@Ali Emre Akcan
Ali emre merhaba.
bu yorumuna katılmamak elde değil. haklısın. ama bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim.
Sen beni belki hatırlamazsın ama ben seni tanıyorum. Geçen yılki Sarıkamış Şehiteri Anma Turu'nda bizde taksimdeydik. Köprüyü birlikte geçtik. Neyse..
Bu tura katılan arkadaşların hepsi profesyonel sporcular. Hepsi bu uzun ve zorlu tur için belki aylar öncesinden hazırlıklılar. Hangi gün kaç saatte ,kaç km yol yapılacağı daha önceden hesaplanmış, planlar dahilinde hız ayarlanmıştır muhakkak. Ama en azından İstanbul etabında, en azından E-5 e çıkana kadar , taksim -kozyatağı arası (tuzla bile demiyorum, kozyatağına kadar) hızlarını düşürmüş olsalardı bende onlarla birlikte gelebilseydim.
Köprüye kadar hep birlikte gittik, köprüden sonra takımı ve beraberindekileri tutabilene aşk olsun. Yapılan hız ,sporcular ve altlarındaki makınalara göre belki gezinti havasında olabilir ama aynı performansı eşlik etmek isteyenlerden beklemeleri epey bi yanlıştı. Tabiki uymaları gereken bir program vardır. Ama o program yapılırken amatörlerde düşünülseymiş.Sonuç olarak ben bi polis abi eşliğinde acıbademden ayrılırken ,önde giden arkadaşlardan birinin "biz bostancıdayız sen nerdesin" diye telefon açması aradaki mesafenin ne kadar açıldığının da bir göstergesi. Haa bu arada benim hızımda 25/30 arası idi. Yani profesyoneller için komik ama biz bisikletseverler için normal bir hız.
yukarıda anlattıklarımdan sonra bu yılki organızasyona katılmak çokta işime gelmedi açıkcası. Sanırım diğer arkadaşlar da durumun böyle olduğundan haberdarlar ki katılamadılar.Yada ben öyle düşünüyorum .
Bu turu düzenleyen ve çok güzel bir amaç için pedal sallayan tüm arkadaşlara sevgilerimi sunuyorum.