bisikleti yarışları çakıştırılarak bazı sporcuların birini tercih etmesi sağlanmıştı.

Bu takvim uygulanabilir ve yarış organizasyonlarının hakkı verilebilirse Türk biiskleti adına çok iyi şeyler olur. Hayırlısı diyelim..

maraton forever :D

geçen sezon resmi yarış hayatıma başlarken bu tip uzun soluklu yarışları çok istedim ama olmadı, inşallah bu sene bir terslik olmaz ve güzel organizasyonlar olur.

bugün federasyonda uci'nin sayfasını "printscreen" yapıp sitesine koymuş :in:

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz
2010 yarış takvimi hakkında bazı çakışan yarışların tarihleri değişebilir.

1- 11-18.Nisan tarihlerinde 46.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu var.17.Nisan günü Alanya Mtb Cup var.Belki tarih değişebilir.

2- Türkiye'nin ve benim heyecanla beklediğim Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası 15-18.Temmuz tarihlerinde yapılacak.Tahmini 900-950 sporcunun katılacağı bu büyük organizasyona Avrupa'nın yani Dünyanın en iyi sporcuları Ankara'ya gelecek.:in:

ve bizim Türkiye Mtb Şampiyonası için Bursa'da olmamız bekleniyor.Büyük haksızlık..:boese157: Umarım değişir.

3- 1.Ağustos tarihlerinde 2 organizasyon var.
Isparta Mtb Kupası ve Türkiye Maraton Şampiyonası.Bunun da kesin değişmesi gerekiyor.

@muamyildiz

Aydınlatıcı:cool: bilgiler için sağol süpersin ;)
Ama bana aynı anda iki yarış yine de saçma geldi :D

bir de kimsenin dikaktini çekmeyen bir detay var

03.10 - 03.10 Alaçati MTB Cup - Alaçati/Izmir TUR
Class 2-XCC ME-WE

yarışın türü XCC, yani kısa parkur XC. Türkiye de ilk kez bu disiplinde bir yarış olacak.

şimdi merak ettim nasıl birşey acaba

Geri