Cenk Taşcı
Üye
- Tepki
- 28
Merhabalar bir konuda sizden yardım almak istiyordum elimdeki mevcut kadromu degistirecegim icin mecburen(zorunlu olarak) hidrolik yada mekanik disk frene gececem cunku yeni kadromda pivot ayakları yok V-break fren kullanamıycam(yani bendeki Deore XT fren ayaklarım paralel calısanlar takamıycam halbuki onlardan cokda memnundum)simdi sizden ogrenmek istedigim birkac sey var bu forumdaki disk frenlerle ilgili butun yazıları okudum kafam karısıktı iyice karıstı hayatımda disk kullanmadım (ne hidrolik nede mekanik)birazda kılımdır bazı seyleri kafaya takarım ozellikle su disklerdeki ayar konusu surtme olayı olmasını kesinlikle istemiyorum kendi cabamla biraz arastırma yaptım yukarda baslıktada belirttigim gibi bu sistemlerden birini alacam(mecburen)
sizce hangisi artıları,eksileriyle,bana acıklar ve bir sekilde yonlendirirseniz sevinirim
Size yukarda buldugum fren setlerinin fiyatlarınıda vereyim
2010 AVID ELIXIR R 160 MM FRONT&REAR DISC BRAKES full set
255 dolar
383 TL
2010 Avid Elixir 5 Front & Rear Disc Brakes - 160/140 full set
225 dolar
338 TL 310 TL var
Avid BB7 200 TL civarı bulunabiliyor
bu frenlerin agırlıklarıda soyle:
Avid Elixir R
375 grams with Aluminum blade
Avid Elixir 5
395 grams with Aluminum blade
Avid BB7 329 grams
Avid bb7 ilgili birkac bilgi:
CALIPER DESIGN
Two-Piece
PAD ADJUSTMENT
Dual knobs
anladıgım kadarıyla dual pad sistem var(forumda bu konu vardı)bazıları tek pad calısıyor diyordu bazılarıda 2pad birden calısıyor diyorlardı.Neyse eger bana bu fren konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim cunku isin icinden cıkamadım zorunluluktan kullanmak durumundayım yoksa v-frenler cok rahat benim isimi goruyor ve acıkcası yeni fren sisteminde sorunda yasamak istemiyorum bakımımıymıs,havasının alınmasıymıs,padlere rotora yag gelmis tutmuyormus ve ozellikle su surtme olayı v- frende bile bu konuda hassasım sizin onerileriniz ne olur bu konuda eger bana yardımcı olabilirseniz secme konusunda inanın cok rahatlıycam cunku kendim isin icinden cıkamadım.Simdiden ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ediyorum......))))
sizce hangisi artıları,eksileriyle,bana acıklar ve bir sekilde yonlendirirseniz sevinirim
Size yukarda buldugum fren setlerinin fiyatlarınıda vereyim
2010 AVID ELIXIR R 160 MM FRONT&REAR DISC BRAKES full set
255 dolar
383 TL
2010 Avid Elixir 5 Front & Rear Disc Brakes - 160/140 full set
225 dolar
338 TL 310 TL var
Avid BB7 200 TL civarı bulunabiliyor
bu frenlerin agırlıklarıda soyle:
Avid Elixir R
375 grams with Aluminum blade
Avid Elixir 5
395 grams with Aluminum blade
Avid BB7 329 grams
Avid bb7 ilgili birkac bilgi:
CALIPER DESIGN
Two-Piece
PAD ADJUSTMENT
Dual knobs
anladıgım kadarıyla dual pad sistem var(forumda bu konu vardı)bazıları tek pad calısıyor diyordu bazılarıda 2pad birden calısıyor diyorlardı.Neyse eger bana bu fren konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim cunku isin icinden cıkamadım zorunluluktan kullanmak durumundayım yoksa v-frenler cok rahat benim isimi goruyor ve acıkcası yeni fren sisteminde sorunda yasamak istemiyorum bakımımıymıs,havasının alınmasıymıs,padlere rotora yag gelmis tutmuyormus ve ozellikle su surtme olayı v- frende bile bu konuda hassasım sizin onerileriniz ne olur bu konuda eger bana yardımcı olabilirseniz secme konusunda inanın cok rahatlıycam cunku kendim isin icinden cıkamadım.Simdiden ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ediyorum......))))