Scudo Sports

2008 ALIVIO (setle) ilgili düşünceleriniz nedir ??

tuninger_haa

Forum Bağımlısı
Tepki
469
selamlar
eskı konularda da aradım ama ya eskı (2006 genelde) yada parcaya yonelık. ben tum vıtes parcalarını alıvıo ıle degıstırmeyı dusunuyorum. butceme en uygunu bu :)
**bisiklet orion.
**genelde sehır ıcınde veya hafıf arazı sartlarında kullanacagım.

orta gobek
vites kolu
ön aktarıcı
Ruble
arka aktarıcı
aynakol
zincir (herhangi shim.)
//unuttugum bısey yok herhalde:)

onerılerınızı beklıyorum...

bir de urunun 2007 mı 2008 mı oldugunu nsl anlarız kutusunda yazarmı acaba :)

Scudo
apo benim bisiklet ful alivio ve3 kaçkar yarisinada girdim aksilik olmazsa 4. kaçkar yarisina girecegim. artik sen karar ver ;) rüya gibi bisikletlerle kapisabiliyordum artik sen karar ver ;)

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
valla ne amatör ne prof ortalarda bir set ama ben eski bisikletle tourney ile neler yaptığımı hayal bile edemessin birde 120 kilo ve 1.83 boy ile gerisini sen düşün

sadece aynakolu pek öneremiycem galiba sağlam biş al ya xtler ii gibi duruyor senin için aynokol deyince akan sular durur benim için accık da ...

@qweasdzxc

aynakolu o kadar abartmamk lazım aslında nede olsa kadro orion ve alivioda gayet sağlam.arkadaş genelde şehiriçi dediğine göre gerek bie yok özellikle xtrye çünkü yarış için geliştirildiği için çabuk aşınıyorlar ve şehir içi için xtr aynakol çok fazla.

--------------------------------

onun dışında bna frenleri unutmuşsun gibi geldi alivonun yeni setinde hidrolik disk fren sisteminin olacağını duymuştum eğer arazide performans istiyorsan ve kadron uyumluysa bunuda düşün derim

ayrıca alivionun dişlileri kasettir ve onun için kaset arka göbek alman gerekecek bunu sakın unutma ruble hiç bi işine yarama yoksa

onerılerınız ıcın tesekkurler

@gurkankas
sana katılıyorum xtr yı gec zaten, xt bıle benım ıcın gereksız sevıyede fazla:)
(fiyatlara tekrar baktıktan sonra duzeltıyorum lx ve deore bile fazla bana :D)

frenlere gelınce uzerındekı bacaklardan memnunum ogrendıgım kadarıyla pek degısıklıge neden olmuyormus bacaklar zaten (deore dusunuyordum bı ara)
eger bulabılırsem baradıne papuç alacagım yoksa shım. papuc takacagım sadece.

gobege gelınce evet bılıyorum onun için de deore dusunuyorum(on-arka) bu arada bununla da ılgılı ne dusunuyorsunuz (forumda kırlılık yapmayayım yenı konu acıp da :) )

Araştırma yaparken 2008 Alivio için bunları söylemişim;

Alivio da tasarım değişikliklerinden nasibini almış :). Fakat teknik olarak gelen en büyük yenilik sanıyorum hidrolik disk fren seçeneği. BL-M485 fren kolu ve BR-M485 kaliperler artık Alivio severlerin hizmetine hidrolik olarak amade (ki aynı kodlu ürünleri seri dışı olarak da alabiliyoruz). Yine Altus/Acera'da gördüğümüzy yeni ön vites tasarımı, Alivio'ya da uygulanmış. Aynı şekilde Octalink bağlantılı ayna kollar da artık Alivio ailesinin bir üyesi.

Hala da geçerli. Fakat ayna kolların normal kare milli olanları da halen mevcut. Öyle bir model alıp da acaba eski bir model aldım mı diye düşünme.

Onun dışında 2008'de zaten Alivio köklü bir değişiklik geçirmedi, parçaların yeni olduğundan emin olmak için (link) ürün kodları ile kendi satın aldıklarını karşılaştırabilirsin.

