Scudo Sports

2 eylül 2018 Salcano Kapadokya yol bisiklet yarışı

@Kudret Kurtcebe

Iniste viraji alamayarak karsi seritte agaca carpmis. Kazaya karisan baska biri yok.

Scudo
@Ahmet.KOÇ

vaşşşşş çok kötü durum ,kask kurtarmadı herhalde kafadan çarpmış ise ,sürat çok hızlı idi tabi ,tekirdağ şarköyde çok riskli inişler vardı 3 km ,çok keskin ,virajı alamayan 50 mastırda dostumuzda aynen bariyerlere giriyor ve 8 dikiş,bilmediğim yerde yarışırken asla süratli inmem, kesik kesik frenleme yaparak ,keskin virajları soldan alıp sağa sağdan alıp sola dönerim ,,allah rahmet eylesin ailesine acı düştü

Bacağı koptuğu söyleniyor
Viraj çok sert bir şeklde iniyor ve ileride yine sert bir şekilde sola dönüyor eğer hızlı girerseniz istediğiniz kadar yatın virajı alma şansınız yok maalesef

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

belli bir açıya kadar yatar bu bisiklet çok fazla yatırmak riski beraberinde getirir,prolarda kaza yapıyor , bu işin amatörü ve de prosu yok ,yüksek hızla iniş dikkat gerektirir,dünyanın en iyi inişçisi öldü ,adını unuttum şimdi,onun ölümünü naklen seyrettim ,hata onda idi sola çok yanaştı arkaya bakıyor ve sol pedal kayaya vuruyor ve sağa müthiş bir uçuş sonunda ,kask bile kurtarmadı, kafa üstü çakıldı ,,,,kaskı kestiler başka türlü çıkmadı ,,,,

Allah Rahmet Eylesin bisiklet camiasının başı sağ olsun.

60 mastır sonuçlar belli oldu ,,mustafa sevinçel,
fırtına mustafa yaş 60

mesafe 41 km mustafa sevinçel birinci,,

Place
22°
genel klasmanda çok iyi,,
Time
01:19:57,66 toplam 79 dakikada gitmiş
Average
30,77km/h:eek::eek::eek::eek::eek:
Split time
10:34:57
Category rank

60 mastır sonuçlar geldi,,,,,
bizim daha kartepe listeleri açıklanmadı ,,,mustafa sevinçel tahminim doğru çıktı fırtına mustafa,,

şimdi bir bakalım ,,,,41 km gittiler iseki öyle yazıyor

41 x60 bölü 79 eşittir 31.1 ortalaması
yukardaki ortalama gene yanlış

fatih altan ikinci ,

Place
78°
Time
01:38:34,86
Average speed
24,96km/h:eek::eek::eek::eek::eek:
Split time
10:53:34
Category rank

41 x60 bölü 98 eşittir ortalaması 25.10
yukardaki gene yanlış,,

hasan özbay üçüncü,

Place
116°
Time
02:04:02,55
Average speed
19,83km/h
Split time
11:19:02
Category rank
3

listede 3 kişi vardı

41 x60 bölü 124 eşittir

19.8 ortalama hayret yukardakide doğru ,,,,,

Uzun parkuru 4 saat 35 dk da tamamladım
105 kayıt yaptıran kişiden 89 kişi finish görmüş
Ben bu sürem ile genelde 69 oldum

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@mertgulkokan

valla iyi ,
çok sert eğimler vardı ,gelen raporlardan anlaşıldı durum,,16 kişi bitirememiş

45 artı katagori,mutlu erçevik hoca,107 km

Place

Time
03:10:26,94
Average speed
33,71km/h
Split time
12:10:26
Category rank

107x60 bölü 190 eşittir
33.7 ortalama hayret nasıl olduda yukarısı doğru oldu ,,,,

mutlu erçevik hoca birinci
genel klasmandada birinci 107 km 'yi ilk bitiren aynen hoca olmuş

yüksel kılıç 65 mastırda tek yarıştı ve birinci oldu,,107 km genel klasmanda 75 'İnci

