Scudo Sports

2 resim arasındaki farkı bulun!!!

Ben insanlara kızamıyorum,yeşilliğe hasret kalmış gördüğü yere de çöküyor,hatta çimenlere zarar vermemek için mangalını betonda yapıyor bu kadar da çevreci insanımız:alkis: Kızdığım orada motorla gezen güvenlikçiler, oranın güvenliği emanet edilen görevliler ve firmalar. Güvenlik denince sadece birine bıçak çekilmesi anlaşılıyor maalesef.yürüyüş yolunda motora binecek kadar aklından zoru olan görgü edinememiş arkadaşlara tahammül gösteriliyor da siz biraz hızlanacak olsanız zibidi oluyorsunuz. Belediyelere çok iş düşüyor ,maalesef.İbretlik fotoğraflar, teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Cycmode
Scudo
@Berksan

sadece bir noktada yok o çöpler,kadıköye kadar belli bir aralıklarla var.

@Mesut Y.

Bu kadar kabalasmaya gerek yok. Her zaman bisiklet yolu konusu acilinca ayni yere geliyoruz. Bisikleti yolu isteyenler, olan yollardan memnun olamiyorlar. Ben de hepayni seyleri yaziyorum: " Kel basa simsir tarak...., bisiklet yolu neyinize! "

Sanırım orası Kartal afedersiniz ama medeniyetsiz dağdan inmiş öküzlerin oturduğu yerdir lafım HERKESE değildir.

Ben insanları suçlamıyorum/suçlayamıyorum. Hayatımızı düzenleyen, kurallar koyan yerel yönetimler var. Onlar insanlara nerede ve nasıl mangal yapacağını göstermeli, uyarmalı, yönlendirici ve öğretici olmalı. Yerel yönetimler işlerini iyi yapmıyorlar.

Milletimize taaa çocukluktan bisiklet kültürü yerine mangal kültürü verildiği için görüntüler normal. Adam daha oranın bisiklet yolu olduğunu bile bilmiyordur belki, bilse bile "bisikletli de az öteden gidiversin" mantığıyla hareket ediyordur. Burada sorumlu zabıta ve gerekli şikayette bulunmayıp içinden söylenip geçen halktır. Siz yazılı olarak şikayetinizi yapıp kayıt numarasını alırsanız 30 gün içerisinde size gerekçeli bir cevap verilmek zorundadır. Tabi bu şikayeti 3-5 kişinin yapmasına belediyenin vereceği tepki ile yüzlerce dilekçeye verilecek tepki farklıdır, o nedenle herkesin duyarlı olarak ilgili yerlere başvurması gerekiyor.

Airzound alasım geliyor böyle görüntüleri görünce. Dibine kadar girip basıcaksın kornaya. Kısasa kısas. :)

@Ali Uzel

Maalesef Türkiye de bu eskiden beri olan bir şey, yeni olan şu ki artık insanlar yerel yönetimlere nüfuz edebiliyor. Eleştirmek bağırıp çağırmakla iş yapılmıyor. O kurumları harekete geçirecek girişimlerde bulunmak lazım. Belediye ile görüşseniz mutlaka bu tarz alanlarla ilgili bir cevap verirler de yer dahi gösterilse bizim insanımızda kurallar çiğnenmek için dir mantığı herşeye engel olur.

@Tuna Kalın

2012 yili Federal Istatistikler Enstitüsünün 2012 sayimina göre nüfusu 81,89 Milyon olan Federal Almanya' da 71, 2 Milyon bisiklet oldugu tespit edilmis ve ayni yilda satilan bisiklet sayisi 4 milyonmus!

Türkiye' nin kirsal yörelerini bir tarafa birakalim ve dünyanin sayili metropolleri arasinda oldugu iddia edilen, modern binalari, metrolari, deniz altindan gecen tüneli bile olan Istanbul' a bakalim:

Federal Almanya' daki oranlara göre nüfusu 15 Milyon olan Istanbul' da 13 milyon bisiklet olmasi gerekir! Hayir, tabii ki biz Almanya degiliz, o zaman 1/10 u kadar olsun, yani 1,3 milyon bisiklet. Haydi ondan da vazgectim, 1/100 olsun, yani 130 bin bisiklet.

Elinizi vicdaniniza koyun ve bu soruyu cevaplayin, acaba 13 bin bisiklet var mi, (yani 1/1000 i kadar) ?

Almanya da da bu kadar az bisiklet varken bisiklet yolu yoktu!

Kel basa simsir tarak! Bu kadar az bisikletci olan bir sehre sadece göstermelik bisiklet yollari yaparsan, tabii ki mangal yakmaya yarar!
O mangal yapanlarin arasindaki bisiklet kullanicisi sayisi artikca, o yollar da bisikletler tahsis olmaya baslar.......

Ben de cani gönülden istiyorum, ülkemin insanlari bisiklet kullansin,bisiklet yollari olsun, tarfikte, toplumda yerini alsin, ama maalesef durum bu degil!
Daha önce yatdigimi düzeltiyorum, " Bisiklet yolu neyimize!"

Size malesef katılmamak elde değil. Benim iş yerimde insanlar 1-2 km lik uzaklıktaki evlerinden tek başlarına araba ile geliyorlar.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
diyecek laf yok moloz her yerde moloz. Yanlız geçerken yolda çayını yapanın ocağına bir tekme vurmak geldi içimden. gelecek nesiller bizim elimizde en azından çocuklarımızı eğitelim bu konularda sonraki nesiller böyle şeylerle karşılaşmaz

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri