Scudo Sports

2 yaşındaki oğlumuz ile Almanya-İsviçre-Avustur.-Macaristan-Slovakya-Çek Cum- Almanya

@MeLiSBuRCu

Bakış açısına göre değişir. :)
Onlar benim uzun yol stoklarım. :)

Teşekkürler, selamlar.

Scudo
Soner Hocam Selamlar

Almanyaya geldiginizde sizinle biraz pedallamak isterdim. Almanyada ugrayacaginiz sehirler belli oldumu ve yakini olarak tarihleri simdiden verebilecekmisiniz ? en azindan görüsebilmek icin !!!!

@mcsbenz

Merhaba Dostum,

Ne kadar güzel olur değil mi ? Keşke görüşebilsek.

Almanya'ya İsviçre Basel'den gireceğiz ve Heidelberg'e kadar kuzeye süreceğiz Buradan güneye inip Donauwörth , İngolstad, straubing ve regensburg dan geçeceğiz, sonra passau dan çıkacağız sonrası linz ve viyana.
Viyana dan sonrası kesin değil hala üzerinde çalışıyorum. Fakat Prag - Berlin arasını da Dresden üzerinden geçecerek süreceğimizi söyleyebilirim.

Umarım karşılaşmak mümkün olur. Tarihleri ayrıntılandırınca tekrar yazarım.

Selamlar

İnşallah güzel bir şekilde gerçekleştirirsiniz planınızı. Birşey sormak istiyorum bisiklet ile ülkeleri gezer iken gümrükler nasıl bir tavır içerisindedir, kurallar, prosedürler, uyulması ve izlenilmesi gereken yol nedir ?

Müthişsizin , Harikasınız , Yolunuz açık ufkunuz geniş olsun hep... Allah kötüyle karşılaştırmasın...

Saygılarımla

@H.ibrahim Erdemir

o bilinen gümrükler kalmadi artik binalarin icerisinde hasereler geziyor sinirdaki polisler genelde arabali devriye gezenler baska da adam yok gercek manada avrupada gümrük su anda sadece isvicre sinirlarinda var...

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@oguzcigsar

Teşekkür ederiz.
Şehirlerdeki kötü insan sayısı doğadakinden kat kat fazla bence.
Endişelenmeyin her şey güzel oldu, oluyor , olacak. :in:
Think pozitif , be pozitif.
selamlar

@H.ibrahim Erdemir

Gümrük mü ?

AB üye ülkeleri arasında öyle bir şey yok ki.
Siz atıyorum Manisa'dan Aydın'a giderken gümrük nasıl yoksa, biz Berlin'den - Paris'e sürdüğümüzde de gümrük vs görmedik.

Hatta, sınır tabelaları dışında, sınır olduğunu belli edecek çit, engel, kapı, bariyer vs de yok. Sanırım araba ile geçerken çoğu kişi o tabelaları bile görmeyecektir. Biz bile, Belçika - Fransa sınırındaki tabela altında fotoğraf çektirmek için tabelayı sormak aramak zorunda kalmıştık. :)

Selamlar

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/fransa/DSC01216_resize.jpg

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/belcika/DSC00885_resize.jpg

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/hollanda/DSC_1792_resize.jpg

mükemmelsiniz, bu spora bu kadar gönül verdiğiniz için tebrik ediyorum. cidden hayret içerisinde takip ettim. uzuun uzun yollarınızın devam etmesi dileğiyle. iyi pedallar;)

@Necati Durmaz

@ahmet enes kasapoglu

Sevgili Necati,
Mükemmel olduğumuzu sanmıyorum. Evet bisiklete gönül verdik orası doğru. :)

Sevgili Ahmet,
Tebrik kabulümüz fakat ortada olağanüstü bir durum yok emin olabilirsiniz.

Çoğu avrupalı olmak üzere ( abartısız ) binlerce kişi şu an bisikletleri ile yollardalar. Ben iznik'te her ay bir kaç kişiye tesadüfen rastlıyorum. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bizim ülkemizde bu işler yeni yeni çoğalıyor. Umarım ileride daha da artacaktır.

Bu yüzden kendimizi, yaptıklarımızı dev aynasında görmek , en büyük yanılgı olacaktır.