Place
75°
Time
04:40:47,61
Average speed
22,86km/h
Split time
13:40:47
Category rank

107 x 60 bölü 280 eşittir 22.9 ortalama yukarısı ile az bir hata payı var,

@Kudret Kurtcebe

yanıldım,,,mustafa dostum 31.1 kaldı fatih bey ise çok geriye düştü malesef 25.10
,burada eğimler var tabi düz değil burası

1ad5ef2ed97693756bff27157b7df09a.jpg

yanılmıyor isem fatih topçu,,genel klasmanda 29 'uncu 107 km uzunda

29°
Time
03:40:07,32
Average speed
29,17km/h
Split time
12:40:07
Category rank

107x 60 bölü 220 eşittir
ortalama 29.18
yukardaki ortalama ile az hata payı var,
dördüncü,
biraz gayret sarfetse imiş kürsüde olacakmış
40 katagori

volkan kurtoğlu birinci 107 km ,
genel klasmanda 4 ' üncü,peloton istanbul,,

Time
03:11:26,96
Average speed
33,54km/h
Split time
12:11:26
Category rank

107 x 60 bölü 191 eşittir
33.6 az hata payı var gene
zati belli idi ,,,

mastır 40

Fatih Özüdoğru
genel klasmanda 228 'inci olmuş
41 km

Bib
228
Race
41K
Category
ELITE ERKEK (ELM)
Sex
Man
Club-town
Ferdi

ortalama yok herhalde yarışı bıraktı ,,,

51416.jpg

fatih özü doğru

forumdan ismail selçuk ,
isosel nikli dostumuz,41 km 'de

genel klasmanda
23 'üncü,
Time
01:20:18,69
Average speed
30,64km/h
Split time
10:35:18
Category rank
14°

41 x 60 bölü 80 eşittir
ortalama
30.7 yukarda az bir hata payı var,,

gayet iyi katagorisinde 14 'üncü,19 /34 katagori

@serhataltay

dostum serhat marmara olsa ne yazar 9 eylül çok sıkı olan kartepe tırmanışı varki aynen 9 katagori var , bu mesajı attığında kartepe konusu açılmamış idi ,uludağda bu prosedür olsa idi , iyi olacaktı, 60 mastır var ,,,9 katagoride tam 27 madalya dağıtılacak ,işin en zoru kartepe 18 km eğim yarışı olacak diyebilirimki gran fondoların bence babası kartepe ,esas uludağ tabi, kartepe ikinci sırada ,fakat prosedür çok iyi kartepede, katagori olarak ,
9 eylüle bir şey kalmadı ,,,,,

volkan kurtoğlu duvarında elem olayı paylaşmış

Bugün Cappadocia Gran Fondo’nun kısa parkur yarışında, duyduğumuz kadarıyla bisikletinin kontrolünü kaybederek geçirdiği elim kaza sonucu hayatını kaybeden Mustafa Karslıoğlu’nun ruhu şad olsun. Allah geride kalanlarına ve sporcu dostlarına sabırlar versin.
Yaşanan üzücü kaza dolayısıyla ödül töreni yapılmadı. Takımımızın elde ettiği dereceler bize bu acı günü hatırlatan birer anı olarak kalacak. Peloton İstanbul Bisiklet Spor Kulübü olarak kazandığımız derece ve madalyaları Mustafa ve ailesine adıyoruz.

@Kudret Kurtcebe

Bizim ekip, Polatlı Bisiklet Grubu, kısa parkurda üç derece aldı. Mustafa Sevinçel her zamanki gibi 60+da açık ara 1. oldu. Güven Koçak 45-49da yine 1. gelen diğer sporcumuz. 35-39da ise Ahmet Erdoğan 2. oldu.

@Ahmet.KOÇ

zati sağlam takımlar polatlı ,antalyadan nashira, cihat yurseven birinci oldu gene,kendi katagorisinde ,ayrıca bu gün italyada gran fondo dünya kupası oldu ismail iltır nashiradan katıldı 55 /59 katagoride ve ali rıza fırıncı gene 55 katagoride ayrıca zafer yalın yalova belediye sporu temsil etti italyada ,her üçüde milli formayı giydi, cihat bey hariç,bu arada volkan kurtoğlu bu gün birinci oldu peloton istanbulda ve tufan sağnak kaptan üçüncü oldu ,takdir ettiğim bir hoca var kendisi antrenör bu gün 107 km 'de katagorisinde hem birinci hemde genel klasmanda birinci oldu ,107 km 'de mutlu erçevik hoca,,

Selamlar. 1 sene mtb ve 4 aydır yol bisikletine biniyorum. 89 kg dan 72 ye düştüm. ilk yarışımı genel klasman 23 elit erkek 14 olarak tamamladım. Kaza hemen arkamda oldu sesi hala kulaklarımda...
Ürgüp inişi %14 eğimde sağ sol virajlı çok tehlikeli 1 gün öncesi geçip test ettik. Peloton yola sığmadı dışarıda kalan bizler firenle inerken içeride kalanlar aldı grup sola olan virajda yol dar kalabalık ve içeride belki teknik çok bilşnemeyince arka taraflardan çatır çutur ses geldi hızımız muhtemelen 65-70 km.s vardır. Viraj tehlikeli tabi. Yarışta birkaç kez aklıma geldi finishle haberim oldu yarış marış hepsi boş...
20180902_190714.jpg
Gece 2.30 da uyuyup 6.30 da uyandım. bu notları yapıştırdım.

20180902_065839.jpg

upyolraporu.jpg

burada önceden uyarı yapıldı ama son güne ras geldi
bu uyarıyı en baştan koyacaklardı ,bizim aklımız sonradanmı geliyor
riskli olan yer burada belirtilmekte yarışa katılanlar bu yazıyı okudumu,kaç kişi okudu,
hem kısada olanlar hemde uzunda olanlar ,,

kpyolraporu.jpg

kaza 11.İnci km 'de olduğu söylendi yukarda uyarası yapılmış,,

riskli olan yer belirtiliyor tüm yarışa katılanlara anons yapıldımı megafondon 11 'inci km 'de risk var diye uyarı yapıldımı ,bu kadar milleti riske sokarken uyarı yapacaksınız ,son günede, nete bu raporu koymayacaksınız ,sayın salcano şirketi,,

hem kısada olanlar hemde uzunda olanlar 11 'inci km 'de yüzde 10 'luk bir eğimden sonra sola dönüş var keskin oraya giriyorlar, ,asfalt yüzeyinin kasisli olması bisiklet kontrolünü kaybetme riskini zati getirmiş, tehlike geliyor demiş bela geliyorum demiş

@Kudret Kurtcebe megafondan eksiklik dışında çok bir uyarı değil. Keşke hayattaki her haber ve araştırmayı işitsel olarak duymayı bekleyecegimize , "okuyarak" edinebilmeyi becerebilsek böyle şeylerin önüne çoktan geçmiş oluruz. Biz megafonla bgirdigimizda bile çoğu kişi dinlemiyor.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Wasabie

zati megafon ile ali uyarıyı yapmak doğru hareket yani uyarıyı yaparsın ,ondan sonrası sürücüye ait,ha buna rağmen sürücü kaza yapar ise ona yazılır ceza ,ama saldım mevlaya olmaz ,ayrıca bu yukardaki rapor niye son günde nete kondu ,ben buna bakarım ,adama derlerki, arkadaşım bu raporu niye önce koymadınız ,ha koyarsın sorumluluk senden gider ,buna rağmen okumayanda kendi ipini aynen çeker ,,

(link)

dikkatimi çekti linge girince uzun ve kısa yol raporu logosu çıkıyor,git 'e tıklıyorum rapora ulaşamıyorum ama raporu çoktan almış idim kaçmaz yani,,:harika::harika::harika::islik::islik::islik:

rapor aynen yukarda

Geçen sene Kapadokya Granfondo ya katılmıştım. Yarış başından Ürgüp e kadar iniş ve tam Ürgüp e girerken yüksek eğimde sağ sol rampa da milletin hızını görünce şaşmıştım. Sonuçta hepimiz amatörüz ve bu tarz hızlarda oluşabilecek aksiliklere hazır değiliz. Organizasyon raporu yayınlamış, bilmiyorum yokuşun başına adam koymuş mu? Ancak her tehlikeli yere uyarı yazsa adam koysa ne yazar. Her yarışta bu tip yokuş aşağı kazalar oluyor. Hele yarış başında yokuş aşağı olması çok daha tehlikeli. Marmaris te de aynı şekilde ilk yokuşta kaç kişi telef olmuştu. Çok yazık ki ilk defa böyle bir olay oldu.

Bu sene farklı bir şey olsun diye dağ Bisikleti Etap yarışlarına katıldım . Argeus organizasyonlarına hep katılıyorum ve bu kez de süper organize, dakik ve ilgililerdi. Kayıt, yol işaretleri, haritalar, son dakika uyarılar, hakemler tek kelime ile profesyönel bir organizasyon. Ama her birimiz farklı kapasitedeyiz ve asıl iş bizim parkuru tanımamızda. Ben her yarışta mutlaka bir gün önce gidip parkuru geziyorum . Bu kez de mtb parkurlarını bir önceki gün vakit ayırıp geçtim ve ne kadar zor oldukları, tehlikeli noktalarını saptayıp hiç zorlamadan inip bisikletimden oraları elimde geçirdim. Yarışta da risk almadan belirlediğim noktalarda indim yürüdüm. Bu kadar güzel ama çıkışları inanılmaz zor ve inişleri gerçekten korkutucuydu bana göre parkurun.

Aramızda bir bölüm arkadaş 15 yaşından itibaren sportif bisiklet yapıyor. Bizim gibi bir bölüm ise çocukken uydurmadan binmiş sonra son 5-10 yılda mtb yol bisikleti allah ne verdiyse biniyoruz, yarışlara katılıyor, ruble alıyor, power metre alıyor kıyafet alıyor antreman yapıyor, hırs yapıyor kom kovalıyor. Ancak unutmamamız gereken bir şey var: hiç bir zaman gta bir bisiklet tekniğine sahip olamayacağız, bazı şeyler uzun yıllar ile ve ancak genç yaştan başlanırsa olabiliyor. Genç yaştan başlansa bile zaten ülkemizde kaç tane iniş tekniği öğretecek bisiklet hocası var emin değilim. Dolayısıyla çare yokuş aşağı yavaş gitmekten geçiyor. Unutmayalım bu işi eğlence için yapıyoruz ve önemli olan sağlam kalıp uzun yıllar bisiklet sporuna devam edebilmek.

Arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Hepimiz duyunca çok üzüldük.

Bu üzücü kaza ve vefat olayı sonrası organizasyon da yapılabilecek en basit ama bence yanlış hareketi yaptı. Madalya törenlerini iptal etti ve hiç bir açıklama bile yapmadı, vefat haberi de kulaktan kulağa yayıldı, madalyalar bir odada dağıtıldı, herkes buruk bir şekilde dağıldı. En azından madalya tören saatinde bir yetkili çıkıp resmi açıklama yapar, ne kadar üzgün olduklarını söyler ve töreni iptal ettiklerini resmi olarak açıklardı. Veya fazla abartmadan bunca masraf yapmış oraya gelip yarışmış sporculara bir şekil sakince madalyalarını verirdi. Kriz yönetimi ne yazık ki zayıf kaldı.

Dün birinci olan Melih'le tanıştık, hala yarış heyecanı içindeydi, güzel bir sohbetti :)

@Kudret Kurtcebe

@Sergüzeşt

melih özler mesafe 41 km
elit erken katagori 19 /34

Place

Time
01:14:08,70
Average speed
33,18km/h
Split time
10:29:08
Category rank

41 x60 bölü 74
eşittir ortalaması
33.24 yukardaki ortalama ile az hata payı

30 ve üstü ortalama yapanlar iyi sayılmaktadır gerek kısada ve de gerekse uzunda,
30 altı olanların peloton çalışmalarına önem vermesi gerekmektedir

Geri