Scudo Sports

2000 - 2500 TL civarı Dağ Bisikleti Yarışlarına Katılabilecek Bisiklet Önerileri...

hucumkedi

Aktif Üye
Tepki
172
İsim
Batu Uçmak
Bisiklet
Sedona
Merhaba,
Salcano NG650 29 kullanıcısıyım.
Dağ bisikleti yarışlarına katılabilmek için bu bisiklet maalesef artık bana yeterli olmamaktadır.
Bende tercihen 27.5", Dağ Bisikleti yarışlarında beni daha az üzebilecek bir bisiklet arayışına girdim.

Görüntü şekil v.s. tabiki önemli ancak esas amacım yarışlardaki performansı.
Yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Aslında Rockrider 8.3 listedemde var. Ancak yarış performansı nasıl olur acaba ve 26" olması beni biraz düşündürüyor.

• Beğen
Scott scale 770 yada 760 a bir göz at istersen. Nino nun kullandığı modele çok yakın geometrisi sadece sele borusu 73.5 derece nino editionda. Ben 760 kullanıyorum çok memnun kaldım. 6 cm gidon boğazı ve 76 cm gidon taktım inanılmaz çevik. Kontrolü çok kolay ve dengeli. Yakın zamanda slx ice frenler alacağım çok sevemedim üzerindekileri. Seneye de jant seti değiştirdikmi tamamdır

• Beğen
Merhabalar @hucumkedi , Ozan arkadaşımızın dediği gibi o fiyat aralığında Scott Scale 770 uygun olabilir diye düşünüyorum. Komponentler bakımından da sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum. Ayrıca şu sırarlar erdoğanlar bisiklette euro kurunu 2.99 a sabitlemişler galiba fiyatları biraz daha düşmüş buna bağlı olarak diye biliyorum.

Kolay gelsin

Scott Scale 770'i bilmiyordum. Çok enteresan duruyor ve listemin en başlarına eklendi diyebilirim.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

@ozansefer

@tameryc

• Beğen
Scott Scale 770'i inceledim, çok başarılı gözüküyor. Fiyatını 2.400 TL civarlarında buldum, en cazip bu gibi gözüküyor.
Tekrar teşekkürler.

Ancak hala son kararımı vermediğim için özellikle yarış performansı hakkında yeni yorumlar bekliyorum.

@ozansefer

@tameryc

@hucumkedi Yarış performansı ile deneyimli arkadaşlar yorum yapacaktır diye umuyorum, yalnız şöyle bir ekleme yapabilirim eğer 29inç düşünürseniz kaçkarbisiklet de Scott Scale 970 2.350TL civarında görünüyor, mağazadan aldığınız takdirde daha da indirim yapabiliyorlar. Bir de bildiğim kadarı ile Scale serisi yarış için üretilmiş bir seri, Aspect serisi biraz daha multi task gibi.

Sevgili arkadaşlar değerli yorumlarınız ve önerileriniz için tekrar çok teşekkür ederim. Sizlerden gelen yorumlar ve kendi yaptığım araştırmalar neticesinde Sedona 850 modelini almış bulunuyorum. İlk izlenimlerim çok olumlu.

Herkese iyi akşamlar diliyorum.

http://www.sedonabisiklet.com/assets/img/content/bisikletdetay/850/gallery/01.jpg

@hucumkedi

Batu öncelikle hayırlı olsun bisikletin. Sedona tercih ederek çok doğru bir iş yaptığını söylemek isterim. 850 Donanım olarak RR 8.3 yakın bir bisiklet. Frenler aynı. Vites grubu olarak bir tık geride ki x 9 ile 7 arasında pek fark hissetmezsin. Maşa olarak RR 8.3 daha başarılı.

Her iki bisikleti kullandım diyebilirim. RR'nin ufak bir cazibesi var ancak 26'' olması benim için en büyük dez avantaj.

Sedona'da seni rahatsız edebilecek tek şey sele :)

Keyifli sürüşler.

@mtb_rider Teşekkürler, aslında bende aynı düşünceleri paylaştım, RR'nin cazibesi yüksek ancak 26 benim içinde sıkıntı, 27.5 gerçekten iyi bir ölçüymüş.
Sele şimdilik sorun değil, ilerde değiştirebileceğim parça bana o gibi geliyor.

@mtb_rider Salcona ng650 29 kullanıyordum zaten, ancak 27.5 bence daha ideal gibi gözüküyor.

Geri