Şu anda bisikletleri ile, çok çok uzun ülkeler arası turlar yapan ve hiç haberimiz olmayan binlerce kişi ve dünya turu yapan yüzlerce kişi var emin olabilirsiniz.

haklısınız, kendimizi dev aynasında görmek gelişmemizi engeller. fakat yaptığınız bu gezilerin de yapmak isteyen kişilere büyük bi şevk, istek uyandırdığını da göz ardı etmemek gerekiyor;)

@Necati Durmaz

Merhaba,

Sözde alçakgönülülük yapmaya , sahte tevazu göstermeye çalışmıyorum. Gerçekten böyle düşünüyorum.

Şöyle örnek vereyim. Teknesi ile dünya turu yapan sanırım 10 kadar Türk kökenli ( bazıları başka ülke vatandaşları olduğu için ) kişi varken.

4000 kadar kanadalı bugüne kadar teknesi ile dünya turu yapmış.

Şimdi bu 10 kişi elbette bizim için çok önemli, bunların yazılarını okuyoruz, hayranlık duyuyoruz, "mükemmel" olduklarını düşünüyoruz. Sonuna kadar da haklıyız.

Fakat bu kişiler bunu olduğundan büyük göstermeye ( böyle yaptıklarını düşünmüyorum ) kalkarlarsa burada bir sorun oluşabilir.

Bu sebeple turlarımızın başkalarına şevk vermesi elbette amaçlarımız arasında ve çok hoşumuza gider. Fakat dünya örnekleri ile kıyaslandığında emekleme safhasında olduğuda açık.

Belki bebeği ile tur yapanlar arasında kendimize biraz daha ön sıralardan yer bulabiliriz bu yıl yapacağımız turdan sonra. . İşte ondan sonra az daha koltuk kabartabiliriz. :)

Evet, 2 ay kaldı hazırlıklar hızla devam ediyor.

@Soner Sarihan

teşekkür ederim, paylaştığınız resimlerde tabela konusuda enteresan doğrusu :) , türkiye 'den başka bir ülkeye gitmek için izlediğiniz adımlar nelerdir ? Vize alınması gerekiyor mu? Kaç günlük vize alınabilir, hasngi ülkeler kendi aralarında bisiklet ile turlara izin veriyor. Kafam biraz karışıkta :) inşallah sormak istediğim soruyu anlatabilmişimdir

@H.ibrahim Erdemir

Avrupanın neredeyse tamamı için tek vize ( shengen ) alıyorsunuz.

Shengen vizesini aldıktan ve avrupaya girdikten sonra bir daha kapı-geçit-turnike- gümrük - sınır vs yok.

Vize almak ile ilgili durumlar tamamen sizin mali durumunuz, yaptığınız iş, oradan davetiye alıp almadığınız vs ile ilgili.

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
Bir yaşıma daha girdim, süpermiş bu :eek: . Ne yapıp edip shengen almalıyım, sonra mantıklı bir tur beni bekler :) . Teşekkür ederim yardımın için Soner abi

@H.ibrahim Erdemir

Durun bir şeyler yazayım daha birkaç yaş daha atlayın. :)

Evet biz 3 kişi ( ben, eşim ve oğlum ) geçen hafta yeni pasaport çıkartmak, pasaport harcı için 1165 tl para ödedim.

Daha 120 euro vize başvuru ücreti var.

30 tl kargo ücreti var.

30 tl fotoğraf ücreti var.

25+25 ? tl vize randevusu ücreti var.

İStanbul a gel git var, işten izin al var, çıktı mı çıkmadı mı stresi var. Bütün bu işler için sıraya gir, forum doldur, bir sürü belge hazırla, fotokopi çek vs vs var.

Bugün sabah Almanya da uyanan herhangi birisi avrupa'nın ve herhalde dünyanın ( Almanya ya vize uygulayan ülke var mıdır emin değilim. ) istediğini yerine istediği zaman gidebilir. Hiçbir yere başvurmaz, hiçbir belge doldurmaz.

Biz 1 ay bekleyeceğiz, bu kadar para harcayacağız, elçilikte sorguya çekileceğiz ( bir nevi araştırmadan geçeceğiz ) ve bunlardan sonra vize alacağınız da garanti değil.

Umarım yaşlanmadınız. :D

@Soner Sarihan

Gülermisin - ağlarmısın vay bizim halimize. Ben en iyisi türkiye turu yapayım, yoksa bu iş beni aşar. Bu sene değilde seneye belki bir tur düzenlerim artık. Sana ve ailene hayırlı ve mutlu bir tur dilerim abi.
:vroam: kaçtım ::)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Geri