Scudo Sports

2.El Yol Bisikleti Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

ramazanedis

Daimi Üye
Tepki
55
Bisiklet
Salcano
Merhaba,

2.El yok bisikleti almak istiyorum nelere dikkat etmeliyim 3.000-3.500 tl bütçem var hangi bisiklet tercih etmeliyim 54-55 kadro alacağım

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
Kozmetik olarak nasıl olduğuna bakmalısın+Kaç km kullanıldığınıda öğrenmen gerekir

km önemli değil bence. alacağınız bisikleti incelemeniz yeterli veya bir bisikletçiye de götürüp baktırtabilirsiniz ekspertiz gibi

km önemli değil bence. alacağınız bisikleti incelemeniz yeterli veya bir bisikletçiye de götürüp baktırtabilirsiniz ekspertiz gibi
Km nasıl önemli değil hocam?Sizin de biliyor olmanız gerekir ki ruble-zincir değiştirmek biraz da km ile alakalı.10 bin km kullanılmış zinciri rublesi değiştirilmemiş bisiklet ile 3 bin km zinciri rublesi değiştirilmemiş bisiklet elbet bir olmaz.

Km nasıl önemli değil hocam?Sizin de biliyor olmanız gerekir ki ruble-zincir değiştirmek biraz da km ile alakalı.10 bin km kullanılmış zinciri rublesi değiştirilmemiş bisiklet ile 3 bin km zinciri rublesi değiştirilmemiş bisiklet elbet bir olmaz.
E tamam abi parçaların kondisyonu önemli ya hani. 20bin km ama adam parçaları değişmiş iyi bakmış almayacak mı ? Iı bir de herkes km tutmuyor olabilir ilk aldığından beri. Bisiklet araba gibi değil zaten , yıpranan parça sayısı az; değiştirilmesi gereken.

Zincir uzunluğu ölçme aleti ile zincirin durumunu kontrol edin. Uzama varsa bilin ki en iyimser olacak şekilde yeni bir ruble ve zincir almak zorunda kalırsınız. Eğer daha da kötü durumda ise yeni bir aynakol ya da aynakol yaprağı almak gerekebilir. Bu uzama durumunu gözle kontrol etmek imkansız. Zincir ne kadar bakımlı ve temiz gözükse bile zamanında değişmeyen zincir maddi olarak sorun çıkartır.

Onun dışında zaten bilgili arkadaşlar gerekenleri yazar ama ben de cok sık ihmal edilen bu durumu yazmak istedim. Umarım birilerinin işine yarar.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri