Scudo Sports

2005 Lisansı Hala Geçerli midir?

Serkan Demir

Forum Bağımlısı
Tepki
306
Bisiklet
Salcano
2005'te lisansım vardı. Ancak vize işlemlerini hiç yaptırmadım. Şimdi onu vize yaparak kullanabilir miyim yoksa yeniden lisans almam gerekir mi?

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
alırım o problem değilde önceden lisans olması problem yapmaz inşallah. ayrıca bildiğim kadarıyla yarışlarda harcırah aynı il içerisinde olunca alınamıyormuş. aynı il olması durumunda ikamete mi yoksa lisansın alındığı ile mi bakılıyor.

@Serkan Demir

Zaten her lisansın 1 yıl süresi var diye biliyorum...
Yani yenisini çıkarmanızın hiç bir sorunu olmaz...

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
@serhat toy

teşekkür ederim. yarışlara katılan arkadaşlar diğer soruma da cevap verebilirse lisansı çıkartacağım ili ona göre seçeceğim.

• Beğen
Tepkiler: serhat toy
@Serkan Demir

Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum... Ama ben de merak ettim şimdi...
Kesin bir bilgim olmamakla beraber bence çok saçma...Ne yani İstanbul'dan birisini düşünün...

Ayrıca bu konuyla ilgili biraz araştırma yapiyim dedim bununla ilgili internet üzerinde herhangi bir metin bulamadım...
Genelde at yarışlarıyla ve memurlarla ilgili yasalar çıkıyor...

• Beğen
@serhat toy

forumda görmüştüm bi arkadaş "aynı ilden olduğumuz için harcırahta alamamıştık" demişti.

@emre arıkan

Konu içerisinde buldum tekrar arkadaşın yazdığını ona soracağım şimdi.

• Beğen
Tepkiler: serhat toy
@Serkan Demir

Harcırah ödül gibi görülüyor fakat ödül değildir.
Başarılı sporculara, oradaki masraflarını karşılamaları için verilen yardımdır.
Yarış aynı ilde olduğu zaman harcırah vermiyorlar çünkü konaklama vs. gibi masraflarınızın olmadığını düşünüyorlar.

Fakat il olarak bir bilgim yok. Yani demek istediğim, lisansı aldığınız il mi yoksa ikametgah iliniz mi önemli bilmiyorum.

• Beğen
@Gökhan Toros

Teşekkür ederim en iyisi yarın mesai saatleri içerisinde federasyonu veya gençlik spor müdürlüklerini aramak.

bugün ıstanbul gençlik spor il müdürlüğü lisans servisini aradım. Önceki lisansım klüp lisansı olduğu için klüp onayıyla vize yapılması yeterliymis. Ancak istenirse ferdi lisansta alınabiliyormuş.

Harcırah ikamet ettiğiniz yere göre değil, lisansın çıktığı yere göre hesaplanıyor, lisansınız kayıtlı olduğu il yarışa geldiğiniz yer olarak kabul edilir federasyon tarafından... Ancak ilk lisans numaranız genelde değişmez ve ilk harfi ilinizin plaka numarasıdır.

• Beğen
@Hakan Yazman

Yani burda verdiğim bilgilere göre ıstanbul yarışlarına girdiğimde eğer harcırah alacak dilime girersem harcırah alabilirmiyim.

NOT: Önceki lisansım klüp şimdiki lisans ferdi olacak.

Hakan Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.

@Serkan Demir

Tabii İstanbul dışında başka bir yerden çıkartırsanız yarışı bitirenlerin %65 i içinde yer alırsanız harcıraha hak kazanırsınız (elbette kafile listenizi bordoronuzu düzgünce onaylatıp toplantıda teslim ederseniz) .

• Beğen
@Hakan Yazman

Kulüpteki hocamla konuştuktan sonra kulüp lisansına vize yaptırmaya karar verdim. İnşallah kulübe de bir katkım olur.

@Serkan Demir

O durumda harcırah konusunu konuşmanız iyi olur normalde klupler sporculara harcırah ödemezler...

• Beğen
@Hakan Yazman

Ama bugün hocamla yaptığım konuşmada tekrar ferdi lisans çıkartmamın daha iyi olacağını (Çünkü takım her yarışa katılmıyor, bende her yarışa katılamam onun için benim katılacaklarımla kulübün katılacakları uyuşmama vb. durum olmaması için) eğer iyi dereceler (yarışı tamamlama ve ilk %65 gibi, benim ilk hedefim şuan için) kulübe istersem rahatlıkla dahil olabileceğimi belirtti.

Bu arada Hakan Hocam bilgilerinizi benimle ve arkadaşlarla paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

@Berk KIRNALI

Hakan Hoca sağolsun zaten cevaplamıştı.

Günaydınlar arkadaşlar,

İstanbul Gençlik ve Spor Merkezi çalışma saatleri nedir acaba?

İyi hafta sonları..

Geri