Scudo Sports

2009 modeller ve impetus hk. görüşleriniz

nidaakiz

Üye
Tepki
6
Herkese selamlar;

Bir süredir bisiklet almak için salcanonun sitesine bakıyorum.:cool:

parasına ve özelliklerine göre bana IMPETUS modeli iyi gibi görünüyor ve bu konuda görüşlerinizi belirtmenizi rica ediyorum.

IMPETUS un sayfasına bakınca, kadro boyutunun görünmediğini gördüm ve telefon ile öğrenmek için salcano fabrikasını satış bölümünü aradım.

KADRO 19 imiş. Söylenene göre 190 boyunda olan birisi bile kullanabilirmiş rahatlıkla. bu beni rahatlattı zira 185 boyum var ve mtvtr deki program ile 19 luk kadro bana uygun gibi görünüyor. ne dersiniz?

Satış yetkilisinden elde ettiğim bilgiye göre bayrampaşada bir showroomları bulunuyormuş. yani tum modellere oredan bakabilirsiniz dediler. Ancak 2009 modeller şubat 2009 sonu bayilere dağıtılacakmış. Halen showroom da bile yokmuş, bilginize...:eek:

Siteden de görebileceğiniz gibi impetus 430 TL. ve bu aralıkta bir bisiklet düşünüyorum. Sizde daha üstünü almam için bir geçerli sebep var mıdır? hangi modeli ve neden dolayı önerirsiniz?

Evet, tekrar tekrar IMPETUS hakkındaki görüşlerini sıralayan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Bisikletsiz günümüz olmasın. :winkenlux :winkenlux :winkenlux
Nida Akiz

Scudo
merhaba, impetus hakkında bir bilgim yok henüz,

yeni çıkmış bir modeldir. En doğru kararı bisiklete yakından baktığınızda karar verebilirsiniz. Görünüşe bakıldığında çok güzel bir bisiklet olduğunu düşünüyorum. Özellikle jant setini harika buluyorum.

Ayrıca salcano sürücüsü olarak da salko'nun bu yıl böyle mükemmel modeller çıkarması beni gururlandırıyor iyice. piyasada alması zor olmasına karşın bütçe dostu modelleri çıkarması özellikle bambaşka gelişim.

Impetus'un kadrosu buradan hoş görünüyor ama ağırlığı biraz fazla geldi. 15.9kg olması biraz fazlalık gibi. 13-14kg arası bisiklet olsaydı ideal olabilirdi bu fiyata nazaran.

• Beğen
Tepkiler: nidaakiz
Fiyat olarak uygun gibi, kadro olarak fena durmuyor, ancak mekanik disk fren yerine vfren daha çok önerilir, zoom maşanın da fonsiyonelliğine bir bakmak iyi olur...

• Beğen
Çok teşekkürler yorumlarınız için.

acaba daha açıklayıcı olabilri misiniz? neden mekanik disk fren yerine v fren olması daha iyidir? zoom maşa ne demek ve fonksiyonelliği diyince ne demek istediniz?

bir üst modeli de ALU ((link)) ve onun üstü model de ASTRO ((link). Bunları daha çok mu önerirdiniz...

400-450 TL arasına öneriniz nedir?

Tekrar tekrar teşekkürler...

@Hakan Yazman

Evet, yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. en azından 2 kg fazlası olan bir bisiklet. Tabiki daha üstün modellere nazaran 4-5 kg bile fazlalığı olduğu düşünülebilir. Bu ağırlık fazlalığının ne kadar etkili olacağını amatör bile sayılmayacak birisi olduğumdan pek bilemiyorum. Disk fren olması beni esasında çekmişti ama V fren olsa daha iyi olur diyor Hakan Yazman. Nedenini sordum... Anlamadım...

@celil.mayaoglu

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@nidaakiz

Zoom maşa markası. Yıllardır çocukluğumdan beri gördüğüm, piyasada en çok kullanılan uygun fiyata satılan maşa markasıdır hatta.

Fonksiyonellik derken, bazı maşalar Remote-Lockout dedikleri uzaktan kilitleme özelliğine sahip, maşanın sertliğini vites değiştirir gibi ayarlayabiliyorlar.

Ya uzaktan olmasa da maşanın üzerindeki ayarından da sertlik ayarı değiştirilebilir.

Her şeyden önce, bisikleti alırken ne istediğinizi bilmeniz gerekir, kısaca amacınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun özellikleri araştırıp ortaya çıkarmanız daha kolay ve bilinçli şekilde bisiklet almanızı sağlar, hatta daha sonra pişman olmazsınız amacınıza uyan bisiklet olup olmadığı konusunda.

Bir de bir sayfadan çok güzel alıntı ekliyorum, bu herkesin işine yarayacağını umuyorum. Zamanında bisikletimi almadan önce okumuştum, işime yaradığını düşünüyorum.

Bisiklet arayanlar için rehber:
İşe önce şu soruların -kendiniz için- cevabını bularak başlayın:
1-Cinsiyet, yaş, boy, kg? (Bunun için fazla kafa patlatmaya gerek yok
sanırım:)
2- Bisiklete ne amaçla bineceksiniz? (Ulaşım, spor, gezinti ya da
hepsi)
3-Nerede bineceksiniz? (şehir, dağ tepe, çamur deryası ormanlar,kuru
Akdeniz ormanları, şehirlerarası yollar ya da sadece dağlardan aşağı))
4-Ne sıklıkta bineceksiniz? (Her gün, haftada bir vs)
5-Bu iş için ayrılan bütçe nedir? Sıfır veya 2. el? (30 Y.liraya da, 4 bin Y. liraya da 2. el bisiklet var)
6- Ayrıca 2. el bisiklet arayanların sıfır bisiklet fiyatlarından
haberi olması iyi olur. (Tutup da yeni bisiklet fiyatına 2. el
almasınlar diye) Bir de az çok donanım fiyatlarına da öğrenmekte
yarar var.. Mesela günümüzde 2-3 Y. liraya da, 600 Y.liraya da pedal
var.Veya 5 Y.liraya da,350 Y.liraya da arka vites bulunuyor.. (Gerçi
üst limitlerde olanlar yaygın malzemeler değil ama yine de fikir
olsun diye bilinmeli)

• Beğen
Geri