Alivio oldukça iyi bir seçim bu arada. Ne şehirde ne de şehir dışında seni yolda bırakacak bir grup değil.

ben de kararsız kaldım deore ve alivio arasında.aslında 8'li veya 9'lu sistem benim için farketmez.zaten 9'lu sistem de alsam sistemi deore den yukarıya çıkarmayacağım.birde bisikleti şehir içinde kullanacağım.Alivio için deore nin 8'li sistemi diye duydum acaba doğru mudur?arasında pek fazla kalite ve performans farkı yoksa(şehir içi için konuşuyorum)ben de alivio almayı düşünüyorum.ne dersiniz arkadaşlar doğru bir seçim olur mu?(arasındaki 200-250 ytl farkı da unutmayalım.benim gibi öğrenci için büyük bir fark.)

Suskun doğru söylemiş. Aradaki fark öyle yabana atılır bir fark değil.

Alivio, Deore'ye yakın performansı 8'li olarak sana sunacaktır. Doğru seçim yapmış olursun...

Ben şu anki orionumda (temmuzdan itibaren antrenman bisikletim olacak) 2007 alivio kullanıyorum düzyolda 60km\h yapabilecek kadar iyi (tabi bu bacaklarıma da bağlı ama) sadece aynakolum 2001 model ama aliviomu onu bilmiyorum 700gr civarı köşeli orta göbeklerle uyumlu.
Kullanım tarzına göre alivio iyi bir seçim olacaktır.

cevaplar için tesekkurler
evet halıl abı o yazını okumustum aklıma bısey takıldı acaba kare baglantıyla Octalink baglantı arasındakı fark nedır ??

bir de mc-12 mc-18 mc-20 gibi modeller gecıyor(410ların yanısıra) alıvıo da bunlar nedır bılıyormusunuz??

@HaliliOzturk

sedona sd 761 ile amoeba scud u karşılaştırdığımda alivio set ile deore v fren set arasında yaklaşık 250 gr lık fark olduğunu gördüm.bu iki bisiklet arasında kadro,maşa,cantlar,lastiklerin ağırlıkları aynı.gidon,gidon boğ.,sele borusu da ağırlıkları neredeyse aynı.sadece shimano setler farklı.bisikletlerden biri 12,3 kg,diğeri 12,5 kg.yani yaklaşık 200-250 gr fark var.bu da şehir içi ve hobi kullanıcısı için çok önemli bir fark değil.200-250 gr hafiflik için 200-250 ytl vermeye değmez bence.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
banada cok yardımcı oldunuz halil abi,sener abi ve diger yardımcı olan arkadaslar abiler :) .bende alivio ve deore arasında kalmıstım. set olarak nasıl farklar vardır diye arastırıyordum . hınzır gibi yetistiniz saolun :D bu konudan sonra bende secimimi alivio dan yana kullanacagım..

yada aslında alivio güzel bir set ama bence acera-altus kullanan biri parçalrı yükseltceği zman birazcık daha pra verip 1 seviyeden daha yükseltse daha memnun olucağını düşünüyorum bu benim düşüncem ama orta seviyeli bir kullanıcı yeterlidir.

SepticFlash hınzır degil Hızır :)

parcaları aldım sonunda yardımı gecen herkese tesekkurler
malesef butun parcalar ıstedıgım gıbı olmadı:( ; :)

:( :
aynakol, orta gobek alivio yokmus serı dısı aldım
ruble altus oldu

:) :
ön vites deore oldu
tekerlek gobeklerı disk uyumlu oldu

Efor ve Aslı Bisikletteki abilerıme yardımlarından dolayı tesekkur edıyorum

• Beğen
Tepkiler: suskun
set size ne kadara mal oldu?

birde altusla arasındaki fark ne kadardır bilen var mı?

@gork

sadece vıtes 140 ytl gıbı bısey tuttu
altusla arasındakı farka gelınce aldıgınız yere gore cok degısıyor bısıkletcılerın sıtelerınden arastırabılırsınız..

@tuninger_haa

Kullanıcısı olarak bir de performans açısından karşılaştırman istenmiş...

fark ne kadar deyınce parasal olaraka anladım
ben 2 sını de kullanmadım. yorum yapamcgm bu konuda
(parcaları daha taktırmadım havaların ısınmasını beklıyorum :))

• Beğen
Tepkiler: gork
Geri